Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η αντιπαράθεση στο προεκλογικό σκηνικό μια εβδομάδα πριν το άνοιγμα των καλπών, η σύγκρουση ΑΚΕΛ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τις αναφορές του περί μηδενικών, η φονική συμπλοκή στην περιοχή του “ΟΧΙ” τα ξημερώματα της Κυριακής και η έναρξη σήμερα των Παγκύπριων Εξετάσεων με αρχή τα Νέα Ελληνικά, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ψηφίζουν πόλωση» γράφει ότι παρά την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη να ρίξει με χθεσινή γραπτή του δήλωση τους τόνους της αντιπαράθεσης με το ΑΚΕΛ, δίνοντας διευκρινίσεις στα όσα είπε την Παρασκευή στην προεκλογική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ στην Λεμεσό, το ΑΚΕΛ όχι μόνο δεν δείχνει καμία πρόθεση να συμβάλει στην αποφόρτιση του πολιτικού κλίματος αλλά αντίθετα συνεχίζει να το πυροδοτεί. Σε άλλο θέμα γράφει για φονική συμπλοκή λόγω ναρκωτικών. Η συμπλοκή έγινε έξω από το νυχτερινό κέντρο στην περιοχή του “ΟΧΙ” και το θύμα περπάτησε μέχρι την Πλατεία Σολωμού με αιμορραγία. Αλλού αναφέρεται στην νίκη του εκπροσώπου της Ολλανδίας Duncan Laurence στον φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Συμμάζεψαν Πρόεδρος και ΔΗΣΥ τα μηδενικά» γράφει ότι αλλεπάλληλες διορθωτικές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και του κυβερνητικού εκπροσώπου ακολούθησαν την δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη την περασμένη Παρασκευή για «μηδενικά» που «τολμούν» να του ασκήσουν κριτική. Φουλ επίθεση Αντρου Κυπριανού ο οποίος καταγγέλλει εισηγήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για δύο κράτη. Αλλού γράφει ότι μόνο σε ΓεΣΥ και Brexit είναι τα “ναι” του ΕΛΑΜ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για την δολοφονία νεαρού από το Καμερούν τα ξημερώματα της Κυριακής.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Πήρε μπουρλότο το σκηνικό» γράφει ότι μια εβδομάδα πριν το άνοιγμα των καλπών, το προεκλογικό σκηνικό παίρνει φωτιά με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τις αναφορές του περί μηδενικών. Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ συγκρούονται μετωπικά σε μια αντιπαράθεση άνευ ορίων και ανοικτής ατζέντας. Αλλού γράφει ότι στην μάχη των Παγκυπρίων εξετάσεων ρίχνονται 7.689 υποψήφιοι με αρχή σήμερα το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μειωμένη αισθητά είναι η εισροή νερού στα φράγματα μετά τις τελευταίες καλοκαιρινές μέρες ενώ άρχισε η εκροή.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Κομματάρχης ο ΠτΔ για λίγες ψήφους» γράφει ότι αντί να απολογηθούν ο Πρόεδρος και οι κυβερνώντες για τις υβριστικές αναφορές του σε βάρος της Αριστεράς και του 1/3 του λαού, επιχείρησαν χθες να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα υποστηρίζοντας ότι το ΑΚΕΛ (και όλα τα ΜΜΕ, προφανώς) διαστρέβλωσαν τις αναφορές του σε…μηδενικά! Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι τράπεζες στέλνουν αβέρτα επιστολές ενόψει των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι οποίοι αναμένονται να ξεκινήσουν μετά τις ευρωεκλογές. Αλλού γράφει για κάλεσμα από την Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς προς τους νέους να αναλάβουν πρεσβευτές για την προστασία και την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΚΥΠΕ – Μαρία Αντούνα
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
20/05/2019 07:46

Δημοσιογράφος των NYT εγκατέλειψε την Κολομβία χώρα μετά από αντιδράσεις για άρθρο του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: