O Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου πέταξε και πάλι στο Αιγαίο και σε σημεία του κεντρικού ηπειρωτικού κορμού της χώρας από την 110 Πτέρυγα Μάχης, με αεροσκάφος της 337 Μοίρας F-16 Block 52 plus. Φωτογραφία: Πολεμική Αεροπορία




Μετά την τελευταία του πτήση στην “αποστρατικοποιημένη” κατά τον πρώην στρατηγό Ακάρ, ο Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου πέταξε και πάλι -ως διαθέσιμος ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας- στο Αιγαίο αλλά και σε σημεία του κεντρικού ηπειρωτικού κορμού της χώρας από την 110 Πτέρυγα Μάχης, με αεροσκάφος της 337 Μοίρας F-16 Block 52 plus.

  • Μετά την προσγείωση, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας βρέθηκε από την Λάρισα στο γειτονικό Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, εκεί που τον υποδέχτηκε ο Αρχηγός του Στρατού Ξηράς, Αντιστράτηγος Γιώργος Καμπάς. Στην 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού ενημερώθηκε για τις τρέχουσες εξελίξεις, που σημειωτέον δεν είναι λίγες, μετά την άφιξη των ελικοπτέρων KIOWA πριν από λίγες ημέρες.

Ο Διοικητής της Ταξιαρχίας, τον ενημέρωσε για τις διαθεσιμότητες των επιθετικών ελικοπτέρων Apache, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την από αέρος ασφάλεια του Έβρου και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου ως αποτροπή αλλά και τα προγράμματα συντηρήσεων των ελικοπτέρων.

  • Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ όπως φαίνεται και από τις εικόνες που αποδέσμευσε το ελληνικό Πεντάγωνο, κάθισε στην θέση του συγκυβερνήτη ενός Kiowa και δίπλα του ο Αμερικανός εκπαιδευτής, του δείχνει το glass cockpit και τις δυνατότητες που έχει πλέον η Αεροπορία Στρατού με την έλευση των ελικοπτέρων επιθετικής αναγνώρισης.

 

Οι επιτελείς της 1ης Ταξιαρχίας ενημέρωσαν επιπλέον την ηγεσία και για τα προγράμματα εκπαίδευσης ώστε το ταχύτερο δυνατό να υπάρξουν διαθέσιμα ελληνικά πληρώματα- μετά την εκπαίδευση από τους Αμερικανούς αξιολογητές- το ταχύτερο δυνατό, ώστε ν’ αναλάβουν δράση για τα σημεία του τελικού τους προορισμού, που είναι τόσο ο Έβρος, όσο και τα νησιά.

  • Παράλληλα συνεχίζονται οι διαδικασίες για την μετεξέλιξη του 1ου Τάγματος ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού, σε Τάγμα ελικοπτέρων Αναγνώρισης, με τους ιπταμένους των πεπαλαιωμένων Χιούι, ν’ αναλαμβάνουν δράση και τα μεταχειρισμένα μεν, αλλά νέα αποκτήματα γι’ αυτούς δε.

Τέλος ο Πτέραρχος Χριστοδούλου και ο Αντιστράτηγος Καμπάς, βρέθηκαν στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, στη Ν. Ιωνία του Βόλου, της μονάδας που έχει σταθεί ένα από τα βασικά σημεία της αναδιοργάνωσης η οποία βεβαίως θα δείξει τι θα γίνει μετά τις εκλογές.

Με στόχο την μείωση της έντασης στο Αιγαίο συζητήθηκαν τα ΜΟΕ μεταξύ Ελλάδας-Αθήνας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: