Παραιτήθηκε από αρχηγός κόμματος η Μέι: Εγκαταλείπει την πρωθυπουργία στις 7 Ιουνίου (videos)

British Prime Minister Theresa May addresses the media to announcing her resignation outside 10 Downing Street, central London, Britain, 24 May 2019. EPA, WILL OLIVER




Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

Ανακοινώνοντας τη παραίτησή της από την ηγεσία των Τόρις, η πρωθυπουργός τηες Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θα είναι γι΄αυτήν πάντοτε πηγή μεγάλης λύπης το ότι δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει το Brexit.

  • «Εκανα ό,τι μπορούσα για να πείσω του βουλευτές να υποστηρίξουν την συμφωνία…δυστυχώς δεν το κατάφερα», είπε με σπασμένη από την συγκίνηση φωνή.
  • «Ηταν η μεγαλύτερη ζωή στην ζωή μου που υπήρξα η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός, αλλά σίγουρα όχι η τελευταία», πρόσθεσε.

Η Τερέζα Μέι παραιτείται από τη ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος την Παρασκευή, 7 Ιουνίου και την εβδομάδα που θα ακολουθήσει θα αρχίσει η διαδικασία επιλογής του νέου ηγέτη των Τόρις.

Η Τερέζα Μέι θα παραμείνει πρωθυπουργός κατά την μεταβατική περίοδο και κατά συνέπεια ο εκπρόσωπός της ακριβολογούσε ανακοινώνοντας χθες ότι η Μέι «ανυπομονεί» να υποδεχθεί ως πρωθυπουργός τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του Ιουνίου.

Πηγή: The Guardian, Sky News

Η Μέι ανακοινώνει εντός της ημέρας την ημερομηνία παραίτησής της

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: