Η Τουρκία είναι προ των πυλών: Πολιτικοί μας καλούν να παραδοθούμε στον Ταγίπ Ερντογάν!

Τα θαυμαστικά τα έβαλα ….για όσους ξέρουν να διαβάζουν κινήσεις του Σκακίου. Όποια ομοιότης με ειρωνία δεν είναι συμ- πτωματική (στο πνεύμα των ημερών)… ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η Κύπρος και ο λαός της διέρχονται μία κρίσιμη περίοδο. Θα έλεγα ότι μπορεί να αποδειχθεί η χειρότερη μετά την τουρκική εισβολή, τον Ιούλιο του 1974, όταν η ξενοκίνητη χούντα των Αθηνών εκτέλεσε με εντολή από το «αόρατο» κράτος της Αμερικής το πραξικόπημα εναντίον του Μακάριου.

Ο εχθρός παραμένει ο ίδιος: η κατοχική δύναμη Τουρκία, η οποία δεν άλλαξε ποτέ τα σχέδια της, όποιος και αν ήταν ο πρωθυπουργός ή ο πρόεδρός της. Και το υπογραμμίζω αυτό, διότι Ελληνοκύπριοι και Έλληνες πολιτικοί πίστεψαν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν «κάτι άλλο». Μας τον παρουσίασαν ως τον «ηγέτη της λύσης» -πως μπορούμε να το ξεχάσουμε. Και καλοί συνάδελφοι παραπλανήθηκαν και παρασύρθηκαν και έγραψαν πηχυαίους τίτλους, που δεν τους τιμούσαν σαν πολίτες αυτού του τόπου και σαν δημοσιογράφους.

  • Ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην ιστορία της κατοχικής δύναμης. Και η μεγαλύτερη πλάνη για τους Έλληνες και τους Ελληνοκύπριους πολιτικούς, που μας επιτέθηκαν πολλάκις επειδή …θίξαμε τον «Μεγάλο Ηγέτη», που θα έφερνε τη …λύτρωση για το νησί μας. Δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα τέτοιοι απίθανοι τύποι, που θεωρούν μεγαλύτερο υπεύθυνο για τη συνεχιζόμενη τραγωδία τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι τους Τούρκους καταχτητές. Τέτοιοι δεν βρίσκονται μόνο στο «κομμουνιστικό» ΑΚΕΛ, που κατάντησε να γίνει νεροκουβαλητής του Ερντογάν και της Τουρκίας. Έχει παρόμοιους και ο δεξιός Δημοκρατικός Συναγερμός. Αγαλλιάζονται να βλέπουν και να ακούνε τον Σουλτάνο. Και δεν ντρέπονται.

Ο αγώνας εναντίον της κατοχής πρέπει να είναι καθολικός χωρίς εκπτώσεις. Και θα πρέπει να πάμε πίσω, στις ημέρες της εισβολής και της κατοχής, να ξανασκεφτούμε τα λάθη μας, ώστε να τα διορθώσουμε και να δούμε τις επιλογές μας. Η παράδοση της Κύπρου στον έλεγχο της Τουρκίας ΔΕΝ είναι επιλογή, και έστω και τώρα το κατάλαβαν ο κ. Νίκος Αναστασιάδης και μερικοί φίλοι του. Το κατάλαβαν ακόμα και οι «εθνομηδενιστές» του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι άρχισαν να μην νιώθουν άνετα διαβάζοντας τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα και των στελεχών του ΑΚΕΛ.

Ευρισκόμενος στην Αθήνα άκουσα και έμαθα πολλά. Ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε στο υπουργείο Εξωτερικών, ούτε στο ελληνικό Πεντάγωνο θα βρεις έστω και ένα στέλεχος που θα τολμήσει να υποστηρίξει τις θέσεις του ΑΚΕΛ. Αντίθετα έχουν μείνει άφωνοι με το θράσος των στελεχών του «κομμουνιστικού» κόμματος και αποστασιοποιούνται από τέτοιου είδους δηλώσεις.

Στο ΑΚΕΛ δεν μπορούν να καταλάβουν ότι μπροστά στο εθνικό θέμα, πρέπει να εξαφανίζεται το κομματικό συμφέρον. Δεν έχει καμία θέση. Αντίθετα αυτοί που επιλέγουν το κομματικό από το εθνικό συμφέρον πρέπει να λοιδορούνται. Αυτό τους αξίζει. Δεν μας ενδιαφέρουν οι παλιές συμφωνίες τους με τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που πληρώνει την απερισκεψία του να συμμαχήσει με το ΑΚΕΛ, ούτε οι νέες με τον σημερινό πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο οποίος συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα.

  • Γιατί χτυπιέται και χτυπά  …χταπόδι το ΑΚΕΛ αυτό το διάστημα; Μα επειδή βρισκόμαστε ενώπιον εκλογών και πρέπει να μαζέψει στο μαντρί όλα τα αρνιά-ψηφοφόρους. Και όταν τελειώσουν οι εκλογές τι θα πράξει ο πολυπράγμων κ. Νεοφύτου. Μα αυτό που κάνει πάντα. Θα επανέλθει στα «ήρεμα νερά» με τον φίλο του τον Άντρο Κυπριανού.

Τι «πονάει» ξαφνικά τον ηγέτη του ΔΗΣΥ; Ότι ο συνοδοιπόρος του στο Κυπριακό Γ.Γ. του ΑΚΕΛ συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο του τον υπερτιμημένο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε όσο κανείς την Κυπριακή Δημοκρατία, κρατώντας παράλληλα και το σχοινί της κατοχικής Τουρκίας. Ψάχνει, μου λένε, παλιές δηλώσεις για να αποδείξει ότι δεν είναι αυτός που είναι… Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι εάν εκλεγεί θα εξυπηρετήσει την Τουρκία. Τούρκος νιώθει και προσποιείται τον Κύπριο.

Τόση “πολιτική πείνα” …που θέλει να φάει ο ένας τον άλλο;. “Κύριοι” ποιού χωράφι είναι η Κύπρος που νομίζετε ότι μπορείτε ερίζετε για το ποιός έχει τίτλο ιδιοκτησίας; Τί σας κάνει να νομίζετε ότι είμαστε “αμπέλι” να τρυγάτε την ψήφο μας; Μήπως η ανοχή μας; Ή οι ενοχές που προσπαθείτε να μας φορτώσετε λές και είμαστε φορτηγά …. ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Το γνωρίζω πως δεν είναι «πολιτικά ορθό» να κάνουμε κριτική στον συγκεκριμένο κύριο. Αλλά η αλήθεια δεν μπαίνει σε κανένα καλούπι. Γιατί οι μάγκες του ΑΚΕΛ δεν πρότειναν στον Σενέρ Λεβέντ, αυτόν τον μεγάλο υπερασπιστή της Κυπριακής Δημοκρατίας να κατέλθει μαζί τους στις εκλογές. Διότι θέλουν τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη δημιουργία ενός κράτους-μπάσταρδου. Και ο κ. Λεβέντ, λοιπόν, δεν τους κάνει. Λέει πολλές αλήθειες που το ΑΚΕΛ επιθυμεί να κρύψει. Ενώ ο εν λόγω Νιαζί, ο οποίος επαναλαμβάνω ότι γεύτηκε όλα τα καλά της Κυπριακής Δημοκρατίας και στήριξε την τουρκική κατοχή, είναι ο ιδανικός υποψήφιος με το ΑΚΕΛ. Επειδή έχει τις ίδιες περίεργες απόψεις για το Κυπριακό. Δεν τον ενδιαφέρει μία καθαρή λύση στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, και δέχεται την παραμονή της Τουρκίας στα κυπριακά πράγματα. Δεν θα υπάρξει ποτέ λύση του Κυπριακού όσο η Τουρκία απαιτεί τον έλεγχο της Κύπρου. Οι Ελληνοκύπριοι αρνούνται να αυτοκτονήσουν.

  • Είμαι εναντίον κάθε ρατσιστικής επίθεσης και δεν έχω πρόβλημα να ομιλώ με ονόματα και …διευθύνσεις. Άλλο η κριτική με στοιχεία και αποδείξεις και άλλο να ρίχνουμε λάσπη στον ανεμιστήρα. Ο κ. Νιαζί πρέπει να μιλήσει καθαρά πριν από τις ευρωεκλογές για να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι, ειδικά τα μέλη και οι οπαδοί του ΑΚΕΛ, τι πρεσβεύει. Η εισβολή δεν είναι «ειρηνευτική επιχείρηση» και η κατοχή είναι παράνομη και οι πολίτες δεν θα την αποδεχθούν ποτέ. Η παρουσία του κατοχικού στρατού πρέπει να εκλείψει για πάντα και οι εγγυήτριες δυνάμεις δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με το νησί. Ευθύνονται για την κυπριακή τραγωδία. Η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι δημοκρατικοί θεσμοί προστατεύονται. Συμφωνεί με όλα αυτά;

Η Τουρκία, ιδιαίτερα η σημερινή κυβέρνηση της, φυλακίζει Τούρκους πολίτες, εξαφανίζει τους αντιπάλους της. Θα σκεφθεί τους ‘Ελληνες της Κύπρου; Μήπως σεβάστηκε τους Τουρκοκύπριους κ. Νιαζί; Πόσοι έμειναν στα κατεχόμενα; Η φυγή τους σε τι οφείλεται; Στους Ελληνοκύπριους ή στην Τουρκία; Καθαρές κουβέντες θέλουμε. Διότι ζητάς την ψήφο του κυπριακού λαού. Οι Κύπριοι πολίτες θα αποφασίσουν. Και πρέπει όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη να έχουν ξεκάθαρη άποψη. Δεν μπορούν να ψηφίσουν ένα άνθρωπο, ο οποίος θα εξελιχθεί σε απολογητή της Τουρκίας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ξαφνικά ανακάλυψε την …πυρίτιδα. Τώρα έμαθε ποιος είναι ο Νιαζί; Δεν τον ήξερε; Άρα ελέγχεται η πολύ όψιμη αντίδραση του… Διότι τον βοηθά να εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο και να εκπροσωπεί την κατοχική δύναμη Τουρκία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Την περασμένη Κυριακή, και ενώ η Τουρκία απειλούσε με εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ, η αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία εξέδωσε ανακοίνωση για το απαίσιο γεγονός, που είχε πρωτοκυκλοφορήσει όταν ήταν εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η κ. Βικτόρια Νούλαντ. Θλιβερή και μη παραδεκτή κίνηση από την πλευρά της πρεσβείας. Ευτυχώς αντέδρασαν άλλοι Αμερικανοί πρέσβεις και το ίδιο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο είναι εξαιρετική και διόρθωσε πολλά λάθη του παρελθόντος. Η «τουρκολαγνεία» είναι απαράδεκτη και απορρίπτεται. Η Τουρκία πάντα απομυζούσε την Αμερική χωρίς να της προσφέρει τίποτα. Και τελευταία είναι μία εχθρική χώρα. Πρέπει να της συμπεριφερθούν ανάλογα. Πολλοί αξιωματούχοι είναι έξω φρενών με τον Ερντογάν και τον αντιαμερικανισμό του. Πολεμά τα στρατηγικά συμφέροντα της υπερδύναμης. Φαίνεται πως στην αμερικανική πρεσβεία της Λευκωσίας δεν έφτασαν τα νέα. Ας διαβάσουν ξανά την εξαιρετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την επόμενη φορά να ρωτούν πριν σπεύδουν…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Η ρωσική ρουλέτα της Τουρκίας: Οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: