Μπορεί ο Τσίπρας να γίνει Ρόμα ή Λίβερπουλ και να νικήσει τον Μητσοτάκη στις εκλογές;

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (Δ), προσέρχεται στο άτυπο δείπνο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βρυξέλλες, την Τρίτη 28 Μαΐου 2019. Ο πρωθυπουργός, θα πάρει μέρος και στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Andrea Bonetti




ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Η Μπαρτσελόνα στο φετινό Champions League, είχε νικήσει την Λίβερπουλ στο γήπεδό της με 3-0. Και όλοι πίστευαν ότι η πρόκριση ήταν ένα γεγονός.

  • Κανείς δεν πίστευε ότι η Λίβερπουλ -χωρίς δύο βασικούς παίκτες- θα απέκλειε την Μπαρτσελόνα. Συνέβη όμως. Η Λίβερπουλ κέρδισε 4-0 στον δεύτερο γύρο και προκρίθηκε. Ακριβώς το ίδιο έπαθε η Μπαρτσελόνα και πέρυσι από τη Ρόμα.

Και τις δυο φορές όλοι μίλησαν για θαύμα. «Η καλύτερη ομάδα του κόσμου δεν πάει στον τελικό» έλεγαν.

Μπορεί ένα τέτοιο θαύμα να το πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και να ανατρέψει τη διαφορά; Όταν έγινε γνωστή η… απόσταση της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, πολλοί είπαν ότι 9,5 μονάδες δεν ανατρέπονται. Κάποιοι μίλησαν για θαύμα.

  • Βεβαίως, στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι δεν κέρδισε η ΝΔ, αλλά ότι έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να το παλέψουν έως το τελευταίο λεπτό. Μέχρι να σφυρίξει τη λήξη ο λαός. Όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η ΝΔ βρίσκεται στα ποσοστά του 2015. Κατά συνέπεια, δεν «ψήλωσε» η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ «κόντυνε».

Στην πορεία για το θαύμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το σχέδιο του. Και φυσικά το επιχείρημα -το οποίο πολλοί δεν πιστεύουν- ότι τα παράπονα είναι αποδεκτά, αλλά προέρχονται από τον συμβιβασμό (μνημόνιο) που αναγκάστηκε να δεχτεί. Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα πολύ σκληρό Μνημόνιο.

Το δίλημμα

Έτσι, η αρχή γίνεται από εκει. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι η ΝΔ θέλει πολιτικές μνημονίων, ενώ εμείς μόλις βγήκαμε, και επιστρέψαμε κάτι σε όσους έκαναν θυσίες. Αυτό -η καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου- είναι εφικτό μόνο εάν συνεχίσει να κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου.

  • Η άποψη είναι πως υπάρχει δείγμα γραφής και πρέπει να τονιστεί παντού. Όπως πιστεύουν στην Κουμουνδούρου, ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου, θα στείλει και πάλι στις κάλπες αυτούς που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, αλλά απείχαν το 2019.

Η αρνητική ψήφος

  • Υπάρχει και η άποψη της αρνητικής ψήφου. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν κάποια στελέχη, αρκετοί από εκείνους που δεν πήγαν στην κάλπη, αλλά και κάποιοι που ψήφισαν άλλα κόμματα (ΜέΡΑ25), μάλλον εξεπλάγησαν από τη διαφορά και θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην κυβερνήσει η ΝΔ.

Παράλληλα πρέπει να αντιμετωπιστεί και αυτό που άκουσαν οι ψηφοφόροι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για παράδειγμα η μείωση των φόρων. Με αυτά τα όπλα στη φαρέτρα του θα επιχειρήσει το νέο “θαύμα” και να κάνει τη συντριβή στις ευρωεκλογές και μεγάλο νίκη στις εθνικές εκλογές.

Όπως και να έχει, είτε την Κυριακή, είτε τη Δευτέρα, θα υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα οδηγεί τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές και εκεί θα κριθούν όλα. Και όπως λέει και ο λαός: “κοντός ψαλμός αλληλούια”.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Είναι οριστικό: Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε εκλογές στις 7 Ιουλίου, δήλωσε ο Τζανακόπουλος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: