Μετά το χειρουργείο ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο στην Στουτγκάρδη ο Πετρούνιας

File Photo: Eleftherios Petrounias of Greece competes in the Rings discipline of the Men’s Individual Finals at the FIG Artistic Gymnastics World Championships in Montreal, Canada. EPA, CJ GUNTHER




Τα βλέμματα επικεντρώθηκαν επάνω του, με την εμφάνισή του στο χώρο. Μονοπώλησε το ενδιαφέρον, μικρών και μεγάλων θαυμαστών του, σε σημείο ασφυκτικό για τον ίδιο, καθώς δεν προλάβαινε να πάρει… ανάσα από το συνεχές «μαρκάρισμα» που δέχτηκε για να υπογράψει αυτόγραφα και να βγει φωτογραφίες.

  • «Πρέσινγκ» στο οποίο ανταποκρίθηκε αδιαμαρτύρητα και με χαμόγελο πάντα στα χείλη, ικανοποιώντας άπαντες, διότι ο Λευτέρης Πετρούνιας, εκτός από τεράστιος αθλητής, είναι πάνω από όλα άνθρωπος, με ευγένεια και σεβασμό για όποιον βρίσκεται δίπλα του.
  • Ο «άρχοντας των κρίκων» βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (4/5), στη Θεσσαλονίκη, στο φεστιβάλ Γυμναστικής για όλους “EGO White Tower Gym Festival 2019″, όπου παρέλαβε το βραβείο του για την ανάδειξή του ως κορυφαίος αθλητής γυμναστικής στην Ευρώπη, για το 2018, μετά από ψηφοφορία που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (UEG).

«Όλο αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίζω τον αγώνα μου, γιατί έχουμε πολύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αγάπη και δύναμη μου προσφέρει όλη αυτή η προσοχή από τον κόσμο,» επισήμανε, εμφατικά, στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), στον ελάχιστο χρόνο που κατέστη εφικτό να… αποδράσει από την μεγάλη «αγκαλιά» που εισέπραξε στο ΔΑΚ Ευόσμου «Βούλα Πατουλίδου», όπου φιλοξενήθηκε η διοργάνωση.

  • Για τα εκατοντάδες μικρά παιδιά που τον έχουν ίνδαλμα και η πορεία του τα οδήγησε στο να επιλέξουν και τα ίδια το δρόμο της γυμναστικής, σχολίασε: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη για μένα στο άθλημα και το μεγαλύτερο μετάλλιο που έχω κερδίσει. Πάντοτε το ονειρευόμουν αυτό και ελπίζω να μπορέσουμε να το μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο».

«Θα τα καταφέρω στο Παγκόσμιο»

——————————

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 βρίσκεται σε διαδικασία επιστροφής στη δράση, μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, στον αριστερό ώμο. Επιδίωξή του αποτελεί να είναι απόλυτα έτοιμος για το Παγκόσμιο, το φθινόπωρο, στη Στουτγκάρδη, όπου η κατάκτηση μεταλλίου θα του δώσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς στο Τόκιο.

  • «Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση, έχω αρχίσει να προπονούμαι εντατικά. Είμαστε σε φάση όπου προσπαθούμε να φτάσουμε στη δύναμη που υπήρχε πριν και θεωρώ πως το καταφέρνουμε. Η αλήθεια είναι πως, βάσει γιατρού, είμαστε ενάμισι μήνα μπροστά από το πρόγραμμα. Κάνω πράγματα στους 6 μήνες που θα έκανα στους 8. Οπότε, είμαστε προσεκτικά, αλλά πάρα πολύ καλά. Στοχεύουμε η παρουσία μου στο Παγκόσμιο και ακόμη περισσότερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να είναι ακόμη καλύτερη από πριν.
  • Το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι πως, εφόσον τα πράγματα συνεχίσουν να κυλούν όπως συμβαίνει μέχρι τώρα και δε μας σταματήσει κάτι, γιατί το μέλλον, σε ό,τι αφορά την υγεία μου, δεν μπορώ να το προβλέψω, θα τα καταφέρω στο Παγκόσμιο με μεγάλη επιτυχία,» τόνισε.

Πριν το τελευταίο χειρουργείο ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε υποσχεθεί, στον εαυτό του περισσότερο από όλους, αλλά και στο κοινό που τον λατρεύει, πως θα επανακάμψει καλύτερος, σε σχέση με ό,τι ήταν μέχρι τότε. «Η υπόσχεση ισχύει. Είχα πει ότι θα επιστρέψω 10 με 15% δυνατότερος και έτσι ακριβώς νιώθω τώρα,» εξήγησε.

05/05/2019 12:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρούλα Αβραμίδου
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Εκτός από την οικονομική ασυνέπεια, δεν είχα λόγο να φύγω από τον ΠΑΟΚ, λέει ο Γκάρετ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: