Τα ψέματα του Μεβλούτ για τη μουσουλμανική μειονότητα και τους Τουρκοκύπριους

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Photo via Twitter, @MevlutCavusoglu




“Οι Τουρκοκύπριοι είναι ακόμη εκτεθειμένοι στο απάνθρωπο εμπάργκο”, ισχυρίστηκε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ για τη μουσουλμανική μειονότητα στη δυτική Θράκη υποστήριξε ότι δεν επωφελούνται από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των σχετικών Συνθηκών.

Και για τα δύο θέματα, ο κ. Τσαβούσογλου ψεύδεται. Διότι το λεγόμενο “εμπάργκο” των Τουρκοκυπρίων οφείλεται στην τουρκική κατοχή, ενώ για την μεινότητα στη Θράκη η Ελλάδα σέβεται όλες τις συνθήκες.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι “οι Τ/κ οι οποίοι είναι μέλος παρατηρητής στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) ακόμη είναι εκτεθειμένοι στο απάνθρωπο εμπάργκο και τις πιέσεις”.

Πρόσθεσε ότι:

“Η δυτική Θράκη και η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα ακόμη δεν επωφελούνται από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όπως καταγράφονται στα διμερή και πολυμερή έγγραφα. Οι μουσουλμανικές κοινότητες και μειονότητες στη δυτική Ευρώπη, την βόρειο Αμερική και τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου εκτός των χωρών του ΟΙΔ είναι αντιμέτωπες με σοβαρές παραβιάσεις και νέες δυσκολίες”.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη
30/05/2019 11:59

Ίσως η πιο επικριτική έκθεση της Κομισιόν για την Τουρκία από το 2005, εκτιμά το ΥΠΕΞ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: