Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Οι τίτλοι των κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων αναφέρονται στην ανάσυρση μιας ακόμη βαλίτσας από την Κόκκινη Λίμνη, που όπως έδειξε η αυτοψία από το μέγεθος των οστών φαίνεται να περιείχε τη σορό της 8χρονης Έλενας , κόρης της 36χρονης Λίβιας από την Ρουμανία. Αλλα θέματα που προβάλλονται μεταξύ άλλων είναι οι παρανομίες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, το ΓεΣΥ, ο μαγιάτικος καιρός και οι αυξήσεις στα καύσιμα.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Συγκίνηση, παγωμάρα, δάκρυα, συγνώμη, κομματικοί καυγάδες”, γράφει ότι συγκίνηση αλλά και παγωμάρα επικράτησε την ώρα που οι δύτες ανέσυραν χθες από την Κόκκινη λίμνη του Μιτσερού, μετά από 22 ολόκληρες μέρες ερευνών την βαλίτσα με το πτώμα της 8χρονης Elena Natalia Bunea από την Ρουμανία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι “μια φράση του Προέδρου Αναστασιάδη προχθές στο συνέδριο του ΔΗΣΥ εκμεταλλεύτηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να τον κατηγορήσουν για ρατσισμό. Αλλού γράφει “κι άλλες επικρίσεις εναντίον της Τουρκίας για παρανομίες της στην κυπριακή ΑΟΖ” και για την προειδοποίηση από την Κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις με τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ.

Ο “Πολίτης” υπό τον τίτλο “΄Έφυγε βίαια από την ζωή σε μια αποσκευή φρίκης” γράφει ότι οι πολυήμερες έρευνες που ήταν άκαρπες, χθες είχαν αποτέλεσμα με την ανάσυρση μιας ακόμη βαλίτσας από την Κόκκινη Λίμνη, που όπως έδειξε η αυτοψία από το μέγεθος των οστών φαίνεται να περιείχε την σορό της 8χρονης Έλενας , κόρης της 36χρονης Λίβιας από την Ρουμανία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι πληροφορίες των κυπριακών αρχών συγκλίνουν σε επικείμενη έναρξη της παράνομης γεώτρησης της Τουρκίας στον στόχο Φοινίκη, περίπου 40 ναυτικά μίλια ανοικτά της Πέγειας. Αλλού γράφει ότι αρχίζει από σήμερα η επιλογή παιδιάτρου στο ΓΕΣΥ.

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Δεύτερη αποσκευή θανάτου” γράφει ότι σήμερα ίσως ανασυρθεί και η τρίτη βαλίτσα με σορό, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, υπάρχουν από χθες κάποιες ενδείξεις για το πού βρίσκεται, ύστερα από τις χθεσινές έρευνες. Αλλού γράφει ότι ο Μάης φέρνει μαζί του βροχές, καταιγίδες αλλά και μαγιάτικη σκόνη ενώ συνεχίζεται η εισροή νερού στα φράγματα που παρουσιάζουν πληρότητα 92,5%. Σε άλλο θέμα γράφει για κόντρες σε ψηλούς τόνους μεταξύ γιατρών για το ΓεΣΥ.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Καταιγισμός στοιχείων για Όρέστη΄” γράφει ότι βροχή πέφτουν καθημερινά οι νέες καταγγελίες στην Αστυνομία για την δράση του Ορέστη. Χθες βρέθηκε πτώμα μικρού παιδιού στην Κόκκινη Λίμνη και εκτιμάται ότι ανήκει στην 8χρονη κόρη της Livea Buena. Αλλού γράφει για αυξήσεις 16 σεντ στα καύσιμα σε τέσσερις μήνες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει χέρι στην ΑΗΚ μεταφέροντας στο πάγιο ταμείο της Δημοκρατίας μέρος από τα πλεονάσματα του Οργανισμού, ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

ΚΥΠΕ – Μαρία Αντούνα
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
06/05/2019

Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει σε μεγάλα κέφια την Τρίτη στο ΟPEN

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: