Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης μιλά, στην τρίτη και τελευταία μέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, Αθήνα, Παρασκευή 10 Μαΐου 2019. Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ με ψηφοφορία στην Βουλή η συζήτηση επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές
«Όποιος έχει την μιντιακή υπεροπλία επιδιώκει αντιπαράθεση με όρους κιτρινισμού και όποιος έχει την πολιτική υπεροπλία αντιπαρατίθεται με προγραμματικούς όρους», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

  • Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «προσφέρει άθελά του μια πολύτιμη υπηρεσία στη χώρα: δίνει τη δυνατότητα να συζητηθούν επιτέλους τα πεπραγμένα του καθενός, το σχέδιό του για την επόμενη μέρα της χώρας, για όλα αυτά που καίνε τους πολίτες και που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφεύγει συστηματικά να συζητήσει».

Από τον Αύγουστο του 2018, επισήμανε ο κ. Χαρίτσης, οπότε και η χώρα βγήκε από τα μνημόνια «η ΝΔ και το μιντιακό σύστημα που τη στηρίζει, έχουν ξεκινήσει μια τεράστια εκστρατεία παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, με μοναδικό στόχο να μη συζητηθούν ποτέ τα πραγματικά επίδικα, οι θέσεις των κομμάτων για την οικονομία, το κοινωνικό κράτος, την εργασία και τα δικαιώματα, για την Ευρώπη και τη δημοκρατία, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι το πρόγραμμά τους είναι εχθρικό προς τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας».

  • «Στην εποχή των fake news, του λαϊκισμού και του κιτρινισμού», πρόσθεσε «η αλήθεια είναι ότι η χώρα αφήνει πίσω της τη λιτότητα και περνάει στη φάση της δίκαιης και σταθερής ανάπτυξης», ενώ επισήμανε ότι το δίλημμα είναι: «Αν θα συνεχίσουμε και θα εδραιώσουμε μια πορεία σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης και αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής ή θα γυρίσουμε πίσω σε ξεπερασμένες λογικές που εκπροσωπεί δυστυχώς η ΝΔ και οι οποίες μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και στη βαρβαρότητα των μνημονίων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
10/05/2019 18:19

Μπρα ντε φερ Τσακαλώτου-Βενιζέλου στην Βουλή: Για πλεονάσματα και ειδικό λογαριασμό

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal