Η Τουρκία χρειάζεται αξιόπιστο σχέδιο για να αποφύγει μια υποβάθμιση, αναφέρει ο Moody’s

File Photo .EPA, SEDAT SUNA μέσω ΚΥΠΕ




Η Τουρκία χρειάζεται να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα εάν θέλει να αποφύγει μια ακόμα υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αναλυτής του οίκου Moody’s.

  • Σύμφωνα με νέα ανάλυση του Moody’s, η ύφεση της Τουρκίας, η βουτιά της λίρας, οι επικείμενες πιέσεις αναχρηματοδότησης και τα μειούμενα διαθέσιμα την έχουν οδηγήσει κοντά στην κορυφή του παγκόσμιου δείκτη εξωτερικής ευπάθειας του οίκου.
  • «Η αποτυχία να εφαρμοστεί ένα αξιόπιστο, ευρείας βάσης σχέδιο για να αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά ζητήματα και βραχυπρόθεσμα να περιοριστεί η πίεση από την μεταβλητότητα της αγοράς στη λίρα… αυτό θα ήταν σημείο πίεσης από την άποψη της πιστοληπτικής αξιολόγησης», δήλωσε στο Reuters ο Ιβ Λεμέ, υψηλόβαθμο στέλεχος του οίκου.

Η Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας σε Ba3 -τρεις βαθμίδες στην κατηγορία ‘junk’ (σκουπίδια)- τον περασμένο Αύγουστο, διατηρώντας ωστόσο «αρνητική» προοπτική, κάτι που αποτελεί πρόβλεψη ότι μπορεί να υπάρξει και νέα υποβάθμιση μέσα σε 12-18 μήνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
16/05/2019 16:36

Τι θα συμβεί στην Τουρκία αν αγοράσει τους S-400: Το Κογκρέσο ομιλεί για “σοβαρές συνέπειες”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: