Νέος υπουργός Δικαιοσύνης ο Γιώργος Σαββίδης: Δηλώσεις Προέδρου Αναστασιάδη για Νικολάου

H τελετή διαβεβαίωσης του κ. Σαββίδη θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 10.30 το πρωί. ΚΥΠΕ




Τον δικηγόρο Γεώργιο Σαββίδη διορίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ως νέο Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

  • Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, η τελετή διαβεβαίωσης του κ. Σαββίδη θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 10.30 το πρωί.
  • Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενόψει της αποχώρησης του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου διορίζει ως Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τον κ. Γιώργο Σαββίδη”.

Πρόσθεσε πως “ο κ. Γιώργος Σαββίδης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1959, και μετά το 1974 διαμένει στη Λεμεσό. Είναι μάχιμος δικηγόρος”. Ασκεί τη δικηγορία εδώ και 35 χρόνια. “Ο κ. Σαββίδης έχει σπουδές νομικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου όπως επίσης και του International Bar Association”, σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

“Σε αυτό το σώμα υπήρξε μάλιστα ενεργό στέλεχος, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος ή και Αντιπρόεδρος σε διάφορες υποεπιτροπές, ενώ έχει διοργανώσει διεθνές συνέδριο του IBA στην Κύπρο”, είπε ο Εκπρόσωπος.

Ο κ. Σαββίδης διετέλεσε Γραμματέας του Γυμναστικού Συλλόγου ΕΥΑΓΟΡΑΣ (ΓΣΕ), του οποίου υπήρξε αθλητής, κάτοχος παγκύπριας επίδοσης και πανελληνιονίκης στο άλμα εις ύψος.

Ο Ιωνάς Νικολάου ήταν εκ των πιο αποτελεσματικών και εργατικών Υπουργών, δήλωσε ο Πρόεδρος

Ο Ιωνάς Νικολάου ήταν ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και εργατικούς Υπουργούς, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, την τελευταία στην οποία συμμετείχε ο κ. Νικολάου πριν την αποχώρησή του από το αξίωμα του Υπουργού.

  • Ερωτηθείς από δημοσιογράφο με ποια συναισθήματα αποχαιρετά τον Ιωνά Νικολάου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Χωρίς αμφιβολία με ιδιαίτερη λύπη. Είναι ένας στενός συνεργάτης εδώ και δεκαετίες οφείλω να πω, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι σαν Υπουργός ήταν ένας από τους πιο αποτελεσματικούς, τους πιο εργατικούς».

Πρόσθεσε πως αυτό θα διαφανεί και από τη δημοσιογραφική διάσκεψη του κ. Νικολάου αλλά «και τη μεγάλη μεταρρύθμιση (στον τομέα της δικαιοσύνης) για την οποία θέλω να ευελπιστώ ότι θα συναντήσω την κατανόηση και των κοινοβουλευτικών κομμάτων, έτσι ώστε να επιτύχουμε επιτέλους στον τομέα απονομής της δικαιοσύνης ταχύτητα για να θεωρείται ότι επιτέλους αποδίδεται. Δεν μιλούμε από πλευράς ποιότητας αλλά ταχύτητας», σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
30/05/2019 11:24

Ενδεχόμενο να αδειάσει μερικώς η λίμνη Μεμί, συνεχίζονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: