Νέο μέτωπο της Τουρκίας εναντίον των ΗΠΑ: Επίθεση του Τσαβούσογλου από την Αβάνα

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον πρόεδρο της Κούβας. Φωτογραφία via Twitter, @MevlutCavusoglu




Ο υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε το Σάββατο ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον τερματισμό των κυρώσεων και του εμπάργκο στο λατινοαμερικανικό έθνος.

Οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου ήρθαν μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κούβας Miguel Díaz-Canel Bermudez στην Αβάνα. Ο Τούρκος υπουργός μετέβη στην κουβανική πρωτεύουσα μετά από επίσημη πρόσκληση του Κουβανού ομολόγου του.

Μετά τη συνάντηση, έγραψε σε μια σειρά από tweets, ότι η Τουρκία αντιτίθεται σε μονομερείς κυρώσεις κατά της Κούβας. Είπε επίσης ότι αναπτύσσονται οι σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Αβάνας.

«Η Τουρκία», έγραψε, αντιτίθεται με ισχυρό τρόπο στις μονομερείς κυρώσεις, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να τερματιστεί το εμπάργκο στη Κούβα».

Ο κ. Τσαβούσογλου συναντήθηκε επίσης με τον Κουβανό ομόλογό του Bruno Rodriguez Parrilla, με τον οποίο συζήτησαν τον τρόπο βελτίωσης των διμερών σχέσεων καθώς και τα περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης περιφερειακής πολιτικής κρίσης στη Βενεζουέλα.

“Οι τουρκικές επενδύσεις στην Κούβα αυξάνονται, θα αναπτύξουμε τις σχέσεις μας στη γεωργία, στις κατασκευές, τις υποδομές, την ενέργεια, και την υγεία”, έγραψε στο Twitter.

Σχετικά με το διμερές εμπόριο, ανέφερε ότι οι πτήσεις της Turkish Airlines προς την Κούβα υποστηρίζουν την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το ξέκοψε ο Ερντογάν: Παίρνουμε τους S-400, πάμε σε συμπαραγωγή με Ρωσία για S-500

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: