Ο σύμβουλος ασφαλείας του Τραμπ συνομίλησε με τον Χριστοδουλίδη: Στήριξη από Ουάσιγκτον

File Photo: Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον πρέσβη Τζον Μπόλτον, σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Φωτογραφία via Twitter




Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα το απόγευμα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Μπόλτον είναι ο πιο στενός σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε ενδελεχώς τον Αμερικανό αξιωματούχο για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά και την εισβολή του τουρκικού γεωτρύπανου «Πορθητής», στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του νησιού. Μπόλτον και Χριστοδουλίδης αντάλλαξαν απόψεις για τον χειρισμό των εξελίξεων.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου επανέλαβε την αμερικανική θέση (ΕΔΩ), όπως διατυπώθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενώ οι δύο άνδρες συμφώνησαν να είναι σε επαφή.

Η ανακοίνωση της εκπροσώπου Μόργκαν Ορτάγκους, που προκλήθηκε μετά από ερώτηση της ιστοσελίδας μας HELLAS JOURNAL και του καναλιού OPEN, αναφέρει:

  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τις εξαγγελθείσες προθέσεις της Τουρκίας να ξεκινήσουν τις υπεράκτιες γεωτρήσεις σε μια περιοχή την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία θεωρεί ως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα προκλητικό και κινδυνεύει να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις και να ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση.

Αναδίπλωση Εγγλέζων για την ΑΟΖ σε απαντητική επιστολή προς τους Κύπριους της Βρετανίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: