Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ: Το στίγμα των εθνικών εκλογών

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ) πλαισιωμένος από τους αντιπρόεδρους Κωστή Χατζηδάκη (ΚΑ) και Άδωνι Γεωργιάδη (ΚΔ) προεδρεύει στη συνεδρίαση των τομεαρχών, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην Πειραιώς, τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Θερμά δεκτός με χειροκροτήματα έγινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα στελέχη του κόμματος στην Πειραιώς.

Στη συνεδρίαση των τομεαρχών ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα δίνοντας το στίγμα που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές.

  • «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι, όλα δείχνουν ότι εκλέγουμε 8 ευρωβουλευτές, η ΝΔ είναι το πιο ενισχυμένο κόμμα μέσα στο ΕΛΚ και το ΕΛΚ θεωρεί αδιαπραγμάτευτο να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν», είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η στρατηγική της ΝΔ απεδείχθη ορθή, αλλά και αποτελεσματική, καθώς, όπως τόνισε, «φάνηκε ότι μπορεί ένα κεντροδεξιό κόμμα να περιθωριοποιήσει την Ακροδεξιά και ταυτόχρονα να διευρυνθεί προς το Κέντρο».

«Έχουμε, ήδη, από την πρώτη Κυριακή, 5 περιφέρειες και μπορούμε να κερδίσουμε 12 από τις 13 περιφέρειες στον β΄ γύρο», είπε, προσθέτοντας πως θεωρεί πολύ μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, δίνοντας έμφαση στην ομάδα 17-24 ετών, κάτι που αποδεικνύει πως το κόμμα έχει μέλλον και πως δεν απευθύνεται μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες, όπως καταλογίζουν οι αντίπαλοι.

Παράλληλα, επισήμανε πως η ΝΔ έχει επικρατήσει και στο σύνολο των εργαζομένων, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, νοικοκυρές, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, πλην των ανέργων όπου και εκεί η διαφορά είναι μικρή.

  • Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη στήριξη όλων των βουλευτών και των στελεχών, κυρίως στις περιφέρειες που έχουν αντιπάλους από άλλα κόμματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην Πελοπόνησο.

Αναφερόμενος στο θέμα της αυτοδυναμίας, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μη βάζουν ποσοτικούς στόχους. «Μένουμε σε αυτό που έχουμε πει, ότι ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις», είπε και πρόσθεσε: «Παραμένουμε μετριοπαθείς, ο λόγος μας πρέπει να είναι μετριοπαθής Δεν θα μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας, δεν θα πλειοδοτήσουμε σε παροχές, δεν θα αλλάξουμε στρατηγική, θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και μετριοπαθείς έναντι των πολιτών. Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, μειώσεις φόρων, πολλές καλές δουλειές και ασφάλεια για όλους, αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διακύβευμα των εκλογών θα το προσδιορίσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τοποθέτησή του εντός της εβδομάδας.

27/05/2019 14:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Συνεδριάζουν οι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς, σε πανηγυρικό κλίμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: