Η ένταση στο Ιντλίμπ στο επίκεντρο της συζήτησης των υπουργών Άμυνας Τουρκίας-Ρωσίας

File Photo: Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Photo via Twitter, @tcsavunma




Ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ο ρώσος ομόλογός του συζήτησαν τηλεφωνικά τις εξελίξεις στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, καθώς και μέτρα για τη μείωση της έντασης στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ένα νέο κύμα βίαιων συγκρούσεων στη βορειοδυτική Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 120 αμάχους. Η επίθεση του συριακού στρατού και των συμμάχων του, που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό περισσότερων από 150.000 ανθρώπων, στη μεγαλύτερη κλιμάκωση της βίας από το περασμένο καλοκαίρι.

  • Χθες, Δευτέρα, αντάρτες ανακοίνωσαν πως πραγματοποίησαν αντεπίθεση εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία, όπου βρίσκεται το Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα να ενταθούν οι μάχες σ’ αυτό το τελευταίο μείζον προπύργιο των ανταρτών στη χώρα.

Επίσης χθες, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε στον ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, πως η συριακή κυβέρνηση έχει στοχοθετήσει την τουρκο-ρωσική συνεργασία στο Ιντλίμπ παραβιάζοντας τη συμφωνημένη κατάπαυση του πυρός, που από τον Σεπτέμβριο είχε αποσοβήσει μια κυβερνητική επίθεση.

  • Από τις 28 Απριλίου έχουν πληγεί συνολικά 18 εγκαταστάσεις υγείας, γνωστοποίησε χθες στο Ρόιτερ το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA). Δύο νοσοκομεία επλήγησαν δύο φορές.

Έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και από χθες οι 18 εγκαταστάσεις υγείας –που εξυπηρετούν συνολικά τουλάχιστον 193.000 ανθρώπους– παραμένουν εκτός λειτουργίας, ανακοίνωσε το OCHA.

14/05/2019 12:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Κρίσιμες συναντήσεις Πομπέο με Πούτιν και Λαβρόφ: Επί τάπητος όσα χωρίζουν τις δύο πλευρές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: