Μηνύσεις για κλοπή σφραγίδων στη Θεσσαλονίκη: Η ψηφοφορία των υποψηφίων δημάρχων

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός , ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα για τις Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωπαϊκές Εκλογές, στη Θεσσαλονίκη, Κυριακή 26 Μαΐου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία στην Α’ και τη Β’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

  • Κανονικά στις θέσεις τους βρίσκονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα περισσότερα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, όπως επιβεβαίωσαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι έφοροι εκλογών της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Η απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών σε εκλογικά τμήματα είναι η συνηθισμένη και δεν επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των εκλογών. Μια δικαστική αντιπρόσωπος χρειάστηκε να αντικατασταθεί λόγω ασθένειας σε εκλογικό τμήμα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να δημιουργηθεί πρόβλημα στη διαδικασία.

Στο μεταξύ, την απώλεια σφραγίδων δικαστικών αντιπροσώπων κατήγγειλαν το προηγούμενο 24ωρο επικεφαλής συνδυασμών στον δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη. Για την υπόθεση κατατέθηκαν και μηνύσεις, ενώ σύμφωνα με πηγές του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει την εκλογική διαδικασία και σε όλα τα τμήματα του εν λόγω δήμου, η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά. Χωρίς προβλήματα άνοιξαν και οι κάλπες στους νόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

“Καλώ τους Θεσσαλονικείς να ψηφίσουν, όχι με βάση το θυμικό, αλλά με βάση τη λογική” σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Ν. Ταχιάος

Κάλεσμα στους Θεσσαλονικείς “να ψηφίσουν όχι με βάση το θυμικό αλλά με βάση τη λογική” απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο εκλογικό τμήμα 109, στο 17ο Γυμνάσιο- Λύκειο, στην οδό Χριστοπούλου. Με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, οι πολίτες θα δώσουν “στον δήμαρχο που θα εκλεγεί ένα δυνατό ποσοστό, ώστε να μπορέσει να διοικηθεί η πόλη, γιατί αυτά τα απλά, τα καθημερινά, θα μπορέσουν να γίνουν πράξη, να βρουν τις λύσεις τους μόνο αν ο δήμαρχος έχει λυμένα τα χέρια”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”, Νίκος Ταχιάος, ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στο 109ο εκλογικό τμήμα, κατά τη διάρκεια των Αυτοδιοικητικών εκλογών και Ευρωεκλογών 2019. Θεσσαλονίκη, Κυριακή 26 Μαΐου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ, PIXEL, ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

«Νομίζω ότι σήμερα πρέπει να γίνει κατανοητό από τους Θεσσαλονικείς ότι οι εκλογές είναι η γιορτή του πολίτη και είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσουν ανεκμετάλλευτη ακόμη κι αν αυτό το οποίο κατοικεί στη σκέψη τους είναι πρωτίστως η οργή, η θλίψη της απώλειας, ίσως και η απόγνωση» επισήμανε και τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Για τη γειτονιά στην οποία βρέθηκε ανέφερε ότι “έχει μεγάλα προβλήματα ασφάλειας”. Σημείωσε ότι “καταγράφονται και πολλά άλλα προβλήματα, τα οποία οι κάτοικοι αυτής της γειτονιάς τα ζουν: τον άθλιο ΟΑΣΘ τον οποία έχει αποϊδιωτικοποιήσει ο κ. Σπίρτζης, την καθαριότητα, που είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, όλα αυτά πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι Θεσσαλονικείς την ώρα που θα πάνε να ψηφίσουν”.

«Τους καλώ λοιπόν να στηρίξουν τον συνδυασμό Θεσσαλονίκη “Ταχιάος υπεύθυνα” με την μεγαλύτερη δυνατή ισχυρή εντολή» πρόσθεσε και δήλωσε ότι είναι «πολλά κλικ πάνω από αισιόδοξος».

Σημειώνεται ότι όταν ο κ. Ταχιάος προσήλθε στο εκλογικό τμήμα 109, ενημερώθηκε ότι είναι αναπληρωματικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής, ωστόσο ο ίδιος σχολίασε αργότερα ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει εκεί καθώς θα πρέπει να επισκεφθεί πάρα πολλά εκλογικά τμήματα.

Σήμερα οι Θεσσαλονικείς γυρίζουν την πλάτη στο παρελθόν, ανοίγει ο δρόμος για το μέλλον, δήλωσε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου

«Σήμερα ανοίγει οριστικά ο δρόμος για το μέλλον», τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο 34ο δημοτικό σχολείο, στο κέντρο της πόλης, κι ευχήθηκε οι Θεσσαλονικείς να εμπιστευτούν την ίδια και την παράταξή της για «να σχεδιάσουμε την πόλη συμμετοχικά, μία Θεσσαλονίκη εύκολη, μία Θεσσαλονίκη δίκαια, μία Θεσσαλονίκη αλληλέγγυα, με ανοιχτούς ορίζοντες, μια πραγματική ευρωπαϊκή μητρόπολη, χωρίς κανενός είδος αποκλεισμούς».

Η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, ασκεί το εκλογικό της δικαίωμα για τις Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωπαϊκές Εκλογές, στη Θεσσαλονίκη, Κυριακή 26 Μαΐου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Νοτοπούλου έχει ως εξής:

«Σπουδαία ημέρα η σημερινή. Σήμερα κλείνει ένας όμορφος αγώνας που δώσαμε με αξιοπρέπεια, δύο μήνες τώρα, κι ανοίγει οριστικά ο δρόμος για το μέλλον. Σήμερα οι Θεσσαλονικείς γυρίζουν την πλάτη στο παρελθόν και τις δυνάμεις του παρελθόντος που καθήλωσαν την πόλη για δεκαετίες και ανοίγουμε νέους δρόμους, νέους ορίζοντες για την πόλη. Σήμερα, εμείς, με την ψήφο μας παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Εύχομαι και πιστεύω πως οι Θεσσαλονικείς θα στηρίξουν, θα εμπιστευτούν την πρότασή μας όπως της αξίζει για να φτιάξουμε, να σχεδιάσουμε την πόλη συμμετοχικά, μία Θεσσαλονίκη εύκολη, μία Θεσσαλονίκη δίκαια, μία Θεσσαλονίκη αλληλέγγυα, με ανοιχτούς ορίζοντες, μια πραγματική ευρωπαϊκή μητρόπολη, χωρίς κανενός είδος αποκλεισμούς. Σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία και απόψε γιορτάζει η Θεσσαλονίκη. Με τη νίκη, με τη νίκη των πολλών».

Ο προεκλογικός διάλογος ήταν αντάξιος της πόλης δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ορφανός
Αντάξιο της Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε τον διάλογο που έγινε κατά την προεκλογική περίοδο ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 11:45 στο εκλογικό τμήμα 483Α, στο 19ο Γυμνάσιο -19ο Ενιαίο Λύκειο, όπου προσήλθε συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς τους και υποψήφιους της παράταξής του.

“Έχω πολύ θετικά συναισθήματα από αυτή την προεκλογική περίοδο. Έγινε ένας διάλογος αντάξιος της Θεσσαλονίκης. Θέλω να συγχαρώ τους συνυποψηφίους μου για αυτή την κοινή πορεία που είχαμε στη συζήτηση για τα προβλήματα της πόλης, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον. Από την άλλη πλευρά, για μένα ήταν η πιο συναρπαστική προεκλογική περίοδος που έχω κάνει. Ευχαριστώ πολύ τους συμπολίτες μου για τον τρόπο με τον οποίο με υπεδέχθησαν. Είναι φανερό ότι η πορεία που θέλουμε να φτιάξουμε είναι αντάξια της Θεσσαλονίκης και αντάξια των πολιτών της. Όσον αφορά εμένα, αυτό που είπα σε όλη την προεκλογική περίοδο θα το κάνω. Και από άλλη πλευρά πιστεύουμε ότι η Θεσσαλονίκη το δικαιούται, οι πολίτες της το αξίζουν και διεκδικούμε η Θεσσαλονίκη να γίνει πρωταγωνίστρια, πρωτεύουσα μιας ευρύτερης περιοχής που θα καλύπτει τα βόρεια και ανατολικά μας, ως πρωτεύουσα και πρωταγωνίστρια” δήλωσε αμέσως μετά την ψηφοφορία ο κ .Ορφανός.

Ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, επικεφαλής της Παράταξης «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη», σε εκλογικό τμήμα, στο 41ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Ικτίνου.

«Είναι μια σημαντική μέρα για μένα, είναι μια σημαντική μέρα για τους συνεργάτες μου. Σήμερα ψηφίζω στο δημοτικό σχολείο, στο οποίο φοίτησα πριν κάποια χρόνια, στη γειτονιά μου. Σήμερα η Θεσσαλονίκη ψηφίζει δήμαρχο. Σήμερα η Θεσσαλονίκη ψηφίζει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αν θέλει επιτέλους έναν δήμαρχο που φροντίζει κάθε γειτονιά της, κάθε πολίτη της πόλης, έναν δήμαρχο για την προοπτική της στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Προχωράμε μπροστά, κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι τέσσερα χρόνια δημιουργίας και περηφάνιας, νίκες για τη Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο κ.Ζέρβας, ο οποίος συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού του συνομίλησε με πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι στον πεζόδρομο αλλά και με άλλους υποψηφίους.

Με τη σημερινή του ψήφο ο λαός μπορεί ενισχύσει τον αγώνα του ενάντια σε μια πολιτική που χειροτερεύει, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σ. Ζαριανόπουλος

«Οι εκλογές είναι η ώρα του λαού. Όντως κάθε μέρα και κάθε ώρα πρέπει να είναι του λαού και των αγώνων του ενάντια σε μία πολιτική που χειροτερεύει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη χώρα και στις περιφέρειες και στους δήμους» τόνισε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. «Με τη σημερινή του ψήφο ο λαός μπορεί να ενισχύσει αυτόν του τον αγώνα, τη φωνή του, τη λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια σε αυτή την πολιτική» υπογράμμισε ο κ. Ζαριανόπουλος, ο οποίος ψήφισε στο εκλογικό τμήμα 133 στο 11ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Λεκάκης

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε σε σχολείο του κέντρου επί της οδού Κασσάνδρου ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Πρώτη” , Πέτρος Λεκάκης. «Τόσο καιρό μιλούσαμε εμείς, σήμερα μιλάει ο λαός και επιλέγει για μια “Θεσσαλονίκη Πρώτη”. Εγώ καλώ όλους τους συνδημότες να έλθουν, να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και να το κάνουν με γνώμονα το καλό της πόλης κι όχι τα κόμματα. Σήμερα ο κόσμος είναι αυτός που έχει την τύχη της πόλης στα χέρια του. Τους καλώ, λοιπόν, να ψηφίσουν μακριά από κομματικές γραμμές και πιέσεις και να μας δώσουν τη δύναμη να εγγυηθούμε την ενότητα της πόλης και τη διοίκηση της πόλης» δήλωσε ο κ.Λεκάκης, τον οποίο συνόδευαν υποψήφιοι του συνδυασμού του.

Π. Ψωμιάδης: η Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει μόνο με τη “Δύναμη Πολιτών”
“Κάναμε έναν υπέροχο καί τίμιο αγώνα απέναντι σε ένα αδίστακτο σύστημα που μας έχει αποκλείσει από τα περισσότερα ΜΜΕ”, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Πολιτών”, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο εκλογικό τμήμα 449Α στο 89ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.

«Θέλω να ευχαριστήσω συνεργάτες, συναδέλφους και πάνω από όλα τον λαό τής Θεσσαλονίκης, της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, που μας οδηγεί στον δεύτερο γύρο. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει μόνο με τη “Δύναμη Πολιτών”» υπογράμμισε.

Ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ρακκάς
Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε σε σχολείο στην Τούμπα ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ρακκάς, επικεφαλής της παράταξης “Μένουμε Θεσσαλονίκη”. Νωρίτερα, μαζί με μέλη της παράταξης, επισκέφθηκαν εκλογικά τμήματα, για να ελέγξουν τη διάθεση των ψηφοδελτίων, καλώντας τους πολίτες «να προσέλθουν στις κάλπες με καθαρό μυαλό, και να επιλέξουν την ψήφο τους, όχι μόνο με διάθεση διαμαρτυρίας, αλλά προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα», καθώς «το ζητούμενο, της πολιτικής διαδικασίας πια, είναι να βοηθήσει την κοινωνία ώστε να ξεπεράσει τον “νεοέλληνα” ως τύπο νοοτροπίας, αντιλήψεων και συμπεριφορών, τη μορφή της ζωής που μας έχει οδηγήσει δηλαδή στο τέλμα».

Η ψήφος στην αντικαπιταλιστική αριστερά είναι μήνυμα αντίστασης, δήλωσε ο Γιάννης Κούτρας

“Η ψήφος στην αντικαπιταλιστική αριστερά είναι μήνυμα αντίστασης” δήλωσε ο Γιάννης Κούτρας, υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη “Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή”, λίγο πριν ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό τμήμα 178 στο 67ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, και πρόσθεσε: «Σήμερα ψηφίζουμε στον δήμο Θεσσαλονίκης και οι δημοτικές εκλογές είναι βαθιά πολιτικές. Η αντικαπιταλιστική αριστερά συμμετέχει για να εκφράσει τον κόσμο που είπε “όχι” στο δημοψήφισμα και που συνεχίζει να παλεύει. Η ψήφος στην αντικαπιταλιστική αριστερά θα είναι μήνυμα αντίστασης, μήνυμα υπέρ των αγώνων και μήνυμα ότι υπάρχει εναλλακτική λύση που είναι η διαγραφή του χρέους και η σύγκρουση με την ΕΕ. Και ταυτόχρονα παλεύουμε για να μην επιστρέψει ο δήμος Θεσσαλονίκης στο συντηρητικό κατεστημένο. Καλούμε τους δημότες, τους εργαζόμενους και την νεολαία της Θεσσαλονίκης να μας στηρίξουν για να δυναμώσει η φωνή των κινημάτων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο».

Να ψηφίσουν σωστά, με το χέρι στην καρδιά την “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη”, κάλεσε τους Θεσσαλονικείς ο Σπύρος Βούγιας

«Είναι μια μέρα ελπίδας σήμερα για τη Θεσσαλονίκη. Επιτέλους έφτασε η ώρα να μιλήσει η πόλη και να στηρίξει την “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη”, μια παράταξη που έδειξε υψηλή αξιοπιστία και σοβαρότητα, πολιτικό ήθος και υψηλή αισθητική σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του στο 1ο Πρωτότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης

Ο κ. Βούγιας είπε ότι η παράταξή του, «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», έχει τρία συγκριτικά πλεονεκτήματα: “το πρώτο είναι ότι θα διατηρήσει ανοιχτούς τους ορίζοντες της προηγούμενης διοίκησης, συμπληρώνοντας όμως τη δουλειά της στην καθημερινότητα, το δεύτερο ότι διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα της πόλης, τη διοίκηση της, από την επόμενη κιόλας ημέρα, γιατί διαθέτει μια κουλτούρα συναίνεσης και συνεργασίας με τις άλλες παρατάξεις και το τρίτο πως προτείνει έναν κατάλληλο δήμαρχο και μια πολλή ισχυρή ομάδα”.

“Γι αυτό τον λόγο θα ήθελα να ζητήσω από τους συμπολίτες μου να ψηφίσουν σωστά, να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά την «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη για να βάλουμε περισσότερη ομορφιά, περισσότερο φως, περισσότερο χρώμα στην γκρίζα καθημερινότητα της πόλης” υπογράμμισε ο κ. Βούγιας.

Να διαλέξουν με την ψήφο τους μια πόλη φωτογενή, ελκυστική, πράσινη και καινοτόμα, κάλεσε τους πολίτες ο Μιχάλης Τρεμόπουλος
Να διαλέξουν με την ψήφο τους μια “πόλη φωτογενή, ελκυστική, πράσινη και καινοτόμα που σέβεται την ιστορία της”, κάλεσε τους πολίτες, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό “Οικολογία-Αλληλεγγύη”, Μιχάλης Τρεμόπουλος, με δηλώσεις που έκανε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

“Δεν θα σας αποκαλύψω τι ψήφισα”, είπε ο κ. Τρεμόπουλος ενώ αναφερόμενος στη σημασία των σημερινών (και) αυτοδιοικητικών εκλογών τόνισε πως οι πολίτες της Θεσσαλονίκης βρίσκονται μπροστά σε δύο επιλογές, “η μια είναι να αφήσουν την πόλη να βουλιάξει στη μιζέρια, την ομφαλοσκόπηση, τη διαπλοκή, τον έλεγχο των ισχυρών του χρήματος, τον κομματισμό, τον εθνικισμό, την τσιμεντοποίηση και την καταστροφή της ιστορικής της μνήμης και η άλλη, να επιλέξουν μια πόλη φωτογενή, ελκυστική, πράσινη, εξωστρεφή, παραγωγική, καινοτόμα, δημιουργική, που σέβεται την ιστορία της. Ε, λοιπόν, ήρθε η στιγμή για να αποφασίσουν”.

Ο κ. Τρεμόπουλος, έφτασε λίγο πριν τις 11 πμ στο 8ο ημερήσιο γενικό λύκειο Θεσσαλονίκης, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 49 και Άμποτ 2 με ποδήλατο, συνοδευόμενος από ποδηλάτες υποψήφιους της “Οικολογίας-Αλληλεγγύης”.


«Κλείνουν οι κάλπες, ανοίγει ο αγώνας για το μέλλον της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

“Κλείνουν οι κάλπες, ανοίγει ο αγώνας για το μέλλον της Θεσσαλονίκης” δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος στον κεντρικό δήμο, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας.

Ο κ. Ζαρωτιάδης ευχαρίστησε τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους της πόλης, που όπως είπε κράτησαν ψηλά τη σημαία της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης των πολιτών, καθώς και τα μέλη και τους φίλους της “Υψίπολις”, “μιας ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης με συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο και με συγκεκριμένες προτάσεις και όραμα για την πόλη” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να πω, τέλος, ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους όσους έχουν επιλέξει το ψηφοδέλτιο της “Υψίπολις”, γιατί πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε από τις φωνές που θα διασφαλίσουμε τη διακυβέρνηση, τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σε ένα προοδευτικής κατεύθυνσης μέλλον. Η “Υψίπολις”, όλοι μαζί, είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε μια κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά βιώσιμα αναπτυσσόμενη Θεσσαλονίκη με συγκεκριμένο όραμα και στόχους» πρόσθεσε.

Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις κάλπες, δήλωσε ο Γιάννης Κουριαννίδης

Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις κάλπες σήμερα, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, ο κ. Κουριαννίδης τόνισε: “Κάναμε το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα και την κοινωνία. Ευελπιστούμε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, συνεπεία και του παλμού που πιάνουμε από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης όλο το διάστημα της προεκλογικής εκστρατείας μας”.

Χαρακτηρίζοντας την 26η Μαΐου 2019 “ημέρα γιορτής, τόσο για εμάς, όσο και για την παράταξή μας”, ο κ. Κουριαννίδης τόνισε: “στόχος μας είναι να συντελέσουμε στην αλλαγή σελίδας για τη Θεσσαλονίκη και ν’ απαλλαγούμε έτσι από τη φαυλότητα και τον εθνομηδενισμό”.

Ο κ. Κουριαννίδης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 16ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην οδό Πριάμου 2, στην Κάτω Τούμπα.

“Καλούμε τον κόσμο να αφήσει τους καναπέδες και τις παραλίες και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα” δήλωσε ο Β. Μωϋσίδης

“Καλούμε τον κόσμο να αφήσει τους καναπέδες και τις παραλίες και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα”, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωϋσίδης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. “Η σημερινή μέρα αποτελεί γιορτή της δημοκρατίας, όπου οι πολίτες αποφασίζουν για το μέλλον τους. Αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Σήμερα οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να στηρίξουν νέους ανθρώπους με νέες ιδέες” δήλωσε ο Κ. Αναγνωστάρας

“Σήμερα οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι διαφορετικό στηρίζοντας νέους ανθρώπους, μακριά από κόμματα, με νέες ιδέες, όραμα και όρεξη για δουλειά” δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Αναγνωστάρας. Ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΑΡΕΑ – Πολιτικό, Ανανεωτικό, Ρεύμα Ευθύνης και Αξιοκρατίας» ψήφισε στο 51ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

“Ελπίζω οι συμπολίτες μου, γυναίκες και άνδρες, να επιλέξουν με γνώμονα την αλήθεια που παρουσιάσαμε οι υποψήφιοι” δήλωσε ο Χ. Αηδονόπουλος
Την ελπίδα οι πολίτες να επιλέξουν με γνώμονα την αλήθεια που παρουσίασαν οι υποψήφιοι, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 41ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, στην Ικτίνου.

“Άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα που είναι και υποχρέωση. Εύχομαι και ελπίζω οι συμπολίτες μου, γυναίκες και άνδρες, να επιλέξουν με γνώμονα την αλήθεια που παρουσιάσαμε οι υποψήφιοι, το έργο του καθενός μας να κριθεί και όχι η εικονική πραγματικότητα ή τα παχιά λόγια. Από αύριο θα ζούμε στην ίδια πόλη και πάλι και γι αυτήν παλεύουμε να την ανασυγκροτήσουμε” επισήμανε χαρακτηριστικά.

“Θα καταφέρουμε να μπούμε στο δημοτικό συμβούλιο”, είπε ο Αντώνης Γαζάκης

Την πεποίθησή του ότι “θα καταφέρουμε να μπούμε στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, ώστε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, τις οποίες ήδη επεξεργαζόμαστε”, εξέφρασε ο επικεφαλής του σχήματος «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής», Αντώνης Γαζάκης.

“Οι Θεσσαλονικείς πολίτες θέλουν μια διαφορετική φωνή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης” είπε και πρόσθεσε: “H αισιοδοξία μου για την εκλογή μας από τις κάλπες σήμερα, προκύπτει από την εικόνα που σχηματίσαμε όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γαζάκης επανέλαβε ότι “ο συνδυασμός Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής, είναι ένα συλλογικό σχήμα που προέκυψε από γενική συνέλευση και απαρτίζεται από περισσότερες από δέκα οργανώσεις, διαφορετικών ιδεολογικών αποχρώσεων”. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η υποψηφιότητά του ως επικεφαλής του συνδυασμού “είναι αποτέλεσμα συλλογικής απόφασης και είναι καθαρά τυπικό το θέμα”.

Ο κ. Γαζάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης στην οδό Συγγρού 31, Θεσσαλονίκης.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης οι εκλογές, είπε μετά την κάλπη ο Βούτσης (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: