Ο λαός να αντεπιτεθεί συμπαρατασσόμενος με το ΚΚΕ, ζητά ο Γιάννης Αγγέλου

File Photo: O υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννη Αγγέλου. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Το ζητούμενο στις εκλογικές μάχες του 2019 είναι αν ο λαός θα συνεχίσει τη ζωή που ζει σήμερα ή θα περάσει απέναντι συμπαρατασσόμενος με το ΚΚΕ για τη δική του αντεπίθεση, αναφέρει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, συνταγματάρχης (ΜΧ) ε.α. Γιάννης Αγγέλου.

  • Τονίζει ότι η μαρτυρική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα «θα ειρηνεύσει μόνο αν οι λαοί πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και διώξουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Άλλη λύση δεν υπάρχει».

Ο Γ. Αγγέλου, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται αναλυτικά στις εξελίξεις αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και εξηγεί γιατί οι προειδοποιήσεις κάποιων ισχυρών δυνάμεων προς την ‘Αγκυρα είναι “λόγια του αέρα”.

  • Απευθύνοντας μήνυμα προς τους συναδέλφους του των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Γ. Αγγέλου τους καλεί σε συμπόρευση με το ΚΚΕ υπογραμμίζοντας «δεν θα διαψευστούν, δεν θα απογοητευτούν».

Ακολουθεί η συνέντευξη του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Αγγέλου στον Γιώργο Μηλιώνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  • Ερ.: Σε τι συνίσταται το «ειδικό βάρος» των εκλογικών μαχών του 2019;

Απ.: Το «ειδικό βάρος» των εκλογικών μαχών του 2019, που ξεκινάνε με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και τις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, είναι να αντιληφθεί ο λαός πως αν θέλει να έχει ο ίδιος τις τύχες στα χέρια του, πρέπει να το δείξει στην κάλπη. Να ξεπεράσει τα ψεύτικα διλήμματα που του βάζουν συνεχώς οι αρχηγοί των δυο κομμάτων που ερίζουν για την εξουσία. Να αντιληφθεί πως ουσιαστικά τα δυο κόμματα, αλλά και τα υπόλοιπα του ευρωμονόδρομου και των όψιμων ευρωσκεπτικιστών, που συμπληρώνουν το πάζλ, δεν του δίνουν λύση στα αδιέξοδα, αλλά του προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα. Να ξεπεράσει την τεχνητή πόλωση που με εξαιρετική μαεστρία διαμορφώνουν τα επικοινωνιακά επιτελεία των δύο κομμάτων και να διαβάσει πέρα από τα διλήμματα που του θέτουν. Γιατί το ζητούμενο είναι ένα. Θέλει να συνεχιστεί αυτή η ζωή, που ζει σήμερα; Ζωή με περικοπές ακόμη και από την ίδια τη ζωή του; Φανταστείτε σε τι συνθήκες ζει σήμερα το μέσο νοικοκυριό. Να μην πάμε παρακάτω, στις λαϊκές γειτονιές, όπου πραγματικά οι άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας! Ή θα περάσει απέναντι, συμπαρατασσόμενος με το ΚΚΕ, για τη δική του αντεπίθεση;

  • Ερ.: Πώς αποτιμάτε την ιδιαίτερα οξυμένη κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή; Μπορεί και πώς να ειρηνεύσει αυτή η μαρτυρική, για τους λαούς της, περιοχή;

Απ.: Η όξυνση είναι αποτέλεσμα των όσων εδώ και χρόνια το ΚΚΕ καταγγέλλει. Οφείλεται καθαρά στην εμπλοκή των μεγάλων κολοσσών στην περιοχή, που στην επιθυμία τους να αυγατίσουν τα κέρδη τους, δεν λογαριάζουν το παραμικρό. Με αρχή την Αραβική ‘Ανοιξη, που πολύ καλά όλοι γνωρίζουμε πώς κατέληξε, με τη συνεχιζόμενη δράση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Συρία, αλλά και πριν το 2010 με την δήθεν αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Ιράν. Επίσης με τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη, τη στήριξη στη Σαουδική Αραβία, όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν είναι αθώα! Αλλά μην πάμε τόσο μακριά. Ας δούμε τι γίνεται το τελευταίο διάστημα με την Κύπρο, αλλά και με τη σχέση ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ με την κυβέρνηση της Άγκυρας. Η μαρτυρική αυτή περιοχή θα ειρηνεύσει μόνο αν οι λαοί πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και διώξουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

  • Ερ.: Πώς βλέπετε να εξελίσσονται ιδιαίτερα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και πώς τοποθετείστε σχετικά με τις προειδοποιήσεις ισχυρών δυνάμεων προς την Τουρκία; Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησε «αυτοσυγκράτηση» από την Τουρκία.

Απ.: Ομολογώ πως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μπαίνουν σε μια φάση περίεργη. Οι Τούρκοι πιέζουν για να πετύχουν τους στόχους τους. Δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν επίδειξη δύναμης. Σας θυμίζω ότι την 16 Μαρτίου 2012 η τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσίευσε χάρτες θαλασσίων περιοχών οι οποίες προσφέρονται προς έρευνα και εκμετάλλευση στην κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου. Οι εν λόγω περιοχές είναι αυτές ακριβώς τις οποίες παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή η ‘Αγκυρα και βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ εξαφανίζουν την επήρεια σε ΑΟΖ των ελληνικών νησιών (Ρόδος, Καστελόριζο). Εκείνη την περίοδο και εν μέσω πολιτικών ανακατατάξεων και των επικειμένων εκλογών, ουδεμία πολιτική δύναμη έδειξε να αξιολογεί ως επικίνδυνη ή τουλάχιστον σημαντική την τουρκική κίνηση. Με την ίδια ακριβώς αδιαφορία αντιμετωπίζουν τη διακήρυξη των τουρκικών θέσεων και προθέσεων οι μείζονες πολιτικές δυνάμεις και σήμερα, παρά το γεγονός ότι αυτές διατυπώνονται ξεκάθαρα με ένταση, αλλά και την επίδειξη των τουρκικών στρατιωτικών δυνατοτήτων να τις επιβάλλουν. Οι Τούρκοι τώρα επανέρχονται.

Με την εμφάνιση των τουρκικών ανακοινώσεων και των χαρτών επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά η σταθερότητα και η συνέπεια της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία εξελίσσεται αδιατάρακτη, έστω κι αν η εμφάνιση των «ισλαμιστών» του Ερντογάν και ο παραμερισμός του στρατιωτικού κατεστημένου δημιούργησαν την προσδοκία περί ριζικής αλλαγής πλεύσης.

Οι ισχυρές δυνάμεις κάνουν κάποιες προειδοποιήσεις προς την ‘Αγκυρα, αλλά χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Λόγια του αέρα. Η Τουρκία τους εξυπηρετεί και δεν το ξεχνάνε αυτό. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι προσβλέπουν στην συμμετοχή της Τουρκίας σε αυτό το μοίρασμα. Μόνο τυχαία δεν είναι η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βρετανίας. Συνεπώς η αυτοσυγκράτηση, που συστήνει η Φεντερίκα Μογκερίνι μάλλον είναι για τα μάτια του κόσμου, παρά γιατί θέλουν ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ να σταματήσουν την επιθετικότητα των Τούρκων.

  • Ερ.: Ποιο είναι το μήνυμα σας ως υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στους συναδέλφους σας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας;

Απ.: Θέλω να καλέσω όλους τους συναδέλφους μου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας προσερχόμενοι στις κάλπες να σκεφτούν καλά ποιο κόμμα στέκεται στο πλευρό τους 12 μήνες το χρόνο και όχι προεκλογικά. Να μελετήσουν το πρόγραμμα του ΚΚΕ για να αντιληφθούν πως είναι το μοναδικό κόμμα με ξεκάθαρες πατριωτικές θέσεις. Να έχουν πάντα στο μυαλό τους πως η αποστολή τους είναι η άμυνα της χώρας και όχι η συμμετοχή σε αποστολές του ΝΑΤΟ. Και ομολογώ πως είναι η πρώτη φορά που στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ μας ακούνε. Ας έρθουν κοντά μας. Δεν θα διαψευστούν, δεν θα απογοητευτούν.

AΠΕ-ΜΠΕ
19/05/2019 08:05

Ψήφο στα κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης ζήτησε ο Κουτσούμπας από την Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: