Με αερομαχίες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο το μνημόσυνο για τον Κώστα Ηλιάκη

File Photo: Τα F-16 Block 52 plus Adv της 335 Μοίρας που βρίσκονται στην 133 Σμηναρχία μάχης στο Καστέλλι . Φωτογραφία: ΥΠΕΘΑ




Από τις τρεις αερομαχίες που σημειώθηκαν εντός του FIR Αθηνών, οι δύο έγιναν στο ανατολικό τμήμα της Ρόδου και η μία στα Βοριά της Σάμου.

  • Δεκαέξι τα τουρκικά αεροσκάφη που προχώρησαν σε παραβιάσεις του FIR Αθηνών, με ανάλογο αριθμό μαχητικών να απογειώνονται τόσο από τις Σμηναρχίες Μάχης που βρίσκονται στα νησιά, όσο και από τις Πτέρυγες μάχης ανά την επικράτεια.
  • Είκοσι εννέα οι παραβιάσεις που καταγράφει σήμερα το ΓΕΕΘΑ, με τις πιο προκλητικές να έχουν γίνει κοντά στο Καστελόριζο την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το μνημόσυνο για τον Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, που έπεσε μαχόμενος υπέρ πατρίδος προασπιζόμενος τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, μετά από την δολοφονική ενέργεια του Τούρκου πιλότου.

Οι Τούρκοι σχεδόν κάθε χρόνο προκαλούν με παραβιάσεις την ώρα που είναι σε εξέλιξη η τελετή στην Κάρπαθο αλλά μονίμως έχουν απέναντι τους τα ελληνικά αεροσκάφη που τους καταδιώκουν.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 30η ΜΑΪΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 8 (8x2F16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : –

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 16

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 6

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 13

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 29

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 3

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Sprint test για μονάδες του Στόλου: Το Πολεμικό Ναυτικό παραμένει σε εγρήγορση (photos)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: