Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Κυπριακές εφημερίδες. Φωτογραφία ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

FILE PHOTO: Κυπριακές εφημερίδες. Φωτογραφία ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ




Η παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, σε συνέχεια της παραίτησης του Υπουργού Δικαιοσύνης για την υπόθεση με τις εξαφανίσεις και δολοφονίες αλλοδαπών γυναικών, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές, η παρουσία του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου δυτικά της Πάφου, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι αναφορές τους Υπουργού Οικονομικών για τις ανάγκες δανεισμού.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Παύθηκε ο Αρχηγός, Κεραυνοί Εισαγγελέα κατά Αστυνομίας» γράφει στο κύριο θέμα της ότι την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαυε τον Αρχηγό Αστυνομίας, η Νομική Υπηρεσία διατύπωνε κατηγορίες-φωτιά εις βάρος της Αστυνομίας για τα στυγερά αυτά εγκλήματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές, με την υποβολή 72 υποψηφιοτήτων για τις έξι θέσεις του Ευρωκοινοβουλίου. Ακόμη αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών ότι δεν αναμένεται άλλη έξοδος της Κύπρου στις αγορές.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Η παύση του αρχηγού εκτονώνει την πίεση» γράφει ότι η παραίτηση του Ιωνά Νικολάου άφηνε ανοικτά μόνο δύο ενδεχόμενα, παραίτηση του Αρχηγού Αστυνομίας ή παύση του από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με την εφημερίδα να αναφέρει πως ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου δεν είχε πρόθεση να παραιτηθεί και ζήτησε από τον Πρόεδρο να τον παύσει. Αλλού, γράφει ότι η Νομική Υπηρεσία επιβεβαίωσε ρεπορτάζ της εφημερίδας, παραδεχόμενη ότι είχε γνώση για τρεις υποθέσεις εξαφανίσεων γυναικών και ενός παιδιού. Ακόμη γράφει ότι ο «Πορθητής» ταράζει τα νερά.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Ηλεκτρική η καρέκλα Αρχηγού» και γράφει ότι ηλεκτρική αποδεικνύεται η καρέκλα του Αρχηγού Αστυνομίας, αφού οι τελευταίοι τέσσερεις που κάθισαν σ’ αυτήν δεν ολοκλήρωσαν τη θητεία τους. Αλλού γράφει ότι σε θέση μάχης είναι 72 υποψήφιοι για 6 θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο. Επίσης γράφει ότι την ετοιμότητά του να πάει σε άτυπη Διάσκεψη για την Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος στη συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Εξαναγκάστηκαν σε παύση και του Αρχηγού» και γράφει ότι αρνήθηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας να δώσει οικειοθελώς την παραίτησή του, αλλά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αφού εξαναγκάστηκε να δεχθεί την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, δεν είχε άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει στην παύση του Ζαχαρία Χρυσοστόμου. Ακόμη αναφέρει ότι υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές, με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ να σημειώνει ότι με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ -Αριστερά – Νέες Δυνάμεις ο κυπριακός λαός ενώνει τις δυνάμεις του με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις της προόδου. Ακόμη αναφέρει ότι οι εκκρεμότητες για το ΓεΣΥ κλείνουν.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” με τίτλο «Παύτηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας» γράφει στο πρώτο της θέμα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέπεμψε την Παρασκευή τον Αρχηγό της Αστυνομίας για τις διαφαινόμενες παραλείψεις του σώματος να διερευνήσει ενδελεχώς τις υποθέσεις εξαφανισμένων γυναικών τα τελευταία τρία χρόνια, που αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν θύματα ενός κατά συρροή δολοφόνου. Ακόμη, γράφει ότι η σορός του δεύτερου θύματος ταυτοποιήθηκε ότι ανήκει στην Arian Palanas Lozano. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρεται στην υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές.

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
04/05/2019

Ύποπτη σιωπή της ΝΔ για τα ELLINIKA HOAXES και το Facebook, λέει ο Λευτέρης Κρέτσος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: