Μαδρίτη και Ναδάλ υποκλίθηκαν στον Στέφανο Τσιτσιπά: Νίκη μετά από τιτανομαχία (βίντεο)

Stefanos Tsitsipas of Greece in action against Rafa Nadal of Spain during their Mutua Madrid Open tennis semi final game at Caja Magica, in Madrid, Spain, 11 May 2019. EPA, Rodrigo Jimenez




Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο μεγάλος Έλληνας τενίστας, δεν έχει όρια και το απέδειξε και τη νύχτα του Σαββάτου, προς ξημερώματα Κυριακής…

Ο 20χρονος πρωταθλητής επικράτησε ύστερα από τιτανομαχία 2,5 ωρών του μεγάλου Ράφα Ναδάλ στα ημιτελικά του Όπεν της Μαδρίτης και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, αποκλείοντας έναν από τους πολυνίκες του τουρνουά, μέσα στο «σπίτι» του.

Ταυτόχρονα, ο Τσιτσιπάς έγινε μόλις ο 14ος αθλητής που κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό άσο. Στον τελικό της Κυριακής (12/5, 19:30) ο 20χρονος άσος θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο έχει νικήσει στη μία και μοναδική φορά που συναντήθηκαν ως τώρα. Παράλληλα, με την αποψινή νίκη ολοκλήρωσε την «εξολόθρευση» των «Big 3», αφού το νέο τρομερό παιδί του παγκόσμιου τένις δεν έχει αφήσει… αλώβητο ούτε τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Έλληνας τενίστας πήρε το πρώτο σετ με 6-4, ο Ναδάλ έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε κατακτώντας το δεύτερο με 6-2, αλλά με ατσάλινα νεύρα και απόλυτη στοχοπροσήλωση, ο Τσιτσιπάς πήρε το τρίτο με 6-3 ύστερα από τέσσερα ματς πόιντ στο σερβίς του Ναδάλ, αναγκάζοντας το κοινό που γέμισε το «Μανόλο Σαντάνα» να τον καταχειροκροτήσει…

΄ςριμος και σοβαρός ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπιασε το πρόσωπο του μετά την κατάκτηση της νίκης επί του Ραφαέλ Ναδάλ και με ένα πλατύ χαμόγελο και το χέρι στην καρδιά χαιρέτησε τους Ισπανούς που τον αποθέωσαν. Λίγα δευτερόλεπτα μετά έκανε την καθιερωμένη αφιέρωση στο γυαλί της κάμερας στη μετάδοση του αγώνα.

Εγραψε «Are you ready Caja Mágica?» (είσαι έτοιμο μαγικό κουτί;) εννοώντας το στάδιο «Μανόλο Σαντάνα». Πολλοί το ερμηνεύουν για τις μαγικές στιγμές που προσδοκά και ελπίζει να ζήσει και στον τελικό της Κυριακής κόντρα στον Σέρβο σούπερ σταρ Νόβακ Τζόκοβιτς τον οποίο έχει νικήσει και στον τελικό του Καναδά το 2018.

Ναδάλ: «Καλύτερα 10 χρόνια νεότερος και χωρίς επόπτες»!

Ο Ραφαέλ Ναδάλ μετά το τέλος του ημιτελικού και τον αποκλεισμό από τον τελικό στην έδρα του ο Ραφαέλ Ναδάλ έκανε μία δήλωση με νόημα που παραδέχτηκε το νεανικό ενθουσιασμό και την δύναμη του 20χρονου Ελληνα τενίστα:

«Θα μου άρεσε να παίξω εναντίον του, όντας δέκα χρόνια μικρότερος και χωρίς κριτές γραμμών», είπε ο Ναδάλ αλλά έσπευσε να προλάβει τις κακές γλώσσες λέγοντας: «Αστειεύομαι φυσικά… ο Στέφανος είναι ένας μεγάλος αθλητής»

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νταμπλούχος ο «Δικέφαλος του Βορρά»: Πρωταγωνιστής ο Άκπομ με εντυπωσιακό γκολ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: