Με το…δεξί στο Ρολάν Γκαρός ο Τσιτσιπάς: Θριάμβευσε εναντίον του Μάρτερερ και συνεχίζει

Stefanos Tsitsipas of Greece plays Maximilian Marterer of Germany during their men’s first round match during the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 26 May 2019. EPA, JULIEN DE ROSA




Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο Ρολάν Γκαρός, που άρχισε σήμερα στο Παρίσι. Στην πρεμιέρα του κορυφαίου τουρνουά, ο Ελληνας πρωταθλητής, που βρίσκεται στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε του Γερμανού, Μαξιμίλιαν Μάρτερερ με 6-2, 6-2, 7-6 (7-4).

Ο «Tsitsifast» μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και έκανε αμέσως μπρέικ στον Γερμανό (Νο 110 στον κόσμο), δείχνοντας από νωρίς τις… διαθέσεις του. Μετά από 14 λεπτά αγώνα, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 3-1, ενώ για να φθάσει στο 6-2 με το οποίο τελείωσε το πρώτο σετ, χρειάσθηκε μόλις 31 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ, ο Γερμανός… φρόντισε να μην την «πατήσει» όπως στην αρχή του αγώνα και πήρε το πρώτο γκέιμ. Ομως, ο Ελληνας άσος, αντέδρασε άμεσα και προηγήθηκε γρήγορα με 3-1, κάνοντας ακόμη ένα «μπρέικ» στον αντίπαλο του. Στην συνέχεια, ο Τσιτσιπάς έκανε… συντήρηση δυνάμεων και μετά από 58 λεπτά, έφθασε άνετα στο 2-0.

Δεδομένου πως δεν είχε… τίποτε να χάσει, ο Μάρτερερ επιχείρησε ν΄ αντιδράσει στο τρίτο σετ, προηγήθηκε για πρώτη φορά στον αγώνα με 3-2 και διατήρησε αυτό το προβάδισμα μέχρι το 6-5, καθώς ο Τσιτσιπάς ισοφάριζε, αλλά δεν μπορούσε να «σπάσει» το σερβίς του Γερμανού. Σ΄ αυτό το σημείο του αγώνα, ο Ελληνας πρωταθλητής, έφερε και πάλι το ματς «στα ίσα» και η νίκη κρίθηκε στο τάι μπρέϊκ, όπου ο Τσιτσιπάς αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και μετά από μεγάλη «μάχη» που κράτησε 48 λεπτά, επικράτησε με 7-4.

26/05/2019 14:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Θέλω να επιστρέψω πιο δυνατός από ποτέ: Θα επιλέξω ομάδα με τη λογική, λέει ο Μουρίνιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: