Η ΕΚΤ αμφιβάλλει για ανάκαμψη της ανάπτυξης βάσει πρακτικών από τη συνεδρίαση Απριλίου

File Photo: European Commissioner for Economic and Financial Affairs, Taxation and Customs Pierre Moscovici (L) talks with vice-president of European Central Bank Luis de Guindos (R), at the start of an Economic and Financial affairs meeting council (ECOFIN), at the European Council in Brussels, Belgium. EPA, ARIS OIKONOMOU
Οι φορείς χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανησυχούν ότι η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη είναι πιο ασθενής σε σχέση με τις εκτιμήσεις, γεγονός που διαβρώνει την πεποίθησή τους για ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνου του έτους, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της 10ης Απριλίου που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

  • Με την ανάπτυξη να είναι απρόσμενα αδύναμη εδώ και μήνες, η ΕΚΤ έχει εγείρει την προοπτική περαιτέρω στήριξης για την οικονομία αλλά έχει τονίσει ότι χρειάζεται περισσότερη ανάλυση για να δει εάν η ταχεία απώλεια της δυναμικής της οικονομίας έχει διάρκεια ή είναι προσωρινή.

«Αναγνωρίστηκε ότι κάποια πρόσφατα στοιχεία αποδείχθηκαν ακόμα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα», αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης. «Υπάρχει κάπως λιγότερη εμπιστοσύνη στο βασικό σενάριο (για ανάπτυξη) και το εύρος άλλων πιθανών αποτελεσμάτων έχει διευρυνθεί».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
23/05/2019 15:48

Σκληρή γλώσσα για ΚΙΝΑΛ από Τσακαλώτο: Τα χειρότερα πέρασαν, λέει για την οικονομία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal