Η ΝΔ θα ψηφίσει κάθε θετικό μέτρο για τον Έλληνα πολίτη, υπογραμμίζει ο Γεωργαντάς

File Photo: Ο Γιώργος Γεωργαντάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




«Εμείς πάντα υπερψηφίζουμε ό,τι είναι θετικό. Θα ήταν ευχάριστο βέβαια όλο αυτό να ήταν το αποτέλεσμα όχι μιας υπερφορολόγησης των Ελλήνων πολιτών, αλλά να ήταν το αποτέλεσμα μιας ανάπτυξης για τη χώρα μας (…) Εμείς λοιπόν θα υπερψηφίσουμε ό,τι πρέπει, άσχετα από το χρόνο που επέλεξε ο πρωθυπουργός να αναγγείλει αυτά τα μέτρα του 2019 και ελπίζουμε ο κόσμος να δώσει σε εμάς τη δυνατότητα για τα επόμενα χρόνια μέσα από τις εκλογές που θα γίνουν, να έχουμε μια πραγματική και ουσιαστική βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων», υπογράμμισε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» σχετικά με το πακέτο των μόνιμων μέτρων ελάφρυνσης που παρουσίασε χθες, στο Ζάππειο, ο πρωθυπουργός.

  • Ο κ. Γεωργαντάς είπε πως «μέτρα που θα μπορούσε και εμείς (σ.σ. η ΝΔ) επιμέναμε να τα πάρει εδώ και χρόνια, εδώ και μήνες, έρχεται τώρα, μεμονωμένα και επιλέγει μερικά από αυτά ο κ. Τσίπρας και τα παίρνει για το 2019, ακυρώνει δικές του επιλογές. Να θυμίσω ότι τον ΦΠΑ το βρήκε στο 13% αυτός το πήγε στο 24% και τώρα σε κάποια είδη τον ξαναγυρίζει, ευχάριστο, ευπρόσδεκτο, θα το υπερψηφίσουμε. Θα υπερψηφίσουμε κάθε θετικό μέτρο που υπάρχει για τον Έλληνα πολίτη, είμαι υποχρεωμένος όμως να θυμίσω ότι τα δυόμισι χρόνια της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση δεν ψήφισε τίποτα. Και μην πει κάποιος “μα δεν είχατε θετικά μέτρα”. Είχαμε τις 72 δόσεις και τις 100 δόσεις. Οι 72 ήταν μέχρι 15.000, οι 100 ήταν για πάνω από 15.000, δεν υπερψηφίστηκαν, είχαμε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που δεν υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που υπερψήφισε τότε ήταν η τροπολογία για τον Ρωμανό τον καταδικασθέντα για τρομοκρατία για να μπορεί να σπουδάζει από τις φυλακές και να πηγαίνει στο ΤΕΙ που είχε επιτύχει».

Επισήμανε δε, ότι, «είναι πραγματικά πανικός να έρχεσαι είκοσι μέρες πριν τις ευρωεκλογές και να κάνεις αυτές τις παροχές και ιδίως το επίδομα – να το πω έτσι γιατί σίγουρα δεν είναι 13η σύνταξη- το οποίο θα δοθεί στους συνταξιούχους, θα δοθεί σχεδόν έξω από τα εκλογικά τμήματα. Νομίζω ότι αυτό δείχνει έναν πανικό».

  • Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «αυτά τα μέτρα αναγγέλθηκαν τώρα, εμείς προαναγγείλαμε πριν από 20 ημέρες ότι είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας γιατί είναι πολλά και συνεχόμενα τα “παραπτώματα” τα οποία είναι δεοντολογικά, ηθικά, προσβάλλουν το δημοκρατικό μας ήθος, αλλά και πολλά είναι ουσιαστικά (…) Υπάρχουν δηλαδή και θέματα ουσιαστικά ασκήσεως των καθηκόντων του, αλλά νομίζω ότι πάνω από όλα πρέπει και οφείλουμε να αναδεικνύουμε και συμπεριφορές οι οποίες προσβάλλουν το δημοκρατικό ήθος. Ακολούθησε η παραδοξότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης αυτή την πρόταση δυσπιστίας (…) Την ψήφο εμπιστοσύνης ουσιαστικά τη δίνει ο λαός. Θα τη δώσει στις 26 (Μαΐου) το βράδυ».

Σε σχέση με τις ενέργειες της Τουρκίας, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι «ζητούμε (σ.σ. η ΝΔ) πλέον μια συντονισμένη εθνική προσπάθεια πάνω σ’ αυτό, κάνουμε εκκλήσεις εδώ και καιρό προς την κυβέρνηση να αξιοποιήσει και να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες τις οποίες έχει και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και προς τον ΟΗΕ και ίσως πρέπει την Πέμπτη να ζητηθεί από τη Σύνοδο της ΕΕ εμπράκτως να φανεί ότι είναι αποφασισμένη για την επιβολή κυρώσεων. Βεβαίως εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουμε ζητήσει να γίνει η σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, το οποίο όμως δεν έχει γίνει ποτέ με ευθύνη της κυβέρνησης και είναι σίγουρο ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα στο οποίο δεν ξέρουμε κατά πόσο η κυβέρνηση το διαχειρίζεται με τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και τη σύγκλιση που σίγουρα είναι αναγκαία σε μια τέτοια περίπτωση».

08/05/2019 12:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

 

Καυστικό σχόλιο του Μάνφρεντ Βέμπερ στο Twitter για τις χθεσινές εξαγγελίες Τσίπρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: