Μεγαλειώδης νίκη: Στα ημιτελικά η εκπληκτική Σάκκαρη, “καθάρισε” την Πέτρα Κβίτοβα

Η Μαρία Σάκκαρη θα είναι μια εκ των οκτώ στα WTA Finals. Φωτογραφία via twitter, @InteBNLdItalia




Η προχθεσινή (16/5) μεγαλειώδης νίκη της Μαρίας Σάκκαρη επί της Πέτρα Κβίτοβα είχε και συνέχεια… Παίζοντας καταπληκτικό τένις μετά το πρώτο σετ, που έχασε στις λεπτομέρειες με 5-7, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια «κονιορτοποίησε» την Κριστίνα Μλαντένοβιτς και με 6-3, 6-0 (!) ανάγκασε το κοινό να την καταχειροκροτήσει, κατακτώντας την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης στην «αιώνια πόλη».

Σήμερα (18/5) η 23χρονη Σάκκαρη θα παίξει για την πρόκριση στον τελικό, με αντίπαλο το νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, την Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα.

Η ταλαντούχα αθλήτρια, που ξεκίνησε από τα προκριματικά του τουρνουά αλλά αγώνα με τον αγώνα ανεβάζει την απόδοσή της παίζοντας εξαιρετικό τένις, έχει συναντηθεί έως τώρα μόνο μία φορά με την Πλίσκοβα. Ω της συμπτώσεως, ήταν στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης πριν από ένα χρόνο (16/5/2018), όταν η Σάκκαρη σημείωνε μία από τις πρώτες πολύ μεγάλες νίκες της, επικρατώντας με 3-6, 6-3, 7-5.

Εκείνο, πάντως, που εντυπωσιάζει, εκτός των έξι συνεχών νικών της στη Ρώμη, είναι πως το παιχνίδι της έχει πια περάσει σε υψηλότερο επίπεδο. Στην παροιμιώδη λακωνική μαχητικότητα της Σάκαρη, πλέον έχουν προστεθεί η επιθετικότητα, η αυτοπεποίθηση, η σταθερότητα, η στοχοπροσήλωση, οι ακόμη μεγαλύτερες φυσικές δυνάμεις, με τα εύσημα να αποδίδονται και στο νέο προπονητή της, τον Τομ Χιλ.

Όλα αυτά ενώ στους πρώτους μήνες του νέου έτους η Σάκκαρη έψαχνε τα πατήματά της και αναζητούσε μια νέα ταυτότητα, αλλά μετά τον πρώτο τίτλο πριν από μερικές εβδομάδες, στο Ραμπάτ, μεταμορφώθηκε σε μια αθλήτρια του υψηλότερου επιπέδου, απελευθερώνοντας το αναμφισβήτητο ταλέντο της και μαζί όλη την πίεση για διάκριση, που είχε συσσωρευμένη.

Το αποψινό παιχνίδι ξεκίνησε με την Σάκκαρη να προηγείται 4-1, την Μλαντένοβιτς να απαντά και να ισοφαρίζει και την αντίπαλό της να χάνει την ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο σετ, καθώς με το σετ στο 5-4 υπέρ της και 30-0 πόντους στο σερβίς της Γαλλίδας, δεν κατόρθωσε να πάρει τους δύο πόντους που χρειάζονταν.

Η Σάκκαρη βρέθηκε να χάνει με 1-2 στο δεύτερο σετ, δεχόμενη μάλιστα break, αλλά η κλήση του προπονητή της για οδηγίες άλλαξε άρδην την κατάσταση. Η Ελληνίδα άρχισε να «πετά», το σκορ έγινε 5-2 υπέρ της εν ριπή οφθαλμού, η ισοφάριση ήρθε εύκολα (6-3) και στη συνέχεια η Μλαντένοβιτς απλά την παρακολουθούσε να «πετά» προς τη νίκη και τον ημιτελικό.

Αγωγή Γιαννακόπουλου στον Ολυμπιακό μετά από ειρωνική ανάρτηση στο Twitter

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: