Η Άρσεναλ προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Europa League

Arsenal’s players celebrate the 1-2 lead during the UEFA Europa League semi final second leg match between Valencia CF and Arsenal FC at Mestalla stadium in Valencia, Spain, 09 May 2019. EPA/Kai Foersterling




Η επιστροφή της Άρσεναλ σε ευρωπαϊκό τελικό είναι γεγονός από το βράδυ της 9ης Μαΐου. Μετά το 2006 και την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League, οι «κανονιέρηδες» θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν το πρώτο τους τρόπαιο μετά από 25 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1994, όταν είχαν κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων, μετά τη νίκη τους και στο «Μεστάγια» επί της Βαλένθια με 4-2 (3-1 το πρώτο ματς). Η ομάδα του Ουνάι Έμερι με δύο νίκες προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό της 29ης Μαΐου, που θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Η Βαλένθια άνοιξε το σκορ μόλις 10΄ με το πλασέ του Γκαμεϊρό, αλλά 7 λεπτά αργότερα η Άρσεναλ «απάντησε» με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ουσιαστικά η υπόθεση πρόκριση τελείωσε στο 50ό λεπτό, όταν ο Λακαζέτ έβαλε μπροστά την Άρσεναλ. Ο Γκαμεϊρό κατάφερε να ισοφαρίσει στο 58΄ για τις «νυχτερίδες», αλλά ήταν αδύνατο για την ομάδα του Μαρθελίνο να φτάσει σε ένα ακόμη ποδοσφαιρικό θαύμα μέσα σε τρία 24ωρα. Ο Ομπαμεγιάνγκ με άλλα δύο τέρματα στο 69΄ και 88΄ «σφράγισε» με τον καλύτερο τρόπο την πρόκριση των «κανονιέρηδων».

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν και πάλι στην ενδεκάδα και θα έχει την ευκαιρία σε 20 ημέρες να διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της καριέρας του σε επίπεδο συλλόγων. Από την άλλη, ο Κέβιν Γκαμεϊρό στην 38η ευρωπαϊκή του συμμετοχή στο Europa League (μία πίσω από τον Εντουάρντο Σάλβιο που έχει τις περισσότερες) με τα δύο γκολ που σημείωσε έφτασε τα 19 στη διοργάνωση και, πλέον, απέχει μόλις ένα από τον Ρανταμέλ Φαλκάο που προηγείται στον πίνακα των σκόρερ με 20 τέρματα.

AΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: