Κουφοντίνας μετά το “όχι” στη χορήγηση νέας άδειας: Συνεχίζω μέχρι τη δικαίωση ή το τέλος

File Photo: Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγαίνει από τις φυλακές Κορυδαλλού με άδεια 48 ωρών συνοδευόμενος από τους οικοίους του. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Μόλις πληροφορήθηκε την απόρριψη του αιτήματός του για κανονική άδεια από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, το μέλος της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως δημοσιεύεται στο www.eksegersi.gr, πρόεβη σε δήλωσή μέσω της συνηγόρου του. Παράλληλα, διευκρινίζει ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας, ενώ θα αρνείται κάθε ιατρική υποστήριξη.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Μόλις έμαθε την απόρριψη του αιτήματός του για κανονική άδεια από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως διεμήνυσε τα εξής:

  • «Δεν λειτούργησαν ως δικαστές δημοκρατίας, αλλά ως πρωτοδίκες εμφυλίου. Ανέλαβαν, ως απρόσωπος κρατικός μηχανισμός, την εκτέλεση της εντολής από την κυβέρνηση, τη γνωστή οικογένεια και την πρεσβεία που διαφεντεύει τη χώρα.
  • Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού. Πέραν αυτών, είναι και ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας.

Η απεργία πείνας είναι ύστατο μέσο πάλης, είναι το μέσο που τίμησαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους τόσοι και τόσοι αγωνιστές, παλεύοντας μέχρι το τέλος. Θα ήμουν πολύ μικρός αν δεν ακολουθούσα μέχρι το τέλος αυτόν τον μεγάλο δρόμο.

  • Γι’ αυτό συνεχίζω την απεργία πείνας, μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος.
  • Αρνούμαι κάθε ιατρική βοήθεια και απαλλάσσω τους αγαπημένους μου από την ευθύνη της απόφασης να με επαναφέρουν οι γιατροί σε περίπτωση που χάσω τη συνείδηση.

Ευχαριστώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους και κάθε προοδευτικό άνθρωπο που στέκεται κοντά όχι σε εμένα αλλά σε μια δίκαιη υπόθεση.

Δημήτρης Κουφοντίνας
2ο υπόγειο Νοσοκομείου Βόλου
10 Μάη του 2019».

10/05/2019 13:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Απορρίφθηκε το νέο αίτημα Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας από το δικαστικό συμβούλιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: