Ο Πενς ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να εγκρίνει απαγόρευση «επιλεκτικών» αμβλώσεων

FIle Photo: US Vice President Mike Pence speaks at the 2019 National Rifle Association (NRA) Annual Leadership Forum at Lucas Oil Stadium in Indianapolis, Indiana, USA. EPA, TANNEN MAURY




Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να εγκρίνει νόμους που έχουν ψηφιστεί από διάφορες Πολιτείες για την απαγόρευση «επιλεκτικών» αμβλώσεων.

  • Σε ανακοίνωσή του, ο συντηρητικός αντιπρόεδρος εξέφρασε την «ελπίδα ότι η νομική προστασία κατά των διακρίσεων με βάση το φύλο, τη φυλή ή την αναπηρία να επεκταθεί μία ημέρα σε Αμερικανούς που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί».

Η τοποθέτηση του Πενς ήρθε μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφορικά με τους νόμους που θέσπισε το 2016 όταν ήταν κυβερνήτης της Ιντιάνας.

  • Το Δικαστήριο επικύρωσε εν μέρει τον περιοριστικό νόμο που είχε εγκριθεί στην Ιντιάνα, ακυρώνοντας όμως ορισμένες από τις πιο ακραίες διατάξεις του.

Συγκεκριμένα έδωσε το δικαίωμα στην Πολιτεία να καταστήσει υποχρεωτικό τον ενταφιασμό ή την καύση των ιστών των εμβρύων σαν να ήταν «ανθρώπινα λείψανα» και όχι σαν «ιατρικά απόβλητα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
28/05/2019 22:32

Το Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ ακυρώνει μερικώς νόμο κατά αμβλώσεων: Επικυρώθηκε από Πενς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: