Η πρώτη ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του Βατικανού με τις… ευλογίες του Πάπα

File Photo: Pope Francis on his popemobile at the start of weekly general audience in Saint Peters Square, Vatican City, Rome. EPA, ANGELO CARCONI




Στις 26 Μαϊου θα κάνει την πρώτη εμφάνισή της η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του Βατικανού, η πρώτη της Ιστορίας του, που δημιουργήθηκε με τις… ευλογίες του Πάπα.

  • «Ο Πάπας Φραγκίσκος, έχει δώσει μια σημαντική ώθηση στις γυναίκες στο Βατικανό, οπότε αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί επέκταση αυτής της δυναμικής», δήλωσε ο Ντανίλο Τζενάρο, εκπρόσωπος του αθλητισμού στο Βατικανό, στην εφημερίδα The Guardian.
  • «Είχαμε μια ομάδα ανδρών για 48 χρόνια, οπότε ήταν δίκαιο να προσφέρουμε τη δυνατότητα στις γυναίκες που εργάζονται στο Βατικανό να ασκούν αυτό το άθλημα», συμπλήρωσε στη βρετανική εφημερίδα.

Η ομάδα αποτελείται από 60% γυναίκες που είναι υπάλληλοι στο Βατικανό (υπάρχουν 800), μαζί με τις κόρες (20%) και τις γυναίκες (20%) των ανδρών που εργάζονται εκεί. Την ομάδα καθοδηγεί η Σούζαν Βολπίνι, επικεφαλής της Ένωσης γυναικών στο Βατικανό και «αστέρι» της θα είναι η επιθετικός από το Καμερούν, Εουτζένε Τσεούγκουε.

Ωστόσο, η ομάδα του Βατικανού, δεν θα μπορεί να παίξει σε επίσημους διεθνείς αγώνες, καθώς δεν αναγνωρίζεται από τη FIFA.

16/05/2019 12:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πόλη του Βατικανού

Μεγάλη η πιθανότητα αποχώρησης του Ντιμπαλά από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: