Καταγράφουμε τη θετική ανταπόκριση της ΕΕ στο Σίμπιου, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. ΓΤΠ-ΣΤ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Τη θετική ανταπόκριση των Ευρωπαίων εταίρων σε όσα άκουσαν από τον ίδιο στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο Σίμπιου της Ρουμανίας, αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, υπογράμμισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

  • Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε επίσης ότι δεν λαμβάνονται άμεσα μέτρα σε ένα Άτυπο Συμβούλιο, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια για εξεύρεση λύσης δια της διπλωματικής οδού.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο κόσμος αναμένει έργα από την ΕΕ σε σχέση με τις προκλήσεις της Τουρκίας και ερωτηθείς αν θα υπάρξουν τέτοιες ενέργειες, ο Πρόεδρος είπε ότι «έχει λεχθεί και αυτό. Αυτό, το οποίο καταγράφεται είναι η θετική ανταπόκριση των εταίρων μας σε όσα άκουσαν.Πλην, όμως, δεν λαμβάνονται άμεσα μέτρα σε ένα Άτυπο Συμβούλιο το οποίο για άλλο σκοπό συνεκλήθη και να μην αναμένουμε κάτι ανάλογο ενδεχόμενα και στις 28 Μαΐου. Θα είναι την επομένη των εκλογών».

  • Συνέχισε, λέγοντας ότι αυτό το οποίο καταγράφεται είναι η προσπάθεια δια της διπλωματικής οδού, να εξευρεθεί λύση. «Εξαντλούνται πρώτα όλα τα στη διάθεση μέσα, όσων μπορούν να επηρεάσουν και εν συνεχεία λαμβάνονται οι αποφάσεις» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία TOTAL σε σχέση με το οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, ο Πρόεδρος είπε ότι «οτιδήποτε υπάρχει προς ανακοίνωση θα ανακοινωθεί την ώρα που πρέπει».

Κληθείς τέλος να πει ποιο ήταν το μήνυμα του Γάλλου Προέδρου κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο Σίμπιου της Ρουμανίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ήταν «σταθερή και ισχυρή συμπαράσταση».

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
10/05/2019 11:08

Μόνο τέσσερις Ευρωπαίοι εταίροι υπέρ των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: