Η συνέντευξη του Αλέκου Λιδωρίκη με την Μέριλιν Μονρόε στη σκηνή του θεάτρου Faust

Φωτογραδφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο παρουσιάσεων επί σκηνής μερικών από τις συνεντεύξεις του δημοσιογράφου Αλέκου Λιδωρίκη με προσωπικότητες του 20ου αιώνα, στο θέατρο-μπαρ Faust με τίτλο «8 πρόσωπα ζητούν Δημοσιογράφο-Αλέκος Λιδωρίκης – Οκτώ Συναντήσεις» ο κύκλος φτάνει στο τέλος του μεθαύριο Δευτέρα 06/05 με την παρουσίαση των συνεντεύξεων με τον Λουίτζι Πιραντέλο και την Μέριλιν Μονρόε.

Προηγήθηκαν οι δραματοποιημένες συνεντεύξεις του Αλέκου Λιδωρίκη με τη Ζωζώ Νταλμάς, τον Μπενίτο Μουσολίνι, τον Φράνκλιν Ρούσβελτ, τον Έλβις Πρίσλεϋ, την Μαρλέν Ντίτριχ και τον Ζαν Κοκτώ.

Στην παράσταση της Δευτέρας στο ρόλο της Μέριλιν Μονρόε η ηθοποιός Θεοδώρα Τζήμου, του Λουίτζι Πιραντέλο ο Μάνος Βακούσης και του Αλέκου Λιδωρίκη ο Πέρης Μιχαηλίδης.

Τους ηθοποιούς συνοδεύουν επί σκηνής ο Γιώργος Καλκάνης στο πιάνο και η Δάφνη Πανουργιά στο τραγούδι, ενώ η παραγωγή έγινε σε συνεργασία του FAUST Bar-Theatre-Arts, με τη Ζωζώ Λιδωρίκη, την Κίρκη Καραλή και τον Πλάτωνα Ανδριτσάκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η παράσταση αρχίζει στις 9:00 μμ.

Στα 60 χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας ο Λιδωρίκης συνομίλησε με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Μουσολίνι, Ρούζβελτ, Μακάριος, Αϊζενχάουερ. Αλλά και Παλαμάς, Κρισναμούρτι, Μητρόπουλος, Πρίσλευ. Με τη χαρακτηριστική του ευγένεια και οξυδέρκεια, ο Λιδωρίκης καταφέρνει όχι απλώς να εντοπίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε προσωπικότητας, αλλά και να τα διασυνδέσει με το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έδρασε καθένας από αυτούς τους σπουδαίους πολιτικούς, καλλιτέχνες και πνευματικούς δημιουργούς.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης της Μ. Μονρόε στον Α. Λιδωρίκη:

Ποιό είναι το συναίσθημα που νιώσατε όταν ξαφνικά γνωρίσατε τέτοια ασύλληπτη επιτυχία:

Ακούω απαλή, συρτή, μελωδική τη νεανική φωνή:

—Ίλιγγος! απαντά. Κάτι που σε ζαλίζει και σε αναταράζει και προσπαθείς να κρατήσεις την ισορροπία σου, για να μη χαθείς μέσα στο ξεφρένιασμα της φαντασίας σου, που τρέχει πια με καλπασμό προς τα πιο τρελά, τα πιο τολμηρά όνειρα…

Σωπαίνει, με κοιτάζει και ύστερα χαμηλώνει λίγο τα μάτια της…

Εκείνη τη στιγμή δεν είναι η Μέριλιν Μονρόε. Είναι ένα κοριτσάκι! Αυτό είναι το μυστικό της. Μια θηλυκότητα αραχνοΰφαντη, μια μελετημένη προκλητικότητα που τη στολίζουν αγγελικά φτερά! Είναι τάχα μια μάσκα αθωότητας στο πρόσωπο του Βελζεβούλ;

AΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: