Η Αμάλ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ στο Λος ‘Αντζελες για την αβάν-πρεμιέρ της σειράς “Catch-22”

Το ζεύγος Κλούνεϊ. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Είκοσι χρόνια μετά την αποχώρησή του από την τηλεοπτική σειρά “ER” (“Στην Εντατική”), ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιστρέφει στη μικρή οθόνη αυτόν τον μήνα με μια μίνι σειρά έξι επεισοδίων, διασκευή του αντιπολεμικού μυθιστορήματος “Catch-22” του Τζόζεφ Χέλερ.

Ο βραβευμένος με ‘Οσκαρ ηθοποιός, γνωστός από ταινίες όπως “Syriana”, “Gravity”, “Μνημείων Άνδρες”, ήταν επίσης ο παραγωγός και ο σκηνοθέτης δύο επεισοδίων της μίνι τηλεοπτικής σειράς που θα προβληθεί από την αμερικανική συνδρομητική υπηρεσία Hulu. Η σειρά διαδραματίζεται κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εστιάζει σε μια αεροπορική μοίρα των ΗΠΑ που πολεμά στην Ιταλία.

“Πίστευα ότι ήταν ένας ωραίος τρόπος να διηγηθώ αυτή την ιστορία. Είναι σκληρό να αφηγηθείς αυτή την τόσο περίπλοκη ιστορία όπως παρουσιάζεται στη δίωρη ταινία”, είπε ο Κλούνεϊ χθες βράδυ στο Λος Αντζελες, στην αβάν-πρεμιέρ της νέας σειράς.

Το μυθιστόρημα που ο Χέλερ έγραψε το 1961, και διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο το 1970, ακολουθεί τον πιλότο ενός βομβαρδιστικού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Τζον Γιοσάριαν που εξοργίζεται γιατί ο στρατός συνεχίζει να αυξάνει τις αποστολές που αυτός πρέπει να εκτελέσει, εξουθενώνοντας τον πιλότο που έχει υπερβεί το όριο των πτήσεων που πρέπει να κάνει και θέλει να γυρίσει στο σπίτι του. ‘Οπως ο ίδιος αναφέρει κάποια στιγμή: “Ο εχθρός είναι οποιοσδήποτε πάει να σε σκοτώσει, ανεξάρτητα σε ποια πλευρά είναι, και αυτό περιλαμβάνει και τον συνταγματάρχη Κάθκαρτ. Και αυτό μην το ξεχνάς, γιατί όσο περισσότερο το θυμάσαι τόσο περισσότερο θα ζήσεις”.

A.Γεωργίου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: