Ο Πούτιν έτοιμος να συναντήσει τον Τραμπ στην Σύνοδο G20 στην Ιαπωνία ή σε άλλη χώρα

File Photo: Russian President Vladimir Putin speaks during a joint news conference with Austrian Federal President Alexander Van der Bellen (not pictured) following their talks in the Black Sea resort of Sochi, Russia, 15 May 2019. Austrian Federal President is on a working visit to Russia. EPA, ALEXANDER NEMENOV, POOL




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί ότι η πλησιέστερη ημερομηνία για να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να είναι τον Ιούνιο στην σύνοδο κορυφής της G20 η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Οζάκα της Ιαπωνίας. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ρωσική πλευρά είναι ανοιχτή για μια τέτοια συνάντηση.

  • «Η εγγύτερη δυνατότητα, όπως αντιλαμβάνομαι, είναι να συναντηθώ με τον πρόεδρο Τραμπ κατά την διάρκεια της G20 στην Ιαπωνία» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν.

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων, αν υπάρχει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας στην Βιέννη, ο πρόεδρος Πούτιν είπε: «Αν η αμερικανική πλευρά είναι έτοιμη να συνεχίσουμε τις επαφές υπό ένα τέτοιο ιδιαίτερο καθεστώς, τότε… είμαστε ανοιχτοί να διεξάγουμε συνομιλίες σε οποιοδήποτε τόπο, συμπεριλαμβανομένης της Βιέννης. Η Βιέννη είναι ένας ωραίος τόπος για να διεξαχθούν συνομιλίες σε επίπεδο κορυφής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, Reuters
15/05/2019 17:48

Αναστολή των επιχειρήσεων στο Ιράκ ανακοίνωσε ο γερμανικός στρατός, λόγω έντασης στο Ιράν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: