Η εκτίμηση του Ευρωκοινοβουλίου για Κύπρο, Αυστρία, Γερμανία, Ιρλανδία, Μάλτα και Ολλανδία

File Photo: Μια τέτοια απαγόρευση σε Αμερικανούς ταξιδιώτες θα αποτελέσει πλήγμα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσιάζει τα αποτελέσματα από τα exit polls από έξι χώρες της ΕΕ.

Στην Αυστρία πρώτο έρχεται το Λαϊκό Κόμμα (OVP) με ποσοστό 34,5%. Στη δεύτερη θέση είναι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPO) με 23,5% και τρίτο το ακροδεξιό κόμμα των Ελευθέρων (FPO) με 17,5%. Οι Πράσινοι φαίνεται να συγκεντρώνουν 13,5% και το νεοφιλελεύθερο κόμμα ΝΕΟΣ 8%, ενώ το κόμμα «Τώρα» (Jetzt) 2%.

Βάσει των εκτιμήσεων αυτών, η πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συγκεντρώνει 7 έδρες, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ) 5, οι Πράσινοι 2, η Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) μία και η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF) 3.

Στην Κύπρο ο ΔΗΣΥ συγκεντρώνει το 31,8%, το ΑΚΕΛ 26%, το ΔΗΚΟ 11,9%, το ΕΔΕΚ 9,8%, το ΕΛΑΜ 8,8%, το ΔΗΠΑ 4,1% και η Συμμαχία- Οικολόγοι 3,3%.

Η Κύπρος διαθέτει έξι έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που κατανέμονται εξίσου στο ΕΛΚ, το ΕΣΚ και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά.

Στη Γερμανία το CDU/CSU συγκεντρώνει το 28% των ψήφων, οι Πράσινοι το 22%, το SPD 15,5%, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 10,5%, το FDP 5,5% και το Die Linke επίσης 5,5%.

26/05/2019 20:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Νικητής των ευρωεκλογών το Κόμμα του Κουρτς παρά το σκάνδαλο της “Ίμπιζα”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: