Να μην ξαναπαγιδευτεί σε κάλπικα διλήμματα στις εκλογές κάλεσε το λαό ο Κουτσούμπας

File Photo: Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (Κ). ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




«Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να ανέχεται πλέον να του τα παίρνουν όλα αυτά τα χρόνια από τις “1000 μπάντες” και να του δίνουν προεκλογικά ένα ψίχουλο. Εμείς λέμε να το πάρει το ψίχουλο, αλλά αυτό δεν πρέπει να μεταφραστεί σε ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει όλα αυτά προεκλογικά, στις ευρωεκλογές και βεβαίως αργότερα στις βουλευτικές εκλογές» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τ/σ “Open”.

  • Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν είχε «άλλη δυνατότητα, διότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη των λαϊκών στρωμάτων έχουν φθάσει στα ύψη, τα ποσά μπορεί να μην είναι υπερβολικά, αλλά δεν έχουν να τα πληρώσουν αυτά τα χρόνια της κρίσης και της ανέχειας με ευθύνη των κυβερνήσεων που τους έφθασαν ως εκεί». Επανέλαβε ότι «δεν επιτρέπεται στον ελληνικό λαό να ξαναπεί “ευχαριστώ”, όταν την προηγούμενη περίοδο του πήραν “100”, του δίνουν “1” και τα “99” πάνε για επιδοτήσεις, δωράκια και παροχές σε λίγους».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο, τονίζοντας πως «η ουσία είναι το σκεπτικό. Εμείς έχουμε ψηφίσει και μέτρα, έστω μικρής ανακούφισης, με το “ναι” που έχουμε πει, ή με το “παρών” όταν διαφωνούμε σε ένα σκεπτικό το οποίο έχει άλλες παραμέτρους, (και) δεν μπορείς να το ψηφίσεις, όμως έχουμε ψηφίσει και τέτοια μέτρα, αλλά δεν λύνεται το πρόβλημα».

Ερωτηθείς για την “στήριξη του κ. Τσίπρα στον κ. Πολάκη”, απάντησε: «αυτά που είπε ο Πολάκης για τον κ. Κιμπορούπολο ήταν, έτσι κι αλλιώς, απαράδεκτα, ανήθικα και ο πρωθυπουργός της χώρας, δυστυχώς όχι μόνο τον στήριξε, αλλά με την όλη στάση του και πρακτική του και αυτά που είπε όχι απλά έδωσε κάλυψη, αλλά του είπε “μπράβο, καλά έκανες”».

  • Υποστήριξε ότι «όλη αυτή η ιστορία, από εκεί και πέρα, προσπαθεί να κρύψει τα πραγματικά προβλήματα των ατόμων με αναπηρία και τα μεγάλα κενά σε νομοθετικό πλαίσιο που έπρεπε να παρθούν και για την παιδεία τους και για τη δουλειά που έπρεπε να έχουν».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε, επίσης, ότι η μετατροπή από τον πρωθυπουργό της πρότασης δυσπιστίας στον κ. Πολάκη σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του «αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο το θέμα ενός υπουργού, είναι θέμα συνολικά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του για το τι άποψη και τι πρακτική έχουν σε αυτά τα ζητήματα που αφορούν και τον τομέα της Υγείας και τα άτομα με ειδικές ανάγκες και συνολικότερα τη συμπεριφορά. Δεν είναι μόνο θέμα μιας ηθικής στάσης είναι θέμα και της πολιτικής». Υπογράμμισε δε, ότι το ΚΚΕ, όπως και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν με τις κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, «θα καταψηφίσει την κυβέρνηση. Δεν δίνουμε καμιά ανοχή, καμιά ψήφο εμπιστοσύνης».

  • Ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών εκτίμησε ότι «ο κ. Τσίπρας το βράδυ των εκλογών της 26ης Μαΐου θα αποφασίσει τελικά τι θα κάνει ανάλογα με το αποτέλεσμα». Τόνισε ότι ο ελληνικός λαός «δεν πρέπει να ξαναπαγιδευτεί στα κάλπικα διλήμματα που οδηγούν από το κακό στο χειρότερο συνεχώς, ούτε στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ούτε στις δημοτικές και περιφερειακές, ούτε στις βουλευτικές» για να υπογραμμίσει: «Ο λαός να κάνει την πραγματική διαφορά μόνο με ισχυρό ΚΚΕ».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στο Μάτι, σημείωσε: «είναι απαράδεκτο σχεδόν ένα χρόνο μετά την μεγάλη τραγωδία στο Μάτι η κατάσταση να βρίσκεται περίπου στα ίδια. Και οι αποζημιώσεις να μην έχουν δοθεί και γραφειοκρατικά εμπόδια να εξακολουθούν να υπάρχουν για απλά πράγματα. Για όλα αυτά τα ζητήματα ευθύνεται η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, η Περιφέρεια της κ. Δούρου, ευθύνονται συνολικά οι πολιτικές που δεν άνοιξαν τον δρόμο, έστω και ως αρνητική εμπειρία μετά από αυτή την τραγωδία να πάρουν μέτρα. Ήδη βρισκόμαστε στην περίοδο που αρχίζουν όλα αυτά τα προβλήματα και η Πυροσβεστική είναι ακόμα με τις ελλείψεις σχεδόν τις περσινές, σε προσωπικό, υποδομές, μηχανήματα. Έγιναν κάποια “μπαλώματα” αλλά κι αυτά εξανεμίστηκαν, διότι αν δεν κάνεις μια σοβαρή μακροχρόνια σχεδιασμένη πολιτική, κάθε χρόνο θα βρίσκεσαι στα ίδια».

06/05/2019 11:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Οι ευρωεκλογές μπορούν να φέρουν εθνικές εκλογές αν το ποσοστό της ΝΔ είναι μεγάλο, λέει ο Μεϊμαράκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: