Γέμισε με παιδικές φωνές το Μέγαρο: Συνάντηση ΠτΔ με παιδιά της Παιδικής Πινακοθήκης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος φωτογραφίζεται με 12 παιδιά από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας μαζί με τους γονείς και συνοδούς καθηγητές τους σε συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, Παρασκευή 3 Μαΐου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Παιδικά χαμόγελα γέμισε σήμερα το μεσημέρι το Προεδρικό Μέγαρο, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε 12 παιδιά από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας μαζί με τους γονείς και τους συνοδούς καθηγητές τους.

Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι μέσα από την τέχνη τους, την τέχνη της παιδικής αθωότητας αλλά και γνησιότητας, εμπνέουν τους μεγαλύτερους, το όραμα της ειρηνικής συνύπαρξης και της συνδημιουργίας.

  • «Ταυτοχρόνως, μας εμπνέετε ορισμένες Αρχές και Αξίες πολύ σημαντικές, όπως είναι οι Αρχές και οι Αξίες της Ενότητας, της Αλληλεγγύης και, κυρίως, της Ευγενούς ‘Αμιλλας στον χώρο της δημιουργίας. Μην ξεχνάτε ότι αυτές οι Αρχές και οι Αξίες είναι στο επίκεντρο του Ολυμπιακού Πνεύματος και του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Και γι’αυτό, ορθώς η πρωτοβουλία που έχετε πάρει φέρει τον τίτλο “Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής”. Το αξίζετε» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην «Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής» ευχήθηκε να έχει μακρά συνέχεια και να επεκτείνεται ολοένα και περισσότερο στον Κόσμο, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή και η τέχνη των παιδιών μαζί ξεπερνάει, κατά πολύ, τα σύνορά μας.

Όπως σημείωσε: «Και αυτό είναι για την Ελλάδα κάτι το αυτονόητο. Γιατί η Ελλάδα, ιδίως στο Πνεύμα, στην Τέχνη, δεν έχει σύνορα. Ποτέ δεν είχε σύνορα. Πολύ περισσότερο σήμερα. Και αυτό το εκφράζετε εσείς απ’αυτή την τρυφερή ηλικία. Το έχουμε ανάγκη εμείς, οι μεγαλύτεροι. Μην νομίζετε ότι σας λέγω υπερβολές. Κάθε άλλο. Το έχουμε πολύ ανάγκη να παίρνουμε παράδειγμα από αυτό το οποίο κάνετε εσείς».

Καταλήγοντας, ο κ. Παυλόπουλος εξήρε την συνεισφορά τόσο των διοργανωτών της «Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής», όσο και των γονέων των παιδιών, που τα στηρίζουν σε κάθε τους βήμα.

03/05/2019 13:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης μετά τις αποκαλύψεις Παπαχελά για τη φωτιά στο Μάτι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: