Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Τα αποτελέσματα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη των έξι Ευρωβουλευτών της Κύπρου κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου. Οι εφημερίδες γράφουν για τα μηνύματα των εκλογών, τα ποσοστά των κομμάτων, τους νικητές και τους χαμένους, την αποχή, τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων και για το σκηνικό που διαμορφώνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την άνοδο της ακροδεξιάς. Άλλα θέματα αφορούν το θάνατο της φώκιας Αφροδίτη και τα θαλάσσια απορρίμματα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Τα δυνατά μηνύματα των εκλογών» αναφέρεται σε επτά συνολικά μηνύματα της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας για ανάδειξη ευρωβουλευτών. Αλλού γράφει ότι τρεις νέους βουλευτές έστειλαν στις Βρυξέλλες οι πολίτες με τη χθεσινή ψήφος τους. Σε άλλο θέμα γράφει για νίκη της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 9% από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα και ότι πρώτη ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο κατατάσσεται το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Διατήρηση ισορροπιών με τις ψήφους τακτικής» γράφει ότι παραμένει πρώτη δύναμη ο ΔΗΣΥ κάτω όμως από το ψυχολογικό όριο του 30% και ότι η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση είχε ηττημένους, όπως είχε και νικητές. Αλλού γράφει για την αποχή και αναφέρει ότι τα πραγματικά ποσοστά των κομμάτων επί του συνόλου των Ε/Κ εκλογέων είναι αποκαρδιωτικά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο αριθμός των Τ/Κ που συμμετείχαν χθες στις ευρωεκλογές μόλις που ξεπέρασε το μίνιμουμ των υπεραισιόδοξων προβλέψεων.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Ηχηρά μηνύματα προς όλους» γράφει ότι έξι στους δέκα ψηφοφόρους γύρισαν την πλάτη στις ευρωεκλογές και ότι η αποχή για μια ακόμα φορά ήταν ο πρωταγωνιστής του εκλογικού σκηνικού. Αλλού γράφει ότι οι Τ/Κ ψηφοφόροι έδωσαν ψήφους σε όλους και εξέλεξαν τον Νιαζί. Σε άλλο θέμα γράφει για νέα δεδομένα και ισορροπίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για βαριά σκιά της ακροδεξιάς.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Το ΑΚΕΛ άνοιξε νέο κεφάλαιο για την Κύπρο» γράφει ότι μήνυμα ενότητας και ελπίδας για το μέλλον της πατρίδας μας έστειλαν οι χθεσινές ευρωπαϊκές εκλογές. Σε άλλο θέμα γράφει για ψήφισμα εξαιτίας του θανάτου της φώκιας Αφροδίτης και ότι καλούνται οι Υπουργοί Περιβάλλοντος και Εσωτερικών να αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους για τις Θαλασσινές Σπηλιές και για τον Ακάμα. Σε άλλο θέμα γράφει για το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων ως ένα ισχυρό εργαλείο οικοδόμησης της ειρήνης.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Δημητρίου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
27/05/2019 07:32

Το πλαίσιο κάλυψης των εκλογών για την ΕΕ, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, από την ΕΡΤ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: