Με ανοιξιάτικο καιρό το Σαββατοκύριακο το Φεστιβάλ της Αστόριας: Μεγάλη επιτυχία

Ο στυλοβάτης της κοινότητας του Αγ.Δημητρίου Nίκος Ανδριώτης, η υποδιευθύντρια του δημοτικού σχολείου του Αγίου Δημητρίου Μπέτσυ Σιδέρη και ο γενικός διευθυντής του σχολείου Δρ Αναστάσιος Κουρλαμάνης στο φεστιβάλ του Αγ.Δημητρίου. Φωτογραφία Hellas Journal




Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου
Greek News Online

Χιλιάδες κόσμου, μικροί και μεγάλοι, εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό των ημερών και επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της κοινότητας για να απολαύσουν ελληνικά φαγητά, γλυκά και ιδιαίτερα τους περίφημους λουκουμάδες, να καμαρώσουν τα παιδιά των χορευτικών του Αγίου Δημητρίου στις καθημερινές τους παρουσιάσεις, να διασκεδάσουν με τα παιχνίδια και το λούνα – παρκ, ακόμα και να αγοράσουν βιβλία και άλλα είδη που πωλούσαν οι διάφοροι εκθέτες.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε το απόγευμα της Πέμπτης ο ιερατικώς προϊστάμενος του Αγίου Δημητρίου, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος μαζί με τον π. Βασίλειο Λούρο και τον π. Νικόλαο Πάρο, παρουσία του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής και γενικού συντονιστή του φεστιβάλ, Νίκου Ανδριώτη, η συμβολή του οποίου στη διοργάνωση είναι καθοριστική πριν ακόμα το ξεκίνημά της, το 1975,  του αντιπροέδρου της κοινότητας Βασίλη Κωνσταντά, αρκετών εθελοντών, ανάμεσά τους οι μαθητές του Ημερήσιου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου, αλλά και των πρώτων του επισκεπτών.

“Κάθε χρόνο χάρη στη δική σας εργασία καταφέρνουμε να πραγματοποιήσουμε το φεστιβάλ. Είναι κάτι δικό μας και χωρίς εσάς δεν θα μπορούσε να γίνει”, επισήμανε ο π. Νεκτάριος και ευχήθηκε “καλή δύναμη” στους δεκάδες εθελοντές που εργάστηκαν σκληρά για την προετοιμασία του και ήταν έτοιμοι να αναλάβουν το ρόλο του οικοδεσπότη για τους χιλιάδες επισκέπτες του.

Στο χαιρετισμό του ο π. Νεκτάριος αναφέρθηκε και στο νέο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, λέγοντας πως “όπως λέει και το όνομά του, θα μας φέρει νέες ελπίδες στην Αμερική. Είναι ένας αξιόλογος ιεράρχης και ένας πραγματικός ηγέτης. Ηταν από το Πατριαρχείο ό,τι το καλύτερο για μας και ευχαριστούμε τον Πατριάρχη που τον επέλεξε για Αρχιεπίσκοπό μας”.  Σημείωσε ακόμα πως ο νέος Αρχιεπίσκοπος είχε νωρίτερα μια επικοινωνία με όλους της ιερείς της Αρχιεπισκοπής -πάνω από 400- η οποία εξέπεμψε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς. “Αναμένει και εκείνος με πολλή χαρά να βρεθεί κοντά μας και αυτό εξέφρασε και σε μας, ότι θα είναι κοντά μας και έρχεται ως πατέρας, ως ποιμένας να μας αγκαλιάσει όλους. Ευχόμεθα να είναι καλοστερεωμένος και καλή δύναμη στο έργο του”, πρόσθεσε ο π. Νεκτάριος.

Μιλώντας στη Greek News o π. Νεκτάριος τόνισε πως “είναι κάτι όμορφο γιατί όλοι βάζουμε τις δυνάμεις μας για να έχουμε μια επιτυχία. Τίποτα δε γίνεται από μόνο του, είναι μια ολόκληρη κοινότητα που πρέπει να συνεργαστούμε για να έχουμε επιτυχία στο φεστιβάλ”, ενώ υπογράμμισε τη βοήθεια που παρέχει οικονομικά στην κοινότητα που έχει ετήσιο προϋπολογισμό 4,5 εκατ, δολάρια.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Γεύσεις και αρώματα Ελλάδας και Κύπρου στο ετήσιο φεστιβάλ της κοινότητας Αγίου Νικολάου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: