Η τουρκολαγνεία των Εγγλέζων: Στηρίζουν τον Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Για πολλούς από εμάς δεν είναι έκπληξη η απαράδεκτη και ανθελληνική στάση της Αγγλίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Διακρίνονταν πάντα από άκρατο φιλοτουρκισμό και αυτός ο θυελλώδης έρωτας έχει προκαλέσει πολλά δεινά στον Ελληνισμό.

  • Με όλο τον σεβασμό προς την πρέσβειρα της Βρετανίας στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ, που προσπαθεί να αλλάξει αυτή την εικόνα αλλά δεν εισακούεται από το Λονδίνο, η βρετανική εξωτερική πολιτική διακρίνεται από ανθελληνισμό σε όλα τα επίπεδα. Πρόκειται για σχολή, η οποία βυσσοδομεί εναντίον μας σε κάθε ευκαιρία.

Οι Βρετανοί δεν έχουν χωνέψει ποτέ ούτε την ήττα από την ΕΟΚΑ στην Κύπρο, ούτε ότι αναγκάστηκαν να φύγουν άρον-άρον από την Ελλάδα, και να παραδώσουν τη ρημαγμένη χώρα μας στους Αμερικανούς. Οι Εγγλέζοι έχουν ευθύνη και για τον εμφύλιο πόλεμο, που δίχασε την Ελλάδα και άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς. Ο αδελφός σκότωνε τότε τον αδελφό για …χάρη της Δύσης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Τα ίδια και χειρότερα κάνουν σήμερα οι διπλωμάτες της πάλαι ποτέ Αυτοκρατορίας. Απλά δεν χρησιμοποιούν τα όπλα, αλλά την απίστευτη τουρκολαγνεία τους.

Στην υπόθεση της τουρκικής εισβολής στην κυπριακή ΑΟΖ οι Βρετανοί πήραν πάλι τη θέση της Τουρκίας. Υποστήριξαν το έγκλημα. Επαναλαμβάνω: Δεν είναι έκπληξη για εμάς που τους παρακολουθούμε χρόνια. Ήταν πάντα έτσι. Μας μισούν και θα βγάλω ξανά από το κάδρο την πρέσβειρα της Βρετανίας, επειδή δείχνει ένα άλλο πρόσωπο. Δείχνει αγάπη για την Ελλάδα και θα το αναγνωρίσω. Αλλά έχει υποχρέωση να ενημερώσει όσο ψηλά μπορεί για την οργή των Ελλήνων.

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
  • Ας ακολουθήσει το παράδειγμα του Αμερικανού συναδέλφου της, που κάνει ότι μπορεί για την Ελλάδα, και ας τον κατηγορούν ότι παίζει το ρόλο του …πρωθυπουργού της χώρας μας. Αναγνωρίζω ότι οι πρέσβεις, γενικά μιλώντας, εξυπηρετούν πρωτίστως τα συμφέροντα της πατρίδας τους. Αλλά έχουν και μία άλλη υποχρέωση. Να εξηγούν με ακρίβεια τις καταστάσεις των χωρών στις οποίες υπηρετούν. Και να προσπαθούν να επηρεάζουν ακόμα και την «γραμμή» των χωρών τους. Η κ. Σμιθ πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα. Διότι στο τέλος θα φύγει και θα έχει αποτύχει, ενώ δεν της αξίζει αυτή η αποτυχία. Για να ένα περίεργο λόγο πιστεύω ότι δεν συμμερίζεται τη φιλοτουρκική θέση του Λονδίνου για την κυπριακή ΑΟΖ.

Η στάση, λοιπόν, της Βρετανίας στο θέμα της εξελισσόμενης τουρκικής εισβολής στην κυπριακή ΑΟΖ, είναι τόσο απαράδεκτη, που απαιτείται η καταγγελία της παντού. Αυτοί δεν είναι σύμμαχοι, αλλά εχθροί. Έστησαν μία απαίσια ιστορία εναντίον του Ελληνισμού, και ορθώς η καταδίκη είναι καθολική. Και δεν αναφέρομαι στο περίεργο ΑΚΕΛ, στο «κομμουνιστικό» κόμμα της Κύπρου που αναζητά πάντα δικαιολογίες για τους Βρετανούς. Όλοι γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα. Όποιος όμως δίνει άλλοθι για να τρέφετε η τουρκολαγνεία της Βρετανίας είναι εξίσου ένοχος και συνένοχος για την εγκληματική της στάση.

Όταν είχαμε πάει στο Κραν Μοντανά, όπου επιχειρήθηκε η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και έσωσε την παρτίδα ο Νίκος Κοτζιάς, κάποια στιγμή είπε κάποιος ότι ήρθε και ο Αλαν Ντάνκαν, δείχνοντας προς το μέρος ενός απίθανου τύπου, που ερχόταν προς το μέρος μας με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι με το που εισήλθε στην αίθουσα οργανωμένα και σχεδιασμένα ο εν λόγω υφυπουργός Ευρώπης της Βρετανίας εκνεύρισε στον ύψιστο βαθμό τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη. Ο Κοτζιάς, που βρισκόταν στην αίθουσα μόνο που δεν τον πήρε από τον γιακά. Μου περιέγραψαν το …θέαμα: Ο Κοτζιάς ψηλός, ως γνωστόν, ο Αλαν Ντάνκαν ένας νάνος μπροστά του, να ακούει σαν μαθητούδι.

Την έκανε βεβαίως τη ζημιά, όταν μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στήριξε το ψεύτικο αφήγημα των Τούρκων και του Νορβηγού Έιντε, ότι έφταιγε ο Αναστασιάδης. Ενώ η πραγματικότητα είναι άλλη: Οι Τούρκοι ήθελαν και την …Πάφο. Και το γράφω όσο πιο απλά για να καταλάβουν οι αγαπητοί αναγνώστες τι αντιμετώπισαν στην Ελβετία ο πρόεδρος της Κύπρου και ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

  • Η βρετανική υποστήριξη στην Τουρκία δεν είναι κάτι το νέο. Είναι η επανάληψη μίας βρώμικης θέσης, που εκπορεύεται από τον ανθελληνισμό των Βρετανών. Δεν είναι σύμμαχοι μας οι Εγγλέζοι, ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι οι απολογητές της Τουρκίας. Αλλά δεν θα είναι για πολύ. Ευτυχώς εγκαταλείπουν την Ε.Ε. όπου έπαιξαν ρόλο «καταστροφέα» και στο ΝΑΤΟ, η αγαπημένη τους Τουρκία, ακόμα και αν ακυρώσει την παραγγελία των ρωσικών S-400 θα είναι πάντα ένα μίασμα. Δεν μπορούν να γυρίσουν το ποτάμι πίσω.

Στην Κύπρο πρέπει να πάρουν αποφάσεις και για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί η βρετανική προκλητικότητα. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να φύγουν οι βρετανικές βάσεις. Είναι άντρο φιλοτουρκισμού. Οι Εγγλέζοι πρακτορεύουν τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Κύπρο. Ο κ. Αναστασιάδης στην Λευκωσία και ο πρωθυπουργός Τσίπρας στην Αθήνα, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να καλύπτουν την βρετανική τουρκολαγνεία. Διαφορετικά θα είναι συνένοχοι. Απαιτείται δράση τώρα και συγκρουσιακή καταγγελία της Βρετανίας.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο Ερντογάν “σκισμένος” στα δύο, κλίνει προς Πούτιν; Η δύσκολη επιλογή μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: