Να φύγουν Ρωσία, Ιράν και Κούβα από τη Βενεζουέλα, προειδοποιεί ο Μάικ Πομπέο

File Photo: On the one-year anniversary of his tenure, US Secretary of State Mike Pompeo addresses his staff as he unveils a new departmental ‘ethos’in the lobby of the State Department in Washington, DC, USA, 26 April 2019. EPA, JIM LO SCALZO




Η Ρωσία και οι άλλες χώρες, σύμμαχοι του Νικολάς Μαδούρο πρέπει “να φύγουν” από τη Βενεζουέλα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, προειδοποιώντας ακόμη μία φορά τη Μόσχα.

“Οι Ρώσοι πρέπει να φύγουν”, είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, προσθέτοντας ότι “όλοι οι χώρες που παρεμβαίνουν στο δικαίωμα του βενεζουελάνικου λαού να αποκαταστήσει τη δημοκρατία του πρέπει να φύγουν”.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σημείωσε ότι ελπίζει ότι θα έχει μια “ευρεία συζήτηση” για τη ρωσική παρουσία στο Καράκας όταν θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Φινλανδία “σε λίγες ημέρες”. “Ο στόχος είναι σαφής. Θέλουμε να φύγουν οι Ιρανοί, οι Ρώσοι, οι Κουβανοί”, υπογράμμισε.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο είχε δηλώσει την Παρασκευή, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι η Μόσχα δεν επιδιώκει καθόλου να εμπλακεί στη Βενεζουέλα αλλά “θα ήθελε αν υπάρξουν θετικές εξελίξεις”.

“Δεν έχω δει το πλήρες πλαίσιο αυτής της φράσης”, σχολίασε σήμερα ο Πομπέο, επιμένοντας όμως ότι ο Τραμπ “έχει διαμηνύσει με σαφήνεια ότι θέλουμε να φύγουν όλοι και αυτό περιλαμβάνει και τους Ρώσους”.

05/05/2019 18:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Τελική απάντηση της Τουρκίας στις ΗΠΑ: Δεν θα υποκύψουμε, θα πάρουμε τους S-400

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: