Ο Μαρινάκης επιτέθηκε κατά του Τσίπρα: Οι θέσεις του για τα ΜΜΕ, τη Ν.Δ. και το Noor One

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ. Φωτογραφία via Alpha




Επίθεση στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, κατά τη διάρκεια της οποίας χαρακτήρισε σκευωρία την υπόθεση του NOOR1 και «πολύ μεγάλο ψέμα» ότι στηρίζει τη ΝΔ, ενώ μίλησε για τον Ολυμπιακό, τα ΜΜΕ και τη συμμετοχή του στην αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι τον ενοχλεί η συνεχής αναφορά του ονόματός του στο πολιτικό σκηνικό και μιλώντας για τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι το 2014 πίστεψε ότι «κάτι καινούργιο μπορεί να έρθει στον τόπο» με άφθαρτους ανθρώπους, ωστόσο άλλαξε γνώμη, ωστόσο δεν ψήφισε ποτέ ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι ψήφισε το Ποτάμι.

Επίσης είπε ότι είχε στηρίξει την Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια, γιατί πίστευε ότι μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από τον κ. Σγουρό, αλλά «δυστυχώς έπεσε έξω».

Αναφερόμενος στη σύγκρουσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι τα προβλήματα άρχισαν όταν ξεκίνησε η διαδικασία για την πώληση του ΔΟΛ.

«Ποτέ δεν θα έμπαινα σε κάποια διαδικασία για να κάνω το λαγό, για να κάνω κάποιο παιχνίδι ή (…) για να κάνω τον κολαούζο κάποιας κυβέρνησης ή οποιουδήποτε κόμματος» είπε και πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του, για τους δικούς τους λόγους είχαν βάλει σκοπό ζωής να κλείσει το Mega» και «ήθελαν να κλείσουν και αυτές οι δύο εφημερίδες».

Ο κ. Μαρινάκης είπε του ζητήθηκε να απομακρύνει συγκεκριμένους δημοσιογράφους «με μεγάλη διαδρομή» και διευθυντικά στελέχη από τις δύο εφημερίδες, με σκοπό να επηρεαστεί η «γραμμή» των δύο μέσων, αρνήθηκε όμως να κατονομάσει ποιοι έθεσαν αυτό το αίτημα. «Αν μου ζητηθεί να καταθέσω στην ελληνική Δικαιοσύνη συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία, είναι κάτι το οποίο θα το πράξω». Πρόσθεσε επίσης, ότι δεν θα είχε αντίρρηση αν η κυβέρνηση ή κάποιο κόμμα πρότεινε δημοσιογράφο ή αρθρογράφο.

Αρνήθηκε ότι έχει ζητήσει κυβερνητική παρέμβαση για τις δικαστικές του υποθέσεις, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχε πολύ μεγάλη οικειότητα με τον πρωθυπουργό της χώρας ή επιχειρηματικά συμφέροντα. «Δεν έχω καμία δουλειά στην Ελλάδα, καμία δουλειά με το ελληνικό δημόσιο και δεν είχα ποτέ αυτή την οικειότητα και αυτή τη σχέση με τον κ. πρωθυπουργό ή με κάποιον άλλο, υψηλά ιστάμενο στην κυβέρνηση» είπε, σημειώνοντας ότι η μόνη σχέση ήταν οι συζητήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μιλώντας για τον Πάνο Καμμένο, είπε πως για ό,τι του έχει κάνει ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, τον έχει μηνύσει και έχει απευθυνθεί σε ευρωπαϊκά δικαστήρια. Όπως είπε, δεν υπολόγισε ποτέ ότι ο κ. Καμμένος μπορεί να του κάνει ζημιά, ώστε να θέλει να φύγει από την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στη σχέση του με τη ΝΔ, είπε ότι «είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα» πως στηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είναι ο πραγματικός αρχηγός της. «Τον βολεύει τον πρωθυπουργό να το χρησιμοποιεί αυτό», «να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα» είπε.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι έχει παντρέψει την κυρία Μπακογιάννη με «ένα παιδικό του φίλο» ενώ η γνωριμία με την πολιτική οικογένεια έγινε μέσω του πατέρα του, ο οποίος, όπως είπε, είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και έτσι είχε και ο ίδιος την ευκαιρία να τον γνωρίσει.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι σχέσεις τους είναι τυπικές, όπως είπε και δεν τον θεωρεί φίλο γιατί έχει μιλήσει πολύ λίγες φορές μαζί του, ενώ αρνήθηκε ότι έχει φιλοξενήσει τον αρχηγό της ΝΔ σε σκάφος. «Έχει καταντήσει κουραστικό. Όταν κάνετε μία δύσκολη ερώτηση στον κ. Τσίπρα, αντί να σας απαντήσει, πετάει τη μπάλα πάλι στην εξέδρα» είπε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παραβιάζει τη νομοθεσία, αναφερόμενος συνεχώς σε δικαστική υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναφέρθηκε επίσης στις εταιρείες του πατέρα και του θείου του πρωθυπουργού , υποστηρίζοντας ότι προέρχεται από οικογένεια «που πλούτισε κατά τη διάρκεια της χούντας».

Ερωτηθείς αν έχει χρηματοδοτήσει τη ΝΔ απάντησε «ουδέποτε» και πρόσθεσε ότι «έγινε ολόκληρο θέμα για δύο, τρία air condition» που στοιχίζουν 1.200 με 1.300 ευρώ γιατί, όπως είπε, αυτή είναι η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Μιλώντας για τη «γραμμή» των εφημερίδων του, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι υπηρετούν τις ιδέες της κεντροαριστεράς και πρόσθεσε ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει δεχθεί πολλά παράπονα από τη ΝΔ όσον αφορά το ρεπορτάζ για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Χαρακτήρισε ψεύτη τον πρωθυπουργό και αναφέρθηκε σε επτά μέσα ενημέρωσης που «είναι στην υπηρεσία του» κατονομάζοντας τις εφημερίδες «Εφημερίδα των Συντακτών, Αυγή, Νέα Σελίδα, Documento, Δημοκρατία, Espresso και Έθνος» ενώ πρόσθεσε και τους τηλεοπτικούς σταθμούς OPEN και ΕΡΤ.

Εξάλλου, αναφερόμενος στον κ. Καλογρίτσα, είπε ότι πήγε στο γραφείο του και «το ραντεβού το έκλεισε ο κ. Παππάς με εντολή του κ. Τσίπρα, όπως μου είχε πει, γιατί δεν έκανε τίποτα χωρίς να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, με σκοπό να χρηματοδοτήσω τον κ. Καλογρίτσα».

«Δεν έχει λογική να έρθει ένας ανταγωνιστής να τον δανείσεις για να σε ανταγωνίζεται την επόμενη μέρα» είπε, συμπληρώνοντας ότι δεν το κατήγγειλε γιατί δεν ήταν κάτι παράνομο και καταλόγισε «υποκρισία από την πλευρά του κ. Τσίπρα ή του κ. Παππά, όταν ξέρουν πολύ καλά από πού προέρχονται τα χρήματα του κ. Μαρινάκη, τα έχουν ελέγξει πολλές φορές. Συζητάνε για βρόμικο χρήμα, για χρηματοδότηση της ΝΔ, μόνο και μόνο για να έχουν μια ατζέντα να πάνε στις εκλογές».

Για την υπόθεση του Noor 1 ο επιχειρηματίας είπε ότι «πρόκειται για στημένη σκευωρία από ανθρώπους, για να μας κάνουν κακό και να φτιάξουν την ατζέντα που χρησιμοποιούν σήμερα».

«Δεν έχω μάθει να με φτύνουν και να σκύβω το κεφάλι. Όλοι αυτοί, υπάρχουν και πολιτικοί, οι οποίοι έχουν ανάμειξη σε αυτή την ιστορία, θα πληρώσουν ένα πολύ ακριβό τίμημα στα χρόνια που έρχονται» είπε, προσθέτοντας ότι δεν είναι απειλή, αλλά υπόσχεση.

Για τις κατηγορίες περί στημένων αγώνων, είπε ότι είναι «μια πονεμένη ιστορία που επανέρχεται, τελειώνει και ξανάρχεται, δεν υπάρχει ουδεμία ανάμειξη δική μου σε αυτά».

Μιλώντας για τον Πέτρο Κόκκαλη, είπε ότι αρνήθηκε να γίνει «δοτός» δήμαρχος, αλλά δέχθηκε να είναι «δοτός» δημοτικός σύμβουλος. Σημείωσε επίσης, ότι είχε πει στον υποψήφιο ευρωβουλευτή πως όσο καιρό είναι στον Δήμο Πειραιά δεν θα κάνει δουλειές με εταιρίες της οικογένειας Κόκκαλη, «άσχετα αν προσπάθησαν με ένα πάρκινγκ, με ένα γκαράζ να κάνουν δουλειές με τον Δήμο» όπως είπε.

Αναφερόμενος στον Ολυμπιακό, είπε ότι έχει ένα πολύ υψηλό μπάτζετ για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ σχολιάζοντας την απόκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, είπε «δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας, έπρεπε να κερδίσουμε και την τύχη, καθώς και δεν είχαμε την ίδια αντιμετώπιση από τους διαιτητές όπως ο ΠΑΟΚ».

Τέλος, μιλώντας για την τοπική αυτοδιοίκηση, είπε, μεταξύ άλλων, ότι σκοπεύει να κατασκευάσει κολυμβητήριο με δικά του έξοδα και αναφέρθηκε σε δράσεις για τους ασθενέστερους, αλλά και για τη δημιουργία ταμείου για νέους επιχειρηματίες και start-up.

AΠΕ-ΜΠΕ

Οι πολίτες ξέρουν τι τους περιμένει από την ΝΔ, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ: Κατάργηση των μέτρων στήριξης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: