Η νεολαία μπορεί να κάνει την διαφορά: Ψηφίζουν για πρώτη φορά μισό εκ. νέες και νέοι

Η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Φωτογραφία via KKE




Της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΤΣΙΟΥΠΡΑ (*)

Στις 26 Μάη, μέρα ευρωεκλογών, περιφερειακών και δημοτικών εκλογών ψηφίζουν για πρώτη φορά 500.000 νέοι και νέες, ανάμεσα τους και οι μαθητές της Β και Γ Λυκείου! Η επιλογή τους μπορεί να είναι εύστοχη, να εκφράσει την οργή τους για το παρόν και το μέλλον που τους έχουν ετοιμάσει κυβέρνηση και ΕΕ, την θέληση να παλέψουν για την ζωή που έχουν ανάγκη! Αυτό σημαίνει η ψήφος στο ΚΚΕ!

Τώρα η νεολαία χρειάζεται πιο δυνατό ΚΚΕ γιατί:

Η νέα γενιά έχει όνειρα και παλεύει να τα κάνει πράξη. Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με τα ψίχουλα που περισσεύουν από το μεγάλο φαγοπότι των λίγων. Δεν μας ταιριάζει η μιζέρια, η λογική του μικρότερου κακού που τελικά οδηγεί από το κακό στο χειρότερο.

Κάνουμε κριτήριο την ζωή μας! Στην εποχή της μεγάλης ανάπτυξης της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγής μπορούμε να έχουμε εξασφαλισμένα, σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, την δουλειά, την ζωή. Σήμερα όμως η πλειοψηφία της νεολαίας ζει τελικά χειρότερα από ότι ζούσαν οι γονείς και οι παππούδες της. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις κι εξειδικεύεται από περιφέρειες και δήμους.

Η πρόοδος γεννιέται πάντα μέσα στην αμφισβήτηση του άδικου και βάρβαρου συστήματος και όχι στην υποταγή. Πρόοδος σήμερα σημαίνει αγώνας για αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ με το λαό πραγματικά στο τιμόνι της εξουσίας, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού.

Με δυνατό ΚΚΕ μπαίνουμε σφήνα στο κάλπικο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ έχουν διαφορετική χρησιμότητα για το σύστημα. Οι μικροδιαφορές τους είναι προϋπόθεση για την συνεχή εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Άλλωστε συγκλίνουν στα βασικά: είναι με την ΕΕ, πασχίζουν για την καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή για την ανάπτυξη των κερδών των λίγων που σημαίνει τσάκισμα της ζωής των πολλών, μοιράζονται το ίδιο πάθος για το ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ είναι ο μεγάλος αντίπαλος του άδικου συστήματος και της ΕΕ. Δεν έχει δεσμεύσεις κι εξαρτήσεις από μεγάλα συμφέροντα εντός κι εκτός Ελλάδας. Είναι σταθερά στο πλευρό του λαού και της νεολαίας σε κάθε δίκαιη διεκδίκησή τους.

Παλεύουμε ενάντια στην μετατροπή της Ελλάδας σε μία απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, που σήμερα αποτελεί ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων κι αύριο σε συνθήκες πιο γενικευμένης στρατιωτικής αντιπαράθεσης θα αποτελεί στόχο. Αυτές είναι οι επικίνδυνες συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης να παίξει τον ρόλο του «μεντεσέ» των σχεδιασμών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Κομμάτι αυτής της πολιτικής ήταν και η υπογραφή της ΝΑΤΟϊκής Συμφωνίας των Πρεσπών. Το ΚΚΕ είναι στην απέναντι όχθη από όλα τα άλλα κόμματα. Γιατί ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν αποτελούν παράγοντες ασφάλειας και ειρήνης αλλά παράγοντες πολέμων, υποδαύλισης εθνικισμών και αλυτρωτισμών. Η ελπίδα είναι στην αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών!

Με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να ορθώσουμε αποτελεσματικό τείχος στην ακροδεξιά & τον φασισμό. Η άνοδος τέτοιων δυνάμεων απαιτεί άνοδο της πάλης ενάντια σε όσους τους ενισχύουν: το σύστημα της εκμετάλλευσης, την ΕΕ, την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν σε συνέχειες ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ. Αυτή είναι η πολιτική που ενισχύει την ακροδεξιά και τον φασισμό. Δυνατό ΚΚΕ για να γκρεμιστεί η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή από την 3η θέση. Η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή προσκυνάει τους ίδιους θεούς με τα άλλα κόμματα: το σύστημα, την ΕΕ, την άδικη πολιτική που ξεζουμίζει το λαό για να καλοπερνάνε μία χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι.

Γιατί ο «αντίπαλος της ακροδεξιάς» δεν συγκυβερνάει μαζί της 4 χρόνια όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ψαρεύει στα νερά του εθνικισμού όπως κάνει η ΝΔ. Γιατί πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ να παριστάνει τον αντιφασίστα και ο Τσίπρας να υπογράφει απαράδεκτα κείμενα της ΕΕ (όπως πρόσφατα στην Ρουμανία ανήμερα μάλιστα της επετείου της αντιφασιστικής νίκης των λαών!!!) μαζί με τον Όρμπαν, τον Κουρτς, τον Σαλβίνι κ.ά. που αναφέρονται στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες με τον όρο «σιδηρούν παραπέτασμα»! Χρησιμοποιώντας εκείνο τον όρο που αποτέλεσε την αιχμή της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, των διώξεων και των εκτελέσεων κομμουνιστών και αγωνιστών για δεκαετίες! Αντί να ψάχνονται στον ΣΥΡΙΖΑ ποιος ταΐζει την ακροδεξιά ας κοιταχτούν στον καθρέφτη.

26 Μάη – 3 κάλπες – Μία επιλογή: Πρώτη ψήφος κόκκινη & ανυπότακτη! Δυνατό ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμους και περιφέρειες! 

(*) Τσιουπρά Κωνσταντίνα
υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ & μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.  

Το μεγάλο ανάχωμα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην Κύπρο και το Αιγαίο, το ΚΚΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: