Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε την αγωγή 18,4 εκατ. ευρώ κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

File Photo: Η Ρεάλ κέρδισε αγωγή σε βάρος της Κομισιόν. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε την αγωγή 18,4 εκατομμυρίων ευρώ κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι οι Βρυξέλλες δεν απέδειξαν επαρκώς την εικαζόμενη παράνομη κρατική ενίσχυση προς την ισπανική ομάδα, σε μία συναλλαγή ακινήτων με το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαδρίτης.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα As, «το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάνθηκε υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης».

Το δικαστήριο του Λουξεμβούργου έκανε σήμερα γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έλαβε υπόψη όλα τα στοιχεία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δύο μήνες και δέκα ημέρες να ασκήσει αναίρεση ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ανώτατης διοικητικής αρχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ κατηγόρησε την Κομισιόν ότι δεν είχε αποδείξει πως η ανταλλαγή του οικοπέδου στην περιοχή Las Tablas μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου και της Ρεάλ Μαδρίτης δημιουργεί πλεονέκτημα στην ισπανική ομάδα.

Αυτό ξεκίνησε από το 1991, όταν ο σύλλογος και ο Δήμος υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπλαση του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», που ακολουθείται από μια άλλη συμφωνία που υπεγράφη για ανταλλαγή γης το 1996 και μια τρίτη το 1998, για να προχωρήσει στην εφαρμογή της.

Το 2011, η Ρεάλ Μαδρίτης και το Δημοτικό Συμβούλιο υπέγραψαν συμφωνία για την επίλυση της νομικής διαφοράς μεταξύ τους που απορρέει από τις πιο πάνω συμφωνίες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώθηκε για φερόμενες παράνομες κρατικές ενισχύσεις και το Δεκέμβριο του 2013 άρχισε μια έρευνα, η οποία κατέληξε στις Βρυξέλλες που ανέφεραν ως ασυμβίβαστη με τους κανονισμούς την κρατική ενίσχυση 18.418.054 ευρώ που χορηγήθηκε παράνομα στις 29 Ιουλίου του 2011 από την Ισπανία στην Ρεάλ Μαδρίτης, αντίθετη με τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

22/05/2019 13:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

 

Eντυπωσιακό πριμ 17 εκατομμυρίων ευρώ στους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι για το τρεμπλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: