Ικανοποίηση Λευκωσίας για τη στάση του Γερουσιαστή Ένγκελ έναντι της Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου κ. Eliot L. Engel. Πηγή ΚΥΠΕ




Ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία ό,τι αφορά τη στάση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του αμερικανικού Κογκρέσου Έλιοτ Ένγκελ όσον αφορά την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις κυπρο-αμερικανικές σχέσεις.

  • Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνάντηση του κ. `Ενγκελ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νϊκο Αναστασιάδη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου είπε πως κατά τη διάρκειά της υπογραμμίστηκε ότι είναι προς το συμφέρον όλης της περιοχής να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στα κράτη προκειμένου, μέσα από την αναζήτηση αμοιβαίου οφέλους ταυτόχρονα να υπάρχει και σταθερότητα στην περιοχή, η οποία δοκιμάζεται από διάφορες απειλές.

Ανέφερε ακόμη πως συζητήθηκε και το θέμα της νομοθεσίας που πρόκειται να εγκριθεί στις ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων αλλά και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις των δύο χωρών, και στον τομέα της οικονομίας και σε άλλους τομείς.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. `Ενγκελ είχαν μια πολύ παραγωγική συζήτηση και πως ανασκοπήθηκαν οι διαρκώς βελτιούμενες σχέσεις ανάμεσα στην Κύπρο και τις ΗΠΑ.

  • “Ο κ. Ένγκελ εδώ και δεκαετίες γνωρίζει καλά την Κύπρο και εκδήλωσε την υποστήριξή του όσον αφορά στην άσκηση και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας που, δυστυχώς, σήμερα η Τουρκία κάνει απόπειρα να αμφισβητήσει”, πρόσθεσε.

Ανέφερε πως παράλληλα συζητήθηκαν σε όλο τους το εύρος οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κυπριακή Δημοκρατία, σχέσεις που αυτή την περίοδο καλλιεργούνται ιδιαίτερα.

  • “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση του κ. Ένγκελ όσον αφορά τις κυπρο-αμερικανικές σχέσεις αλλά και για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, και συζητήθηκε και η σε εξέλιξη νομοθεσία που πρόκειται να εγκριθεί στις ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο αλλά και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις των δύο χωρών και στον τομέα της οικονομίας και σε άλλους τομείς”, είπε ο κ. Προδρόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του `Ενγκελ σε σχέση με τη ρωσική πολιτική στην περιοχή και εάν τέθηκε αυτό το θέμα κατά τη συζήτηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «συζητήθηκε ιδιαίτερα η διπλωματική δραστηριότητα ανάμεσα στην Κύπρο και όλες τις γειτονικές χώρες, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, η δραστηριότητα της Κύπρου και της Ελλάδας που οι ΗΠΑ θεωρούν ως ένα πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή”.

“Υπογραμμίστηκε ότι είναι προς το συμφέρον όλης της περιοχής να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στα κράτη προκειμένου, μέσα από την αναζήτηση αμοιβαίου οφέλους ταυτόχρονα να υπάρχει και σταθερότητα στην περιοχή, η οποία δοκιμάζεται από διάφορες απειλές”, κατέληξε.

27/05/2019 12:29
ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία – Κύπρος

 

Αναζητούμε φίλους υπό το φως των ”κακόβουλων μηχανορραφιών της Ρωσίας” δήλωσε ο Ένγκελ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: