Η ψηφοφορία των υποψηφίων περιφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας: Οι δηλώσεις, τα μηνύματα

Ψήφοι βρίσκονται μέσα σε κάλπη για τις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές στη Θεσσαλονίκη, Κυριακή 26 Μαΐου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




Στην κάλπη προσήλθαν νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

“Σήμερα το λόγο έχουν οι πολίτες” δήλωσε ο περιφερειάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημοτικό Σχολείο της Βραχιάς του Δήμου Δέλτα. “Στις εκλογές που γίνονται για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι πολίτες παίρνουν το μέλλον του τόπου μας στα χέρια τους. Με τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών, όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία” υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

“Να μπει πιο δυναμικά στο προσκήνιο ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο λαός μας” δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Σωτήρης Αβραμόπουλος

“Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να πάρουν θέση με τη σκέψη ότι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να αλλάξουν προς το καλύτερο” υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Σωτήρης Αβραμόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο εκλογικό τμήμα 162 στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Κ. Κρυστάλλη 10, Β’ Κοινότητα).

Ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους, “να γυρίσουν την πλάτη στη λογική των χαμηλών απαιτήσεων και του μικρότερου κακού, που πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο, να ενισχύσουν τη μόνη δύναμη πραγματικής αντίστασης και προοπτικής για να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και η διεκδίκηση για όλα τα απαραίτητα έργα και υποδομές που λείπουν τώρα από την Περιφέρεια μας και για να μπει πιο δυναμικά στο προσκήνιο, ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο λαός μας και η νεολαία μας”.

Ψήφισε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου

Στο 7ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου ψήφισε στις 11 το πρωί η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επικεφαλής του συνδυασμού “Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία”.

«Σαν “Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία” δώσαμε τον προεκλογικό μας αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις, επικοινωνώντας με τον κόσμο και όλη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και επιχειρώντας να επισημάνουμε ότι έχει ιδιαίτερη αξία να είμαστε παρόντες και στο νέο περιφερειακό συμβούλιο» είπε η κ. Χαραλαμπίδου και συνέχισε: “Σήμερα ήρθε η ώρα των πολιτών να μιλήσουν με την ψήφο τους και να αποφασίσουν αν πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε η δική τους φωνή μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα αποφασίσουν σωστά”.

Βέβαιος για την κρίση των ενεργών πολιτών και αισιόδοξος για το αποτέλεσμα σήμερα και την επόμενη Κυριακή, δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας, Χρ. Παπαστεργίου
Τη βεβαιότητά του ότι η κρίση των ενεργών πολιτών που ψηφίζουν σήμερα “δεν θα επηρεαστεί από παραμορφωτικούς, μεγεθυντικούς και καλλωπιστικούς φακούς επικοινωνιολόγων και διαφημιστών, αλλά θα είναι η δική τους πρωτογενής αξιολόγηση προσώπων, προγραμμάτων και συνδυασμών”, εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το συνδυασμό “Πράξεις για την Μακεδονία”, Χρήστος Παπαστεργίου, σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 79ο δημοτικό σχολείο στη Χαριλάου.

Αρχικά, ο κ. Παπαστεργίου ευχαρίστησε τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, που “φέρνουν χωρίς προβλήματα εις πέρας μια διαδικασία αρκετά σύνθετη και δύσκολη” και στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την πεποίθησή του “νομίζω ότι αυτό είναι το πρώτο, η ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας”. Ευχαρίστησε και τους πολίτες που στήριξαν την προσπάθεια των μελών του συνδυασμού του “Πράξεις για την Μακεδονία”, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, που στόχο είχε, όπως υπογράμμισε, “να παρουσιάσουμε ένα συνεκτικό και τεκμηριωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία”.

Δηλώνοντας αισιόδοξος για το αποτέλεσμα “και σήμερα και την επόμενη Κυριακή”, ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε:”Οι πολίτες στέλνουν μήνυμα αλλαγής και ανατροπής για τη χώρα, στέλνουν μήνυμα αλλαγής και πραγματικής ανάπτυξης στη Μακεδονία, στην Κεντρική Μακεδονία, για μια περιφέρεια σύγχρονη προοδευτική και πραγματικά δυνατή”.

Έκκληση στους νέους ανθρώπους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης

Έκκληση στους νέους ανθρώπους ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος ψήφισε στην Κατερίνη και συγκεκριμένα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο. “Ασκώντας το εκλογικό μου δικαίωμα στην πόλη που γεννήθηκα, στην Κατερίνη, εύχομαι ιδιαίτερα σε αυτόν τον τόπο τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά και να υπάρχει ένα γνήσια δημοκρατικό αποτέλεσμα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε την ψηφοφορία ως γιορτή της δημοκρατίας και τόνισε ότι ιδιαίτερα οι νέοι θα πρέπει “να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους και να μην το παραδώσουν σε αυτούς που δημιούργησαν τη σημερινή κατάσταση”. Ευχήθηκε, τέλος, καλή επιτυχία σε όλους, “καλόν αγώνα, καλή δύναμη, καλό αποτέλεσμα και καλό κουράγιο”.

“Σε ορισμένα εκλογικά τμήματα διαπιστώθηκε ότι δεν έδιναν ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας” δήλωσε ο Γ. Αβραμίδης

“Σε ορισμένα εκλογικά τμήματα διαπιστώθηκε ότι δεν έδιναν ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γαβριήλ Αβραμίδης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης.

“Ψηφοδέλτια υπήρχαν στο εκλογικό τμήμα, αλλά προφανώς, είτε από ανθρώπινο λάθος είτε με ευθύνη και πρόθεση, δεν δίνονταν. Αυτό συνέβη σε ένα εκλογικό τμήμα στον Άγιο Ραφαήλ στην Πολίχνη, όπου κλήθηκε η δικαστική αντιπρόσωπος, που ανέλαβε την ευθύνη για να μην συνεχιστεί το πρόβλημα. Και το πρόβλημα δεν συνεχίστηκε. Επίσης, είχαμε καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά στη Νέα Μεσήμβρια και στο χωριό Δαμιανός στην Πέλλα” πρόσθεσε ο κ. Αβραμίδης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για “μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην κάλπη”, ενώ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι υπήρχαν προβλήματα ελλείψεων μελών εφορευτικών επιτροπών σε πάρα πολλά εκλογικά τμήματα. “Εμείς ελπίζουμε πως οι πολίτες έχουν λάβει το μήνυμά μας για τον στόχο που θέσαμε να υπηρετήσουμε το εθνικό ζήτημα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η πρότασή μας στο ψηφοδέλτιό μας θα ψηφιστεί από τους πολίτες, ώστε να έχει μια ισχυρή εκπροσώπηση στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας” σημείωσε.

Σε εκλογικά τμήματα δεν υπήρχε ο αριθμός των ψηφοδελτίων που στείλαμε εμείς” δήλωσε ο Δημήτρης Βάνης

Προβλήματα στην εκλογική διαδικασία διαπίστωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Βάνης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Παραλία Βρασνών.

“Εκείνο που διαπίστωσα, μετά από τηλεφωνήματα και καταγγελίες που μου έγιναν, ήταν ότι σε εκλογικά τμήματα δεν υπήρχε ο αριθμός των ψηφοδελτίων που στείλαμε εμείς. Είχαμε στείλει περισσότερα ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα και η προσέλευση ήταν μικρότερη από τον αριθμό των ψηφοδελτίων που είχαμε στείλει. Τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια” σημείωσε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι τέτοια περιστατικά διαπιστώθηκαν σε περιοχές όπως η Τριανδρία, οι Αμπελόκηποι, το Αγγελοχώρι, η Καλαμαριά κ.α.

«Εμείς λέμε πάντα “πρώτα ο πολίτης” γι’ αυτό και ονομαζόμαστε ανεξάρτητος αδέσμευτος συνδυασμός. Θέλουμε πραγματικά την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά του. Αυτό επιδιώκουμε. Ενδιαφερόμαστε για όλη την Κεντρική Μακεδονία για να πάει μπροστά για ένα καλύτερο αύριο» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μηνύσεις για κλοπή σφραγίδων στη Θεσσαλονίκη: Η ψηφοφορία των υποψηφίων δημάρχων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: