Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι έρευνες των αρχών για εξιχνίαση των εγκλημάτων που φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ίλαρχος της ΕΦ, το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί περισσότερα εγκλήματα και η έλευση των Βρετανών εμπειρογνωμόνων κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά, οι εγγραφές δικαιούχων και παρόχων στο ΓεΣΥ, η ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την έκθεση Γκουτέρες και οι συμφωνίες για το κοίτασμα «Αφροδίτη».

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Παίζει παιχνίδια;» γράφει στο κύριο θέμα της ότι όσο περνούν οι μέρες και δεν εντοπίζονται στην κόκκινη λίμνη και στη λίμνη Μεμί τα τρία ακόμη θύματα του λοχαγού, τόσο αρχίζουν να πληθαίνουν τα ερωτήματα και οι αμφιβολίες μήπως αυτός παίζει κάποιου είδους νοσηρά παιχνίδια με τους ανακριτές. Σε άλλο θέμα γράφει για ιστορικές στιγμές στην Ιαπωνία μετά την παραίτηση του αυτοκράτορα Ακιχίτο. Επίσης γράφει ότι ενημερώνεται αύριο το Συμβούλιο Ασφαλείας για την έκθεση Γκουτέρες.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Περνάει από κόσκινο το αφήγημα του Μεταξά» και γράφει ότι το ενδεχόμενο ο Νίκος Μεταξάς να έχει διαπράξει περισσότερα εγκλήματα συνεχίζει να απασχολεί το κλιμάκιο των ανακριτών και θα τους απασχολεί μέχρι τη στιγμή που κάτι τέτοιο θα αποκλειστεί πέρα από κάθε αμφιβολία. Επίσης γράφει ότι ο σπεύδει στη Νέα Υόρκη ο Ανδρέας Μαυρογιάννης για την έκθεση Γκουτέρες. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι αυξάνεται ο αριθμός δικαιούχων και παρόχων στο ΓεΣΥ.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Ψάχνουν ‘φίλες’ του Ορέστη» και γράφει ότι τις διαδικτυακές φίλες του Ορέστη, όπως εμφανιζόταν ο Νίκος Μεταξάς, που είναι πολλές, σκαλίζουν, μεταξύ άλλων, οι ανακριτές σε μια προσπάθεια να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα θύματα. Επίσης γράφει ότι μαζί με τους Βρετανούς εμπειρογνώμονες ήρθε στην Κύπρο και ο ιατροδικαστής Δρ. Μερνερίδης, ειδικός σε παιδιατρικές αυτοψίες, ο οποίος είχε βοηθήσει τις αρχές της Κύπρου και το 2018 στην υπόθεση του θανάτου τρίμηνου βρέφους. Ακόμη, γράφει ότι κλειδώνουν συμφωνίες για το κοίτασμα «Αφροδίτη» και για τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Μαζί Ε/κ και Τ/κ για εργασία με δικαιώματα» γράφει στο κύριο της θέμα ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι μέσα από κοινούς σκληρούς ταξικούς αγώνες και μέσα στο πνεύμα του διεθνισμού και της ταξικής συναδέλφωσης, άνοιξαν νέους δρόμους και πέτυχαν θεμελιακές κατακτήσεις για την εργατική τάξη, σύμφωνα με κοινή διακήρυξη των προοδευτικών συνδικάτων από τις δύο κοινότητες. Αλλού γράφει ότι έπιασαν δουλειά οι Άγγλοι εμπειρογνώμονες. Επίσης γράφει ότι συνεχίζεται η δυναμική εγγραφών στο ΓεΣΥ.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Η Αστυνομία δεν με κάλεσε για κατάθεση» γράφει ότι φίλη της 36χρονης Ρουμάνας Livia Florentina Bunea, που θεωρείται το πρώτο θύμα του ύποπτου για σειρά δολοφονιών Νίκου Μεταξά μαζί με την 8χρονη κόρης της, είπε την Τρίτη ότι η Αστυνομία δεν την κάλεσε για κατάθεση όταν κατήγγειλε την εξαφάνιση μητέρας και κόρης το 2016. Επίσης γράφει ότι οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη δεν θα ματαιωθούν παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Ακόμη αναφέρεται σε μάχη για τα διαβατήρια, καθώς έρχονται αυστηρότεροι κανόνες για το σχέδιο πολιτογράφησης έναντι επενδύσεων.

ΚΥΠΕ
01/05/2019 10:38

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την κράτηση δημοσιογράφων από τους αντάρτες Χούτι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: