Η κυβέρνηση ενισχύει το κοινωνικό κράτος, ενώ ο Μητσοτάκης εκτίθεται δήλωσε ο Ρήγας

File Photo: O αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας κατηγόρησε τη ΝΔ για αντιφατική στάση απέναντι στη κυβέρνηση. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




«Η κριτική τους είναι αντιφατική και βεβαίως εδώ εκτίθενται. Διότι όταν κάνεις κριτική την προηγούμενη περίοδο περί παροχολογίας ή οτιδήποτε άλλο ακόμα και ότι η 13η σύνταξη δεν είναι σύνταξη, είναι επίδομα και δεν είναι μόνιμο, προφανώς αυτά τα πράγματα δεν δείχνουν σοβαρότητα από την αξιωματική αντιπολίτευση» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις 120 δόσεις και τις τροπολογίες για την 13η σύνταξη και τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση και ενέργεια, που υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Επειδή έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα ο κ. Μητσοτάκης την προηγούμενη περίοδο, εμφανίζοντας το πραγματικό πρόσωπο και το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ και για τα ζητήματα της ενίσχυσης των ασθενέστερων τάξεων και για τα ζητήματα του κοινωνικού κράτους και για τα εργασιακά, με όλα αυτά τα ευτράπελα τα οποία έχει πει για την εργασία, για τις επτά ημέρες εργασίας, για την υγεία -να δοθεί στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή στην ουσία να έχουμε εργολαβικούς δημόσιους υπάλληλους στην υπηρεσία των ιδιωτών- όλα αυτά είναι το πραγματικό πρόσωπο, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν η πραγματικότητα είναι δεδομένη αυτή τη στιγμή, ότι αυτή η κυβέρνηση ενισχύει το κοινωνικό κράτος, ενισχύει την πραγματική ζωή των ανθρώπων».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ ότι το βράδυ της 26ης Μαΐου θα υπάρξει μεγάλη πολιτική αλλαγή, ο κ. Ρήγας τόνισε: «Εγώ θα έλεγα ότι αυτό θα είναι η τελευταία πρόβλεψη που κάνει ο κ. Μητσοτάκης και θα αποτύχει. Έχει αποτύχει σε όλες τις προβλέψεις του, δεν θα έπαιρνα ποτέ τη γνώμη του για να πάω να παίξω στοίχημα, που δεν παίζω βέβαια.

Εν πάση περιπτώσει, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι, αν το αποτέλεσμα είναι άλλο -που θα είναι άλλο-, ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος της ΝΔ για να πάμε στις εκλογές, γιατί οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο; Θα είναι; Θα συνεχίσει να έχει την ίδια πολιτική γραμμή η ΝΔ, θα συνεχίσει να είναι το ίδιο πρόσωπο το οποίο ηγείται της ΝΔ; Αυτό είναι το ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη».

«Ποια πολιτική αλλαγή είναι να γυρίσουμε πάλι σε σκληρά μέτρα τα οποία στήριζε το ΔΝΤ. Ουσιαστικά είναι η πολιτική γραμμή για την κοινωνία, των μέτρων του ΔΝΤ και αυτά τα οποία ξεφύγαμε, αποδείξαμε ότι ήταν μια συνταγή καταστροφική για τη χώρα, νομίζω ότι ο ελληνικός λαός έχει τη γνώση, καταλαβαίνει, αντιλαμβάνεται (…) εκείνο που πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός είναι ότι μπορεί και δεν θα επιτρέψει να επανέλθουμε σε ένα παλιό καθεστώς το οποίο κατέστρεψε τη χώρα».

Αναφερόμενος στους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, ο κ. Ρήγας είπε: «Για εμάς οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι εκλογές οι οποίες θεωρώ ότι τα πρόσωπα, οι σχηματισμοί, έχουν άμεση σχέση με την κοινωνία και εκείνο που μας ενδιαφέρει απολύτως είναι να ηγηθούν στους δήμους τέτοια σχήματα τα οποία έχουν αντιληφθεί τις αλλαγές οι οποίες έχουν γίνει. Δεν μπορεί να είναι η Αυτοδιοίκηση όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια».

Για τη δήλωση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Γ. Στουρνάρα περί δημοσιονομικού εκτροχιασμού, ο κ. Ρήγας επισήμανε:

«Ο κ. Στουρνάρας έχει δύο προβλήματα. Πρώτο πρόβλημα ότι λειτουργεί ως πολιτικός και όχι ως τραπεζίτης, ο οποίος πρέπει να διαφυλάττει και με στοιχεία να μιλάει για την οικονομία της χώρας. Δεύτερο, είναι και αυτός από αυτούς που δεν θα έπαιρνες τη γνώμη του για να στοιχηματίσεις, έχει αποδειχθεί ότι όλα όσα είπε απέτυχαν, δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τρίτον, δεν έχει καταλάβει ότι δεν είναι υπουργός Οικονομικών».

«Έχει μπερδέψει (σ.σ.: ο κ. Στουρνάρας) τις χρονιές των προϋπολογισμών δεν έχει καταλάβει πού βρισκόμαστε και είναι προφανές ότι εμείς με τον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε, θα συνεχίσουμε και μάλιστα θα είμαστε αποτελεσματικοί. Είναι μια άλλη αντίληψη, μια διαφορετική αντίληψη από τη δική μας. Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι. Άρα όσοι είναι σε αυτόν τον κόσμο, καλά θα κάνουν, με αυτές τις ευθύνες που έχουν να σιωπούν», πρόσθεσε ο κ. Ρήγας.

Ερωτηθείς σχετικά για την Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι η Τουρκία «παραβιάζει κατάφωρα και ερμηνεύει, αν θέλετε, και το Δίκαιο της Θάλασσας και το Διεθνές Δίκαιο κατά το δοκούν. Έχει πάρει αυστηρά μηνύματα αυτή τη στιγμή από το σύνολο της Ευρώπης και των διεθνών θεσμών».

«Θα συνιστούσα» -συνέχισε ο κ. Ρήγας- «πια να ειναι πάρα πολύ προσεκτική σε αυτό το οποίο επιλέγει να κάνει, εμείς θα στηρίξουμε και την ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως όλη η ΕΕ αυτή τη στιγμή και βεβαίως σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, μπορώ να σας εγγυηθώ πλήρως και είναι και ένα μήνυμα προς τη γείτονα χώρα ότι μη διανοηθεί κανείς να αμφισβητήσει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας. Αυτή θα υπερασπιστεί και τα δικαιώματα που απορρέουν από το Δίκαιο με τον καλύτερο δυνατό και τον αποτελεσματικότερο τρόπο τον οποίο έχουμε. Δεν συμβάλλουν [σ.σ.: όσα κάνει η Τουρκία] στην ειρήνη στην περιοχή. Εμείς όλη αυτή την περίοδο αποδείξαμε ότι έχουμε συμβάλει στην ειρήνη στην περιοχή, είμαστε πυλώνας σταθερότητας και γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση αυτή αναγνωρίζεται διεθνώς για τη συμβολή της αυτή».

16/05/2019 11:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

 

Πολιτική μας προτεραιότητα να στηρίξουμε το μαζικό αθλητισμό, δήλωσε ο Μητσοτάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: