Μητσοτάκης από Χανιά: Άλλος υπέγραψε τις Πρέσπες και άλλου οι πρόγονοι πολέμησαν για τη Μακεδονία

File Photo: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με κατοίκους κατά την επίσκεψή του στο Ρέθυμνο. ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΓΡΕΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




« Ήρθε η ώρα να κάνουμε γαλάζια την Κρήτη», τόνισε απόψε από τα Χανιά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων λέγοντας ότι « ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά για το καλό όλων».

Ο κ Μητσοτάκης χαρακτήρισε την 26η Μαΐου ως ημέρα μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής.

Από την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά και μιλώντας από το παλιό λιμάνι της πόλης στην κεντρική προεκλογική ομιλία στην Κρήτη για τις ευρωεκλογές ο κ Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες της Κρήτης να στηρίξουν την Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα σημαντική για αυτόν καθώς όπως είπε μιλά για πρώτη φορά σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στα Χανιά ως πρόεδρος του κόμματος, αναφέρθηκε στον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη λέγοντας ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε γαλάζια την Κρήτη όπως ήθελε και αυτός.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για μένα. Έρχομαι στον τόπο μου για πρώτη φορά έτοιμος να αντιμετωπίσω τις πρώτες εκλογές ως αρχηγός της ΝΔ. Αυτή η υποδοχή που μου επιφυλάξατε είναι συγκλονιστική. Σκέφτομαι αυθόρμητα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πόσο περήφανος θα ήταν σήμερα αν ήταν μαζί μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απευθυνόμενος στην παρουσία των πολιτών της Κρήτης στην συγκέντρωση των Χανίων ο κ Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τώρα θα πάμε μπροστά με όλους για το καλό όλων. Τη δύναμη που μου δίνετε θα σας τη δώσω πίσω στο πολλαπλάσιο. Δεσμεύομαι να απελευθερώσω όλες τις δυνάμεις της Κρήτης. Όχι μόνο για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.

Κατά την ομιλία του στα Χανιά ο κ Μητσοτάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Ελευθέριο Βενιζέλο τονίζοντας ότι η χώρα έχει σήμερα ανάγκη να διδαχθεί τα παραδείγματα του Εθνάρχη.

«Η Ελλάδα έχει σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη να διδαχθεί από τον Ελεύθερο Βενιζέλο, τον Εθνάρχη, που ταυτίστηκε με το νησί μας. Η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας περνάει όπως και στις δικές του εποχές στιγμές δύσκολες. Έχουμε την ευκαιρία να βγούμε από την καθήλωση . Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε και θα το κάνουμε αποφασίζοντας σωστά στις 26 Μαΐου, την ημέρα που θα είναι η αφετηρία μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής.

‘Αλλος παριστάνει το παιδί του λαού και καταλήγει να ταξιδεύει με κότερα και άλλος περπατά δίπλα σας στον Ψηλορείτη. ”Αλλος παριστάνει ότι θυμήθηκε τώρα το Βελουχιώτη και άλλος είχε, έχει και θα έχει πάντα στο γραφείο του τη φωτογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου . ‘Αλλος υπέγραψε τις Πρέσπες και άλλου οι πρόγονοι πολέμησαν για τη Μακεδονία μας» , τόνισε μεταξύ άλλων.

Στην ομιλία του από το παλιό λιμάνι των Χανίων ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων επισημαίνοντας ότι ο εθνικός διχασμός είναι ο μεγάλος του αντίπαλος.

«Ο εθνικός διχασμός ήταν πάντα ο μεγάλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όπως είναι και ο δικός μου αντίπαλος. Είμαι εδώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι θέλω να ενώσω τους Έλληνες. Μαζί θα νικήσουμε, ενωμένοι και όχι διχασμένοι. Την επόμενη Κυριακή πάμε στις κάλπες, σε μια αναμέτρηση κρίσιμη, με βάρος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουν συνήθως οι εκλογές για την ευρωβουλή. Θα είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 4 χρόνια που θα ακουστεί η φωνή των Ελλήνων», τόνισε.

Από το Ενετικό λιμάνι των Χανίων ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι πολίτες της χώρας με την ψήφο τους θα στείλουν μήνυμα ανατροπής με την ψήφο τους στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

«Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά τι έζησαν αυτά τα 4 χρόνια και δεν θέλουν να τα ξαναζήσουν. Για αυτό και με τη ψήφο τους θα στείλουν το μήνυμα. Ως εδώ, να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά.

Μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων των Ελλήνων. Δικός μου στόχος η οικονομία να ξαναγυρίσει στην ανάπτυξη, ο εθνικός πλούτος να μεγαλώσει και μερίδιο να έχουν όλοι οι Έλληνες. Όσο αυξάνεται το μέγεθος της οικονομίας, τόσο πρέπει να αυξάνουν και οι αμοιβές των πολιτών.

Η φωτεινή Ελλάδα την οποία οραματίζομαι έχει λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις για καλά αμειβόμενες δουλειές. Υγεία για όλους και δημόσια παιδεία που θα οπλίζει τα παιδιά με εφόδια για να βρίσκουν δουλειά. Δέσμευσή μου ότι κάθε περιφέρεια της χώρας θα έχει το δικό της πρότυπο σχολείο», είπε ο κ Μητσοτάκης.

Ακόμα στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για ανάταξη της οικονομίας λέγοντας ότι η ΝΔ διαθέτει ένα πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι μοιράζει υποσχέσεις που όπως είπε δεν μπορεί να τηρήσει

«Για πρώτη φορά κόμμα της αντιπολίτευσης διαθέτει ένα τόσο πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα. Δεν μου αρέσει η αντιπαράθεση και η παράθεση μέτρων. Δεν είμαι σαν τον κ. Τσίπρα που αραδιάζει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει.

Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση του αφορολόγητου εκεί που είναι σήμερα. Καταργούμε τη μείωση του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μείωση αφορολόγητου που θα στερήσει από 1.1.2020 μία σύνταξη και ένα μισθό. Αυτοί που κατήργησαν το ΕΚΑΣ και πήραν 2000 ευρώ ετησίως από το εισόδημα κάθε συνταξιούχο έρχονται ως προστάτες. Βαφτίζουν ένα επίδομα ως 13η σύνταξη»

Στην ομιλία του ο κ Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη των επενδύσεων και της στήριξης της επιχειρηματικότητας υποσχόμενος νέες θέσεις εργασίας για την νέα γενιά.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε « η εργασία και το κέρδος θα σταματήσουν να τιμωρούνται. Και το κράτος θα πάψει να είναι συνέταιρος του μικρού επιχειρηματία και του ελεύθερου επαγγελματία. Κοιτάζω τα νέα παιδιά και τους λέω ότι δική μου προτεραιότητα είναι στις νέες δουλειές. Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Καλοπληρωμένες. Που θα προκύψουν μόνο από μία έκρηξη επενδύσεων. Θα εργαστώ ώστε να σαρώσω όλα τα εμπόδια που εμποδίζουν σήμερα τις επενδύσεις στη χώρα μας»

Αναφερόμενος στις Περιφερειακές εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης.

Απευθυνόμενος στον υποψήφιο Περιφερειάρχη τόνισε.

«Πάμε μαζί για τη νίκη όχι μόνο στην ευρωκάλπη αλλά και στην περιφέρεια της Κρήτης. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου με τη δική σας στήριξη και με την Κρήτη μπροστάρη».

Παράλληλα επανέλαβε την δέσμευση του για την δημιουργία στην Κρήτη ενός σύγχρονου Βόρειου Οδικού ‘Αξονα από την Κίσαμο έως τη Σητεία κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι για τον Βόρειο Οδικό ‘Αξονα Κρήτης δεν υπάρχουν ούτε μελέτες ούτε σχέδιο.

«Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πολλές φορές έναν ΒΟΑΚ των ονείρων της. Ο κ. Σπίρτζης με θράσος προκήρυξε το έργο ξεχνώντας ότι λόγω δικής του ευθύνες δεν υπάρχουν ούτε ολοκληρωμένες μελέτες, ούτε σχέδιο. Όλα ψέματα όπως οι ζωγραφιές στο ακίνητο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών, και του πρωτογενή τομέα.

Από το Ενετικό λιμάνι των Χανίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η εκλογική μάχη της 26ης Μαΐου έχει πολιτικό βάρος πολιτικό και εθνική διάσταση καθώς όπως είπε, «σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν περιθώρια για αβασάνιστες επιλογές. Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε απλά για να στείλουμε ένα μήνυμα διαμαρτυρίας προς κάποιον, ή μήνυμα συμπάθειας προς κάποιον άλλο. Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις. Ούτε πειράματα. Απαιτεί ωριμότητα, ελεύθερη σκέψη και συστράτευση. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Την ενότητα ή το διχασμό;

Τελικά ψηφίζουμε για ποια Ελλάδα θέλουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο, ούτε για ψήφο που θα πάει χαμένη σε κόμματα που ξέρουμε ότι την επόμενη ημέρα δεν θα έχουν κανέναν ρόλο. Με τη ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες; Η Κρήτη έδωσε την απάντησή της. Με όλους τους Έλληνες ή με τους λίγους που πρόδωσαν τις ελπίδες των Ελλήνων; Οι αντίπαλοί μας λένε ψέματα για αυτά που έκαναν, για αυτά που θα κάνουν και για τις δικές μας θέσεις. Με μαύρη προπαγάνδα, με ψέματα, με απειλές. Έτσι κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι πάει σε εκλογές. Με ψέματα ήρθαν και με ψέματα θα φύγουν από την εξουσία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεν είναι περιφερόμενη γλάστρα όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας. Είναι ένας σπουδαίος Έλληνας. Μας εμπνέει. Όσα κάνουν οι αντίπαλοί μας μοιάζουν με κακές απομιμήσεις του χθες. Και όσα λένε ακούγονται ήδη σαν μακρινός αντίλαλος από το παρελθόν. Μέχρι τώρα φωνάζουν «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Θα το ξαναπώ. Εμείς δεν τελειώνουμε κανένα. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα. Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 σελίδα γυρίζουμε»

Παράλληλα κάλεσε τους νέους ψηφοφόρους και κυρίως αυτούς που ψηφίζουν για πρώτη φορά να προσέλθουν στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή και να μην αφήσουν όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, την πολιτική στους ειδικούς ενώ παράλληλα τους κάλεσε να γυρίσουν την πλάτη στα άκρα.

«Η αποχή τελικά από την κάλπη σημαίνει συντήρηση και η νεολαία δεν μπορεί και δεν είναι συντηρητική. Καλώ επίσης τους νέους να γυρίσουν την πλάτη στα άκρα.

Όποιος καμαρώνει μόνο για τα μπράτσα της βίας ματαιοπονεί γιατί πάντα θα εμφανιστεί κάποιος με πιο δυνατά μπράτσα όπως συμβαίνει στη ζούγκλα. Η ακροδεξιά δεν ταιριάζει στους νέους. Και πάντως η ακροδεξιά δεν ταιριάζει στην Κρήτη με τη βαθιά δημοκρατική παράδοση».

Ο κ Μητσοτάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε ακόμα στην παρουσία στην συγκέντρωση πολιτών που είχαν εγκαταλείψει την Νέα Δημοκρατία καλώντας τους να γυρίσουν όπως είπε στο σπίτι τους.

«Τα παράπονα του χθες τα σκεπάζει η ανάγκη του σήμερα. Και είναι ώρα ευθύνης. Καλώ σε συμπαράταξη και φίλους άλλων κομμάτων. Όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα απέναντι στο λαϊκισμό. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τον ψέμα στην αλήθεια και από την ενότητα στο διχασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα είπε.

«Εγώ θα σας μιλάω πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Γιατί αξίζετε καλύτερα. Αξίζουμε καλύτερα και θα τα καταφέρουμε. Το πρώτο βήμα για την επικράτηση στις εθνικές εκλογές θα γίνει το βράδυ της 26ης Μαϊου με τη δική σας στήριξη και με μια μεγάλη νίκη για τη ΝΔ. Η ενωμένη και ανανεωμένη ΝΔ δεν κοιτάζει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Κοιτάζει μόνο μπροστά».

Λίγες ημέρες πριν από την κάλπη των ευρωεκλογών ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους φίλους και τα μέλη της ΝΔ σε αγωνιστική επαγρύπνηση επισημαίνοντας ότι το μήνυμα της ΝΔ πρέπει να φθάσει σε κάθε σπίτι σε κάθε χωριό όπως χαρακτηριστικά ανέφερε

«Κανένας φίλος δεν πρέπει να μείνει στο σπίτι και καμία ψήφος να ξοδευτεί σε λάθος κατεύθυνση. Μόνο μια δυνατή ΝΔ θα φέρει τη φωτεινή Ελλάδα. Η νίκη μας θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων και πρώτη η Κρήτη θα στείλει το μήνυμα. Ως εδώ. Πάμε μπροστά» είπε ο κ Μητσοτάκης Την ομιλία του κ Μητσοτάκη παρακολούθησαν ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη , ο βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης που στηρίζει η ΝΔ Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Τον πρόεδρο της ΝΔ καλωσόρισε με μια μαντινάδα ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ.

19/05/2019 22:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Νομικού
Χανιά, Ελλάδα

Επιτροπή για τη μελέτη και την ανάδειξη της Γενοκτονίας, προτείνει η Γεννηματά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: