Νικηφόρος ο Άγιαξ με 1-0 κατά της Τότεναμ, ετοιμάζει εισιτήρια για την Μαδρίτη

File Photo: Goalkeeper Andre Onana of Ajax Amsterdam (R) in action during the UEFA Champions League semi-final first leg soccer match between Tottenham Hotspur and Ajax Amsterdam at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Britain. EPA, WILL OLIVER




Στην πόλη από όπου ξεκίνησε η ευρωπαϊκή του κυριαρχία για μία τριετία (1971), το Λονδίνο, ο Άγιαξ έβαλε τις βάσεις για την πρόκρισή του στο μεγάλο τελικό του Champions League, το βράδυ της 1ης Ιουνίου στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης.

  • Τα «μωρά» του Τεν Χαγκ απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η εφετινή τους πορεία μόνο τυχαία δεν είναι και με το γκολ του Τόνι Φαν Ντε Μπέεκ στο 16΄ επικράτησαν με 1-0 της ελλιπέστατης Τότεναμ, κάνοντας το πρώτο βήμα για τον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης της «Γηραιάς Ηπείρου».

Οι «πετεινοί» έχουν να ανέβουν ένα βουνό στη ρεβάνς της 8ης Μαΐου στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ, όπου δεν θα έχουν τον Χάρι Κέιν σε ένα ακόμη ματς, αλλά θα δώσει το παρόν ο Σον (εξέτισε την ποινή του), η απουσία του οποίου ήταν τεράστια στην αποψινή (30/04) πρώτη αναμέτρηση των ημιτελικών.

  • Για 30 λεπτά στο πρώτο μέρος ο Άγιαξ παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου σε άμυνα, τακτική, οργάνωση και εκτός του γρήγορου γκολ που πέτυχε με τον Φαν Ντε Μπέεκ, θα μπορούσε λίγα λεπτά αργότερα να πετύχει και δεύτερο τέρμα με τον ίδιο παίκτη και να «κλειδώσει» την πρόκριση, ενώ σε άλλες δύο-τρεις περιπτώσεις οι παίκτες του βγήκαν με εξαιρετικές προϋποθέσεις στην επίθεση, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν ήταν αποτελεσματικοί.

Πέρα από μία κεφαλιά του Γιορέντε στο 26΄, που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, η Τότεναμ δεν ήταν απειλητική στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Ποκετίνο κάπως συνήλθαν μετά το πρώτο ημίωρο, αλλά δεν είχαν τον παίκτη που θα έκανε τη διαφορά στην επίθεση, ενώ σε γενικές γραμμές δεν έβρισκαν ανοιχτούς διαδρόμους προς την εστία του Ονάνα.

  • Προσπάθησε η Τότεναμ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους να φτάσει στην ισοφάριση, είχε ένα σουτ του Άλι που μπλόκαρε ο Ονάνα, ωστόσο, δεν κατάφερε να βρει το γκολ και, πλέον, θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση στο Άμστερνταμ.

Ο Άγιαξ, που αμύνθηκε εξαιρετικά, αν και προτίμησε να μην ρισκάρει επιθετικά στο δεύτερο μισό του αγώνα, ήταν η ομάδα που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 78΄ με τον Νέρες να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Λιορίς.

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαχόθ (Ισπανία)

Κίτρινες: Ταλιαφίκο, Φέλτμαν

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Λιορίς, Τρίπιερ (80΄ Φόιθ), Ρόουζ (80΄ Ντέιβις), Αλντερβάιρελντ, Βερντόνγκεν (39΄ Σισοκό), Σάντσες, Γουανιάμα, Γιορέντε, Μόουρα, Έρικσεν, Αλι

ΑΓΙΑΞ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Φαν ντε Μπέεκ, Νέρες, Τάντιτς, Μπλιντ, Σένε (65΄ Μαζράουϊ), Ντε Γιονγκ, Ζίγιες (87΄ Χούντελααρ), Ταλιαφίκο

ΑΠΕ-ΜΠΕ
30/04/2019 23:57

Χαιρέτησε τον ΠΑΟΚ ο Γκάρετ: Αποχώρησε από την ομάδα λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: