Ο «δείκτης 6» του FFP που …υποχρεώνει την Ρεάλ Μαδρίτης για μεταγραφές 100 εκατ. ευρώ

File Photo: Real Madrid’s players attend a training session. EPA, Juan Carlos Hidalgo




Στα 100 εκατομμύρια ευρώ εκτός των πωλήσεων που θα προκύψουν… περιορίζεται ο καλοκαιρινός μεταγραφικός σχεδιασμός της Ρεάλ Μαδρίτης.Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα As, μία νέα εντολή της UEFA για το Financial Fair Play (FFP), «ο δείκτης 6», περιορίζει τις δαπάνες στον μέγιστο αριθμό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, εκτός των πωλήσεων που θα προκύψουν.

  • Στόχος των Μαδριλένων είναι να βάλουν στα ταμεία τους από παραχωρήσεις, ελάχιστο ποσό 200 εκατομμυρίων, χρήματα από τα οποία θα μπορούσε να προκύψει η απόκτηση ενός αστέρα «γαλαξιακού επιπέδου», όπως ο Μπαπέ ή ο Νεϊμάρ.

Ο «δείκτης 6» των κανόνων της FFP, που καθορίζει σε 100 εκατ. ευρώ το μέγιστο αρνητικό ισοζύγιο για τις ομάδες, έχει επιβληθεί από την UEFA για τον έλεγχο σε Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν, με τους υπόλοιπους μεγάλους συλλόγους να είναι καθημερινά στο μικροσκόπιο. Αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης και άλλες μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη πιστεύουν ότι η εφαρμογή του δεν βοηθά τους συλλόγους που πρέπει να ενισχυθούν. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη στείλει τις παρατηρήσεις της στην UEFA.

  • Πάντως οι Μαδριλένοι πριν αγοράσουν θα κάνουν πρώτα τα πάντα για να πουλήσουν. Πρώτος στην πόρτα εξόδου είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ, ενώ οι Ισπανοί θέλουν να παραχωρήσουν τους Χάμες και Κόβατσιτς, ελπίζοντας ότι με αυτούς τους τρεις θα συγκεντρώσουν σχεδόν 200 εκατ. ευρώ, γεγονός που θα τους επέτρεπε να κάνουν μεταγραφές για σχεδόν 300 εκατ. ευρώ.

Μέχρι τώρα, η UEFA εφάρμοσε τον διορθωτικό συντελεστή των τελευταίων τριών σεζόν για να καθορίσει τα όρια μεταγραφών των συλλόγων. Όμως τώρα με τον «δείκτη 6», κάθε ομάδα αναγκάζεται να εφαρμόσει μία άλλη πολιτική για να ενισχυθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
28/05/2019 10:58

 

Συλλήψεις για στημένα παιχνίδια στην Ισπανία: Εγκέφαλος ο Μπράβο, σύμφωνα με την αστυνομία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: