Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μέσα σε κλίμα πόλωσης η νέα μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή: Απόψε η ψηφοφορία (live)

Μέσα σε κλίμα έντονης πολιτικής πόλωσης ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η αντιπαράθεση της πρώτης ημέρας για την ψήφο εμπιστοσύνης δίνει μια πρόγευση και του τι θα συμβεί απόψε το βράδυ, όπου λίγο πριν από την ψηφοφορία οι Αλέξης Τσίπρας (ΕΔΩ) και Κυριάκος Μητσοτάκης (ΕΔΩ) θα αντιπαρατεθούν και πάλι, με τους τόνους, όπως αναμένεται, να ανέβουν και πάλι στα ύψη.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου (ΕΔΩ) που κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι κυλιέται στη λάσπη προδιαγράφει τι θα συμβεί απόψε.

Το ΚΚΕ, δεδομένου ότι το απόγευμα, την ώρα διεξαγωγής της ονομαστικής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, έχει προγραμματισμένες κεντρικές εκδηλώσεις, ζήτησε την άδεια του Σώματος, δια του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θανάσης Παφίλης, δήλωσαν από τώρα ότι καταψηφίζουν την κυβέρνηση.

Με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής πρόταση εμπιστοσύνης γίνεται δεκτή με την πλειοψηφία των παρόντων η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή, δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 120 θετικές ψήφους. Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο η κυβέρνηση είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Σήμερα, και μετά την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔσε βάρος του κ. Πολάκη, η κυβέρνηση ζητάει ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης. Με βάση τα λεχθέντα του πρωθυπουργού τον περασμένο Ιανουάριο, η κυβέρνηση θέλει τη στήριξη 151 βουλευτών τουλάχιστον, αν και με βάση το Σύνταγμα αρκεί πλειοψηφία 120 ψήφων.

Έγινε αντιληπτό από την συζήτηση ότι μας χωρίζει με την ΝΔ ηθικό και πολιτικό χάσμα, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Για ηθικό και πολιτικό χάσμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, το οποίο έγινε αντιληπτό κατά την συζήτηση στην Βουλή, έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος μιλώντας επί της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ανέφερε ότι στην πραγματικότητα αντιπαρατίθενται δύο διαφορετικοί κόσμοι.

«Εσείς δεν διστάσατε να ασκείτε πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και δεν διστάζετε να χρησιμοποιήσετε κάθε μέσο, ακόμα και δολοφονίες χαρακτήρων» είπε ο κ. Καλογήρου. Απευθυνόμενος προς τα έδρανα της ΝΔ, ανέφερε ότι αυτό γίνεται κατά βάση γιατί πρέπει πάση θυσία να περάσει το μήνυμα ότι δήθεν εμείς βρισκόμαστε στο έσχατο σημείο της πολιτικής ηθικής και γι’ αυτό εσείς ως άριστοι της ηθικής κατάπτωσης της πολιτικής πρέπει να επικρατήσετε.

«Για εμάς όμως και τον ελληνικό λαό αυτό που μετράει είναι να μην κρατήσει τελικά πολύ η εποχή των τεράτων και να ολοκληρωθεί με την οριστική επικράτηση του νέου απέναντι στο παλιό, με την επικράτηση αυτού που εκφράζουμε σήμερα εμείς απέναντι σε ό,τι εκφράζετε εσείς» υπογράμμισε ο κ. Καλογήρου. Όπως επίσης σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, η Αντιπολίτευση βρίσκεται σε έναν πολιτικό πανικό «κι ο πανικός αυτός αποκαλύπτει τη βαθιά έλλειψη σεβασμού στις θυσίες του ελληνικού λαού, αφού θεωρείται από την Αντιπολίτευση ότι η πολιτική τέτοιες κρίσιμες ώρες μπορεί να ασκείται αποκλειστικά με όρους επικοινωνίας».

Όπως είπε το ζήτημα που ενεργοποίησε την πρόταση μομφής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να αφορά μια ουσιαστική συζήτηση με αντικείμενο τον σύγχρονο τρόπο έκφρασης του πολιτικού λόγου γενικώς και ειδικά πώς αυτός αρθρώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Στην πρόταση μομφής, σε ένα κείμενο μνημείο απαξίας, της πολιτικής αντιπαράθεσης, ο μόνος λόγος που θα μπορούσε πολιτικά και συνταγματικά να στηρίξει μια πρόταση μομφής, δηλαδή να αναφέρεται τελικά στην πολιτική ουσία, περιορίζεται στη φράση “ανάξιος Υπουργός που έχει διαλύσει τα νοσοκομεία”». «Όλα τα υπόλοιπα αφορούν στην κατασκευή μιας ενοχλητικής πολιτικής φιγούρας αποκομμένης από το σύνολο μιας προσωπικότητας και του έργου της, δηλαδή του σημερινού αναπληρωτή υπουργού Υγείας που σε δύσκολη συγκυρία πέτυχε μεταξύ άλλων, μαζί με τον Ανδρέα Ξανθό την κάλυψη των ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία, τη διαγραφή των χρεών των ασθενών, την ενίσχυση των δομών υγείας σε έναν στενό δημοσιονομικό χώρο, στον ίδιο χώρο πρόσληψη ιατρών, κάλυψη των υπερωριών, επιστροφή του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ στο ελληνικό δημόσιο, πλεονάσματα στα νοσοκομεία που εσείς με τις πολιτικές σας πτωχεύσατε» υπογράμμισε ο κ. Καλογήρου.

HELLAS JOURNAL

Οφείλω μια απάντηση στη μνήμη του πατέρα μου, λέει ο Τσίπρας: Αθλιότητες τα όσα ελέγχθησαν

Be the first to comment on "Μέσα σε κλίμα πόλωσης η νέα μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή: Απόψε η ψηφοφορία (live)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*